Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,1 år sedan.

Framtidsdrömmar åt dina barn?

Tycker du att du har rätt att styra eller påverka ditt barns drömmar om vad de ska bli som stor?

Nu menar jag inte när din dotter på 16år säger att hon minsann ska bli exotisk dansös,
utan när din 3 åring säger att hxn ska bli prinsessa när hxn blir stor eller brandman.

Anledningen till att jag frågar är att jag hörde en mamma på bussen i helgen som sa till dottern att hon kan bli prinsessa när hon blir stor, istället för hemmafru/pensionär (tror jag hon menade).
Dottern sa att hon ville bli som mormor, vattna blommor, baka kakor och ha lockigt hår, men tydligen tyckte inte mamman att det dög.

5 Responses to Framtidsdrömmar åt dina barn?

 • Svår fråga. Barn har ju egna drömmar och förstår ju inte vilka gränser som finns. Om ett barn vill bli prinsessa så kan man ju förklara att det går inte att bli en prinsessa som finns i sagoböcker.
  Istället för att få det att låta självklart att ”ja visst kan du gå runt hela livet i en rosa klänning i en stor trädgård och hitta på en massa hyss i slottet”
  Så barnet ändå ganska tidigt lär sig om vad drömmar och verklighet är. Sen finns det ju inget som säger att barnet inte kan jobba hårt och tjäna en hel del pengar för att till slut kunna leva i ett stort hus och bara ströva omkring..
  Så helt enkelt, få barnet att förstå att det inte går att leva som en riktig sagoprinsessa, men nästan, om hon jobbar för det. =)

 • Kattens skriver:

  Tror nog alla vill det bästa för sina barn även när det gäller vad dom ska bli när dom blir stora. Men ALLA har ju olika idéer för vad det skulle vara! Jag, t.ex, skulle mer än gärna vara hemmafru och tycker det är det bästa ”yrket” i världen! Wink Jag har faktiskt inte tänkt alls på denna fråga så jag vet inte vad jag ska svara.. Vet inte vad jag kommer tycka om A t.ex vill bli racingförare (farligt). Kanske tycker jag ändå det är helt okej då?? Men om jag inte tycker det kommer jag ju ändå stötta honom i vilka val han än gör i livet. Smile

 • En mormor skriver:

  Snygg blogg du har!
  Till din fråga:
  Under tiden barnen växer upp ser man vad de är duktiga på och då kan man uppmuntra de att välja något yrke i den riktningen. Tyvärr välja många en fel linje från början men hittar senare den som passa bäst ändå. Så det ordnar sig alltid till slut. Dessutom gäller fortfarande: ”Mamma är likt sin mamma…” Så man blir nog som mormor var i alla fall.
  http://fragamormor.blogg.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.