Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,1 år sedan.

Födselvikt

Då Minna kräktes enormt och gick ner mer än 10% i vikt när hon föddes, så köpte vi en babyvåg.
Något utav de bästa köpen vi gjort till henne (hon nu Love).
Vi väger fortfarande Minna på den, när hon är sjuk t.ex. för att hålla koll på hennes vikt då hon lätt går ner för mycket, som senast när hon gick ner mer än 0,5kg på typ 3 dagar.

Vägde Love på den idag.
Loves födselvikt: 3590gram
Loves vikt på återbesök (29/6), 3 dagar gammal: 3400gram
Loves vikt idag, 9 dagar gammal: 3635gram.
Sakta men säkert har han gått upp.
Mycket beror nog på amningsproblemen vi haft/har, även om amningen idag funkat bättre.
Hoppas nu det håller i sej och blir bättre och enklare.
Dock har han blivit mer tuttig, bott vid mitt bröst hela dagen och kvällen.

Ska dricka mer vatten fr.o.m. nu, kanske man slipper yrsel, huvudvärk, trötthet och mattheten.
Drack idag 2L, stort framsteg för mej som annars kanske dricker 1 glas vatten om dagen, dricker iaf aldrig mer än ½L vätska per dag, om jag inte dricker läsk (tyvärr).

Snart dags att amma, sen blir det sängen..
Måste sova och vila mer, dumma mej som alltid strular med det som är bra för mej.

Kram & Gonatt

5 Responses to Födselvikt

 • freja skriver:

  jag kommer nog skriva en rad när jag åker in till sjukhuset så don’t worry! imorron tänkte jag be om en hinnsvepning men man vet ju inte om min vikarie-bm går med på det. vi får se imorron!

 • freja skriver:

  haha det kan jag absolut göra! Grin ..suck ingen aning. har ju haft en del förvärkar.. idag trodde jag nästan att det skulle komma igång! under två timmnar kom värkarna med 10 min mellanrum för att sen avta.. tänkte be henne kolla om jag är öppen nått / mogen ..skulle ju vara trevligt om alla dessa förvärkar var till nån nytta iaf!

  tänkte be om en hinnsvepning men vet att vissa bm inte gör det förrän man gått över BF och enligt mvc är ju mitt bf 11 juli så.. men vi får se!

 • freja skriver:

  jag tror att det är dax snart.. man får inte glömma att det faktiskt är 6 dagar till bf. haha bebisen är ju inte ens sen än, även om jag längtar. skulle vara skönt om det kunde dra igång nu under veckan..

  det som känns jobbigast med om jag skulle gå över tiden är att mattias ska vara bestman på tjejernas gudfars bröllop i LINKÖPING den 24 juli. dom åker ner den 23e. skulle jag gå två veckor över så är det ju typ då dom skulle sätta igång mig och jag vill helst inte att han åker när jag är nyförlöst lixom? haha..

  så det skulle vara bäst om bebisen kom snart så vi kan få våra 10 dagar ihop i lugn och ro. mattias är beredd på att han kanske måste skippa brölloppet om bebisen inte skulle komma men det skulle ju kännas rätt synd? sebbe och han har kännt varann i över 15 år typ och det är ju en stor ära att få vara nåns bestman lixom!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.