Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,7 år sedan.

Körkort?

Jag har två gånger tidigare, sedan jag var 17-18år försökt ta körtkort, men inte kommit långt alls.
1. Var 17-18år och skulle köra med min pappa som dock alltid hade ”bortförklaringar” på varför vi inte kunde övningsköra..
Inte med hans bil, farmorsbil på lagning, dåligt väder o.s.v.
2. Skulle köra med min mormors man Danne, men det rann också ut i sanden.

Nu gång 3 ska jag ta tag i detta på riktigt!
Jag är 26 år och vill ha körkort!

Idag har jag sökt på massa sidor och försöker skaffa mej en helhetssyn på hur jag ska gå tillväga med detta.
Skaffat mej lite förkunskaper.

Vill inte köra på någon jätte intensivkurs då det inte nödvändigtvis är det bästa för att det går fort, samtidigt väldigt dyrt.
Kommer nog dock köra på körlektioner istället för privat då 70% av de som tagit körlektioner klarar uppkörningen, men bara 40% av de som kör privat.

Jag ska försöka köra rätt ofta, tills jag känner mej säker i min körning, ska dock inte börja köra för ens jag känner mej inne i teorin.
Ska plugga teori genom böcker och via internet, och kurs om jag känner att det behövs.
Vill verkligen fixa detta nu, det får ta den tid det tar.
Hellre plugga och övningsköra länge och klara prov och uppkörning på första försöker än att stressa på och behöva göra om prov och körning.

Har du körkort?
När tog du det?
Hur gick du tillväga?

18 Responses to Körkort?

 • Linda skriver:

  Hej! Jag har körkort haft den sedan 2004, jag övningskörde privat och på körskola, tyckte det var skönt göra både och så kunde man träna lite privat på det man lärt sig via körskolan.
  Sen pluggade jag mycket teori hemma samt att jag satt på körskolan och gjorde diverse tester på datorerna dom hade där.
  jag klarade teorin på andra försöket (hade bara 1 poäng ifrån på första teoriprovet jag skrev, var dock väldigt nervös och slarvade på en fråga, jag i efterhand såg att jag kunde-lite surt men var bara ta nya tag). Uppkörningen klarade jag på första försöket Smile
  så sedan 2004-01-15 har jag haft mitt körkort, är det bästa jag gjort.

  kan ju säga att halkkörningen var nog bland det roligaste jag gjort, fick man verkligen känna hur det var i halka, så nu vet man hur man görSmile

  kram

 • Kan tipsa om att åtminstone börja på körskola, sen kan man alltid öva hemma, kanske med Danne? Jag körde bara på körskola, var dyrt men väl värt pengarna.

  Intensivkurser hölls i alla fall på min tid på mindre orter och bor man då i Stockholm så törs man kanske inte köra där sen…

  Lycka till!

 • Linda skriver:

  Jag tog körkortet för 3 år sedan. Jag hade min mamma och min pappa (som är lastbilschaufför) som jag övningskörde med på fritiden. Eftersom jag bodde flera mil bort från dom så tog jag ca 15 körlektioner på en körskola där jag bodde. Det bästa jag fick tillgång till var att möjlighet att köra bilen ensam i lugn och ro pröva mig fram. (pappa skottade fram en körbana på en åker). Jag trodde däremot att uppkörningen skulle vara svår och teorin lätt men för mig var de tvärt om. Grejen var att jag var inte intresserad av bilar de har jag karlar för. Internet och frågor på skiva var helt meningslöst men då jag hittade min kille så var han bilintresserad och han tyckte de va roligt att ta sig tid att lära mig och förhöra mig hela tiden.

 • jag har körkort, har haft det i 5 år nu. Jag körde privat och pluggade teori själv också. tog 1 körloektion så pappa var med och lärde sig lite hur han skulle lära ut och sen en lektion 2 dagar innan uppkörning. tror inte ens att mitt körkort kosta 3tusen med halkkörning, uppkörning och prov.

  lycka till! Smile

 • Tamagal skriver:

  Som du säkert vet sliter jag för fullt.
  Skulle inte varit såhär stressigt om jag fått mitt körkortstillstånd i vettig tid istället för att det drog ut tre/fyra månader på tiden.

  Jag satte mig i princip bakom ratten första gången i mitt liv på körskolan för några månader sedan.
  Det INNAN att ha öppnat teoriboken.
  Det är förbannat svårt att få ihop teorin med verkligheten när man inte kört känner jag… Därför har jag nu svårast med frågor gällande mopeder, lastbil, släpvagn och hur man skall bete sig runt spårvagn osv.
  Men jag har stenkoll på teorin i stadstrafik och landsväg, cirkulationsplats där jag kört, känt mig osäker och uppmärksamt lyssnat på läraren.

  Imorgon är mitt teoriprov och veckan är SPÄCKAD med lektioner. Inte kört en enda gång privat.. Dyrt? Ja, kanske… Men om jag får kortet lätt värt det.

