Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
21 månader sedan.

Minnas inskolningsdag 2 på dagis.

Rusade iväg mot dagisinskolningen med en glad men trött Minna på tisdagsmorgonen. Det var sådär härligt friskt i luften, som det kan vara under hösten, trots att det fortfarande var Augusti.
Jag vaknade av att Minna satt upp i sin säng och pratade 04.30 och ville inte somna om. Så hon var trött redan innan vi ens hade tagit oss ut till vagnen. Det var tvunget att fungera i vilket fall som helst. Och det gjorde det ju tillslut även om hon däckade när vi kom hem igen vid 11.20.

När vi hade rusat genom halva Farsta i den sköna höstfukten välkomnades vi i dörren av en utav dagisfröknarna.
Där stod även Kristoffer som är på inskolningen samtidigt som Minna. Vild kille som tycker om att springa visade det sig senare.
Vi gick omkring i rummen fyllda med leksaker för att bekanta oss och jag fick en snabbvisning av avdelningen Myrorna som Minna ska gå på (Samma namn som min dagisavdelning hette när jag var 5-6år).
Som vanligt så ville min vackra dotter mest gå omkring och titta och dra i alla saker som gick. Sitta ner vid enstaka tillfällen när någonting var tillräckligt intressant.

Efter ungefär en timme gjorde sig hennes trötthet påmind och hon ville inte längre gå omkring. Upp i pappas famn och ta det lugnt och bara se sig omkring i en halvtimme innan det blev dags för samling på den runda mattan då det var dags för sång och frukt/grönsaksstund.
Innan sångstunden hade de andra barnen på avdelningen kommit in pö om pö från gården.
Vi sjöng ett par sånger och sen sa vi hej då till alla barnen, klädde på oss och rullade hemåt igen.
Minna var så trött på väg hem att hon nästan somnade sittandes i den skramliga sulkyn.

Sammanfattningsvis så var det en bra stund för Minna, med tanke på hur lite hon hade sovit inför denna inskolningsdag, på dagis. Hon var glad och jag fick ett bra intryck av de som arbetar där.
Ska dit igen på torsdag och vara där nästan en hem dag och då får vi se vad jag tycker. Nya och fler intryck förhoppningsvis. Men det kommer nog kännas rätt säkert att lämna Minna där.

Minnas inskolningsdag 1 på dagis. – Johanna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.