Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

Vecka 34

Barnet
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.
Vikt 2 350 gram.

Mamma
Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.
Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Egna anteckningar
Inget nytt direkt, känns som det mesta redan hänt. :p
Har ont, känner mej tung, magen spricker, jag sväller, halsbränna, kass i magen, trött, men så tacksam.
Oroar mej dock dagligen för att ”Pyret” ska dö i magen, bajsa i vattnet eller något.
Tror jag oroar mej för att Minna föddes och var så perfekt, hur kan vi ha sån tur att lyckas med båda?

Uträkning:
Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 jul 2010
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.


Magen i vecka 34

Jag tycker inte man ser att magen växer alls, tycker att den krymper.
Dock visar SF-måttet att den växer, så det är juh tur de.

När jag kollar SF-måtten med Minna så växte magen snabbare efter vecka 36.

SF-mått med Minna SF-mått med ”Pyret”
v. 33 [32+0] – SF 30
v. 34 [33+1] – SF 31
v. 35 [34+0] – SF 32
v. 36 [35+0] – SF 33
v. 38 [37+0] – SF 36
v. 39 [38+0] – SF 38
v. 33 [32+6] – SF 32
v. 34 – SF 3?
v. 35 – SF 3?
v. 36 – SF 3?
v. 38 – SF 3?
v. 39 – SF 3?

Jag har alltså samma SF-mått nu (tagit i vecka, som jag hade med Minna i vecka 35.

2 Responses to Vecka 34

  • freja skriver:

    ”hur kan vi ha sån tur att lyckas med båda?” så sa jag till min BM oxå men hon hävdade snarare att chanserna för yttligare ett friskt litet fint barn ökade av att jag och mattias redan hade ett frisk barn tillsammans! Grin

    tror dessa tankar hör lite till veckan! var supernojig i början att allt skulle vara fel men har tagit det rätt lugnt nu ett tag men nu i snart v34 har jag börjat bearbeta känslor ang downs syndrom, autism osv osv..

    innerst inne vet jag nog, typ, att min bebis är ok.. men ah, det är nått med det där att få ”förbereda sig” på det värsta. det är nog därför jag inte köpt några bebiskläder. inbillar mig att vegas gamla i stl 44/50 inte kommer passa och det känns skumt att köpa i stl 62 (speciellt när vega hade en tisha i stl 68 på 2årsdagen!) ..

    vågar inte köpa nått.. för tänk om det inte kommer ut en bebis att klä i kläderna? haha eller att den är så stor att jag inte får på den alla små pytte kläder jag tagit ner från vinden / köpt. nej, shopping får vänta tills jag vet att det faktiskt kom ut en bebis!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.