 • Josefine skriver:

  Jag tog mitt kötkort 27 juli nu i år..
  Hade kört mycket hemma, tog några lektioner i vintras för att kolla så jag inte hade lärt mig fel hemifrån, sedan körde jag hemma en period igen och sedan tog jag lite lektioner nu på sommaren. Körde 14 körlektioner sammanlagt, och massvis hemma under 1 ½ år.
  Ang. intensivkurs, jag har en del vänner som inte kört någonting hemma och tagit intensivkurs med 19 lektioner – vilket inte har räckt´utan de har behövt ta ännu fler efter intensivkursen. Så det är nog bra att köra både privat och på körskola tror jag. Då blir det att du lär dig nya saker på körskolan, och övar hemma. Lycka till! (Det är värt varenda krona).

 • Sanna skriver:

  Har samma problem här som du hade tidigare. Jag övningskör med min pappa som tyvärr nästan hela tiden har bortförklaringar med att bilen är sönder, det är för dåligt väder, han är trött, han ska i väg osv. men jag hoppas att jag så småningom kommer få mitt körkort.

  Har tänkt länge på att ta körlektioner via körskolan i stället, men för tillfället är det en kostnadsfråga för mig men vi får se framåt när ekonomin blir bättre.

 • Eva skriver:

  jag tog mitt körkort i november 09 på en körskola i linköping.det var en intensivkurs..
  jag började mitten på oktober och mitten på november hade jag mitt körkort..kan tillägga att jag aldrig hade kört bil innan..
  lycka till med körkortet !!

 • Linda skriver:

  jag har körkort och tog det år 2001 tror jag det var. Övningskörde lite privat, hopade på en körskola i sthlm som jag inte alls trivdes på… slutade. Började i en ny körskola här hemme i Täby, gick jättebra och de va så gulliga. Tog 10 dubbellektioner (20 enkla, men man körde bara dubbla). klarade teori genom att plugga från en cd-skiva, jag är ingen pluggis men många frågor är rätt logiska. Klarade allt på första försöket. fick kärringstopp i en rondell på uppkörningen men han jag körde med sa att det kan även den bästa få =)

  lycka till!

 • Chatrine skriver:

  Jag tog mitt körkort för 13½ år sen.. =)
  Körde bara privat,
  men pluggade mest vid trafikskolan..
  Klarade teorin på tredje försöket,
  men uppkörningen på första försöket..
  Häromkring spelar det ingen som helst roll,
  om du tar privat eller på körskola..
  Alla bedöms lika..
  Jag rekommenderar att köra MYCKET..
  Då faller sig både körning och teori naturligt..
  Lycka Till

 • Malla skriver:

  Jag tog körkort vid 26, alltså för snart 5 år sedan. Då tog jag det eftersom jag skulle flytta tillbaka till Piteå från Umeå. Här går det extremt lite bussar och man tar sig absolut inte överallt om man inte har körkort.
  Lånade boken på biblioteket och läste den hemma tills jag kunde allt (tyckte jag). Tog körlektioner genom en körskola men körde sedan upp privat – 3 dagar innan jag skulle flytta Smile

  Lycka till!

 • Anna skriver:

  Jag tog mitt körkort när jag var 19, hösten 2003. Tog en intensivkurs på 2 veckor, bestämde mig i oktober, bokade och två månader senare hade jag mitt körkort, trots att jag inte kört något innan (2 gånger på 3 år tror jag) Hur smidigt som helst och bland det bästa jag gjort. Gick fort, smidigt och ”billigt” blev det också.

 • TuffLoysan skriver:

  Har körkort sedan december 04, snart haft det i 6 år alltså.
  Började med att gå runt till alla körskolor för att jämföra priser och då även se vilket ställe som verkade ha trevligast personal för sånt är åxå viktigt.
  Slutade med att jag skrev in mig på en av dom dyraste skolorna för att personalen där var trevligast. Ångrar mig inte en sekund.

  Satt där och gjorde teori på datorn nåra ggr i veckan. Övningskörde ca 1 gång i veckan på körskolan.
  Övningskörde så mkt som möjligt hemma, flera ggr i veckan.

  Fick väldigt bra hjälp med teorin på körskolan, för jag tyckte den var otroligt knepig emellanåt.
  Körde mellan 10-20 ggr på körskolan. Klarade både teoriprovet och uppkörningen på första försöket. Höll på ca 8 månader totalt med körkortet.

  Lycka till! =)

 • Malin & Elise skriver:

  Jag fick körkort då jag var 18 år, våren 2005. Körde privat med bla min pappa, mamma och min morbror och sedan körde jag även på körskolan 1-2 gånger i veckan.

  Jag är väldigt tacksam att mina föräldrar betalde mitt körkort, annars hade det nog tagit betydligt längre tid då man inte har så mycket pengar då man går skola.

 • Cecilia skriver:

  ta lektioner och kör sedan privat också. Jag ska ev bli handledare åt min lillasyster, då kan du ju gå med på kursen så får du köra med mig också! privat och lektioner är bra!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.