Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,1 år sedan.

I make milk with my Boo-Bee’s

Som jag skrivit tidigare, jag är superdålig på att dricka vatten.
Dålig på att dricka och äta ordentligt i överhuvudtaget.
Nu sitter jag och kämpar i mej 1½L vatten.
Varje gång jag klunkat i mej lite tänker jag (ibland säger jag det också), Love, nu gör mamma mjölk åt dej.
För det gör jag juh.
Alltså jag har mjölk, å det räcker och blir över, men..
Min huvudvärk och yrsel tycks bero på att min vätska i kroppen och som jag dricker, går först och främst till att bli Loves mjölk.
Så jag blir uttorkad.
Därför försöker jag dricka mer.

2 Responses to I make milk with my Boo-Bee’s

 • Tack!

  Jag gick tyvärr inte heller ner i vikt när jag ammade.

  Svårt att ge råd när jag inte vet hur du ditt liv ser ut och hur du äter.

  Vet bara att man absolut inte ska banta medans man ammar, utan det man kan göra är att ändra sin kost och äta mer varierande och nyttigt. Barnet behöver näringen som du redan vet, via din bröstmjölk, så vad du än gör svält dig inte, hoppa inte på några dieter utan ät nyttigt och varierande.

  Försök att alltid äta en bra frukost, frukt, lunch, mellanmål och middag. Ät inget emellan dessa gånger och hoppa inte över någon måltid. Frukost är en måltid som jag själv gärna hoppat över på grund av trötthet, men det är en av de viktigaste måltiderna på dagen.

  Ifall du äter för mycket godsaker ta bort dessa, men inte helt och hållet så klart. Ifall du går på ett café med dina vänner ta hellre en nyttig smörgås, fruktsallad eller t.ex. en kycklingsallad istället för att äta goda bakverk. Skippa latten och choklad med grädde Wink Drick vatten eller mjölk istället, mycket bättre för kroppen.

  Misstaget jag gjorde när vi gick och fikade var och varannan dag med mammagruppen, var att jag åt bullar, kakor, glass, varm choklad med vispgrädde och andra godsaker nästan varje dag. Då spelade inte alla mina långpromenader med mammagruppen någon roll.

  Man bör inte heller hårdträna medans man ammar, i alla fall har jag hört detta. Ifall det känns tvunget att träna så tror jag att vissa träningsställen har baby- och mammagympa, eller liknande.

  Jag personligen känner att träning kan vänta tills man har ammat klart och istället njuta av den tiden med din lilla bebis tills du har ammat klart. Tänk inte på vikten mer än att du möjligtvis förändrar hur du äter och dricker.

  Passa på och njut av det vackra vädret, ta gärna långa promenader, men glöm inte att ta med en massa vatten, så att du inte blir uttorkad.

  Ät nyttigt och varierande och ta härliga promenader med ditt barn/dina barn/färäldrargruppen, så kommer du nog att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

  (Har inte hunnit kolla in din blogg än, men jag ska snart sätta mig ner och läsa lite. Hihi bli inte förvånad ifall jag kommenterar en del under dagen på flera ställen Smile )

 • Tack det värmer Smile

  Rådet om amning hjälper kanske inte alla, men det fungerade här hemma hos oss.

  Tycker att jag inte är speciellt duktig på att skriva, känner ibland att jag skriver för omständigt, skulle gärna vilja kunna säga/skriva bra/starka saker genom att enbart skriva kort.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.