Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,1 år sedan.

5cm snö?!

Alltså jag är lite chockad över att det redan snöat på diverse håll i Sverige, men samtidigt inte så överraskad.
Dock är jag galet förvirrad över att Jonas sa att det kommer snöa 5cm här, i Stockholm, inom ett dygn!
Det låter helt förbannat galet!

Jaja, får helt enkelt se hur det blir, tror dock inte snön kommer för att stanna än.

Efter dagishämtningen gick vi till centrum och köpte nya skor åt Minna då hon ska få ha skor inne på dagis då hon gåövar så mycket.
Väl i källaren och skulle upp med barnen började de kaosa.
Båda skrek och grät och inget hjälpte.
Jag började tänka onda tankar och känna ilska så jag stängde dörren mellan vardagsrummet och hallen för att få ventilera lite.
Efter att jag samlat lite mer ork gick jag in och amma de Love för att lugna ner honom, när han var lugn tog jag upp Minna och gick omkring med henne tills hon var nöjd(are).
Sen började jag med middagen och hann faktiskt klart innan Jonas kom hem.

Minna somnade som vanligt i min famn, en dålig vana vi råkat börja med här hemma.. det är juh så mysigt! <3 Resten av kvällen har jag städat, plockat, sorterat och kastat, Jonas har tittat på fotbollen. Nu är jag tokigt trött och ska faktiskt gå och sova. Till er som undrar om jag ställer alarm under natten med Love och amning? Ja. Men enbart då jag både med Minna och Love blivit rekommenderad att väcka dom på natten för amning då de sover och vaknar inte själva av hunger. Minna var sådan och Love är likadan, de behöver väckas för mat om natten. Dessutom så rekommenderas det att barn inte sover hela nätter för ens de är 6 månader, iaf har vi fått de rekommendationerna från läkare. Nu vet ni. :) Kram och Gonatt

4 Responses to 5cm snö?!

 • freja skriver:

  hum? ..så länge barn går upp i vikt så är det ju lungt att dom sover? med vega var vi ju tvugna att mata på natten för att hon inte fick i sig tillräckligt på natten och det sabbade ju hennes sömn. hade ju stora problem att få henne att sova på nätterna sen när hon blev större eftersom hon inte visste hur man sov typ.

  marley sover hela nätter sen nån månad tillbaka och även om han gått en kurva så tycker inte bvc att vi behöver tillmata med babysemp eller amma på natten. att det är bättre att inte störa hans sömn.

  lustigt hur olika rekomenationer kan vara! speciellt då love är så pass mycket större än marley? :S

 • Jessica skriver:

  Ja det e lite konstigt hur olika det e med rekommendationer – Vi struntade i dom så länge Emma gick upp i vikt, varför störa så mycket under natten, Emma vaknade 2-3 ggr utan att vi väckte henne. från 4 månader behöver dom inte äta under natten rent näringsmässigt har jag hört iaf men alla får ju göra det dom tycker e bäst.

  Kram

 • Jessica skriver:

  Nja ett barn på fyra månader som går upp fint i vikt (och är friskt för övrigt) behöver man absolut inte väcka för att amma på natten! Både du och lillen behöver sammanhängd sömn! Han äter ”igen” på dagen om han inte äter på natten. Prova och se, och jag lovar att du kommer bli en bättre mamma om du får sova lite mer sammanhängande!

 • eva skriver:

  jag har aldrig hört att man ska väcka bebisar mitt i natten för att mata..speciellt inte bebisar som går upp i vikt bra…
  min son började sova hela nätter när han var 6 veckor och jag frågade både bvc och läkaren om det var ok.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.