Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,6 år sedan.

Mjölkbad

Efter en kvav, varm och svettig natt med två bra amningar och en till en början sämre amning som sedan vart bra.
Vettetusan om min mjölk verkligen anpassat sej till Loves matbehov, har dem det så äter Love mer än Minna.
Vi badar till och från i mjölk, jag och Love.
Det sprutar, rinner och praktiskt taget fontäner ut mjölk.
Har gjort ”mjölktestet” som visar att mjölen är väldig fet, väääldigt fet.
Det förklarar juh Loves viktuppgång, fet mjölk + stor aptit.

Minna fick idag en ny bok, köpte den dock för länge sen.
Misses klubbhus med ljudknappar.
Den lockar fram dans och skratt ur Minna som i sin tur lockar fram skratt ur mej och Jonas.

Just nu ammar jag (bloggar via Jonas iPhone), efter det blir jag nog tuttnapp.
Ska passa på att läsa Eclipse (Twilight), blir troligen ingen bio utan får vänta på dvdn tyvärr.
Det beror på att jag aldrig hinner pumpa och frysa in mjölk då Love alltid tuttar.
Men om det ändras så ska jag försöka se den på bio. :)

Idag kanske min mamma kommer hit med min kusin Nathalie.
Ska även om tid och tillfälle ges fota vårt hem.

Fredag, då kommer förhoppningsvis min syster och hälsat på
Lördag – Måndag ska vi vara ute på landet i Årsta havsbad och mysa och njuta.

Skriver senare..
Kramar

4 Responses to Mjölkbad

 • Tamagal skriver:

  Är impad att du orkar med ammningen.. starkt gjort av dig att du bestämt dig för något och genomför det.

  Känn det dock inte som ett nederlag om du skulle vilja sluta för att få tillbaka din kropp.
  Kom ihåg det.

 • Victoria skriver:

  Hej,

  Jag har ammat Bellan upp till hon blev ett år. Min lilltjej har också varit väldigt snuttigt och hängt i tutten konstant, iallafall under det färsta halvåret. Kändes ett tag som jag ALDRIG skulle få ha mina bröst ifred. Jag höll på att bli knäpp, kände mycket irritation emot henne trots att jag visste att det var fel DÄRFÖR behövde jag komma ut, ha min kropp(mina bröst) ifred, för att orka hitta viljan att amma.

  Jag har haft väldigt svårt att acceptera mig själv i mammarollen, och just därför känner jag att jag kan klappa mig själv på axeln nu att jag höll på så länge.

  Sanningen är den att jag hade nog gett upp att amma tidigt om inte min karl och jag haft turen med mina enorma föräldrar som passat bebisen och tagit hand om modersmjölksersättningen så att vi fått komma ut lite då och då. För precis som du hade jag inte tillräckligt med bröstmjölk att pumpa ut, men min mamma övertygade mig att det inte skadade henne att ibland få kompletterande ersättning.

  Vi kom ut och fick se en bio, åkte på tivoli, tagit ett halvt glas vin någon enstaka gång. Nu när jag har börjat må bätte kan jag se att jag hade många gånger haft mer dåligt samvete än vad jag borde ha haft och mitt råd är att komma ut utan barn och be om hjälp ifrån någon du litar på. Det gav mig ork att fortsätta amma.

  Jag tycker du är enorm som kämpar på för jag vet hur JÄVLIGT det kan vara!

  Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.