Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,1 år sedan.

En tung dag och 14 dagar framåt

Idag var en tung dag..

Minna fyller som sagt 2 år om exakt 14 dagar, det har nog ingen missat.
Dock fick Jonas ett samtal idag som fick honom att bli så arg och ledsen på samma gång, det var jag också.

Då Jonas morfar gick bort här om veckan så är det snart dags för hans begravning.
Dagen då de planerat in begravningen är.. 24 november, just det, Minnas födelsedag.
Dessutom är begravningen i Finland!

Suck..
Jonas är deppad och jag lika så..
Jonas känner att han måste välja och att båda är rätt men även fel.
Jag förstår Jonas och är inte alls avundsjuk på hans dilemma.

Jonas vill så hemskt gärna fira Minnas födelsedag, då hon för första gången kommer vara medveten om det på ett annat sätt nu när hon är så stor.
Dock vill han ta ett sista farväl av sin morfar.

Jävligt dumt datum, både jag och Jonas tycker det är skit att nu ha hans morfars begravningsdag på Minnas födelsedag, för resten av hennes liv.

Jaja, vad Jonas än väljer så hoppas jag han mår bra av och inte känner någon ånger, inge kul att se honom lida. :(

Jaja, idag hämtade vi dock ut hennes paket, lite födelsedagspresenter och lite julklappar. :D
Ska bli spännande och se hennes reaktion på hennes födelsedag. :D

Nu.. Gonatt

Kom ihåg.. Rösta gärna på våra barn HÄR (välj gilla på bilden).

16 Responses to En tung dag och 14 dagar framåt

 • Förstår att det känns skitjobbigt, men du ni kan väl fira Minna dagen innan så Jonas an åka ändå. I år är hon ju trots allt så liten så att datumet inte spelar nån roll. Förstår att det inte är riktigt samma sak men ni får göra det bästa av situationen Smile

 • Eva skriver:

  jag förstår att det inte känns så roligt..men Minna är ändå bara 2 år och för henne spelar det nog ingen roll vilken dag ni firar henne.
  jag tycker det är självklart att han ska åka på begravningen, och jag tror nog faktiskt inte att de menade att välja just minnas födelsedag..

 • Adam skriver:

  Hur tusan tänkte dom då?
  Jag vet av erfarenhet att man har rätten att avstå ett datum för att ta ett datum som passar familjen.
  Detta datum passar inte för er, kunde dom inte tänka på er och eran situation?

 • Stefani skriver:

  Tycker som du att det är synd om din sambo.
  Hade han en nära kontakt med sin morfar så tycker jag han borde åka dit, annars kan man faktiskt åka till graven när som helst.

 • Freja skriver:

  försökte kommentera från mobilen imorse men det funkade inte Frown haha! hade ju skrivit värsta långt ju! tänkte bara säga att minna inte vet vilken dag som är hennes och att ni kan fira henne några dagar senare så både jonas (och ni om ni vill) kan gå på begravningen!

  när vega fyllde ett fyllde hon år på en fredag tror jag..? men vi firade henne på lördagen istället för det passade bättre. och min kompis josefina flyttade fram hennes sons 4 års kalas några dagar eftersom han skulle ut med mormor och morfar med båten nån vecka över hans riktiga dag.

  han hade ju ingen aning om att han blev firad 3 dagar tidigare. barn känner ju mest ”wohoo.. födelsedag” dom vet ju inte vilket datum det är? Smile

 • Tamagal skriver:

  Men herregud!
  ag trodde det var nåt helt annat när jag läste att ”Det förlåter vi er aldrig för” eller något liknande i tidigare inlägg.

  Har man varit med om ett dödsfall i nära familj, så vet man att man inte direkt väljer begravningen efter datum.

  Ha lite medlidande med hans sörjande familj, som med STÖRSTA sannolikhet inte hade en tanke på att det var Minnas födelsedag.

  Hon fyller 2… inte 20 eller 50.

  Som de skrivit här ovan, spelar det inte henne minsta roll om hon firas rätt datum eller ej, men för Jonas familj är begravningen oerhört viktig, då den inträffar EN gång och Minna har en lång rad födelsedagar framför sig, som hon dessutom kommer att minnas, till skillnad mot sin tvåårsdag.

  När det gäller sorg gentemot födelsedag, förstår jag inte hur du kan tänka så egoistiskt och reagera med ilska och besvikelse.

  HALLÅ? Någon har dött!

 • Beatrice skriver:

  Men fy så svårt , håller inte med föregående inlägg, min erfarenhet av begravningar så kan man välja dag ”lite”nu vet jag ej hur Finland funkar ??
  Men förstår klart dilemmat som krockar och ens barn är ju ALLT ,jag skulle absolut ej vilja missa någon födelsedag för barnen .
  Tack för en härlig blogg

 • martina skriver:

  Jag tycker ni har all rätt att bli arga.
  Det är självklart jätte jobbigt och tråkigt att någon har dött,men Jonas familj vet ju om att han har barn,som fyller år då.
  I min familj vågar jag nog påstå att man inte hade lagt begravningen på någon nära släktings födelsedag…

  I och med att ni eller han måste ta er till finland så betyder ju det extra planering både för den resan och Minnas födelsedag..

  Nä,jag hade nog varit grymt ledsen och besviken även om Minna är såpass liten att hon inte förstår vilken dag det är..
  Men ni vet ju vilken dag det är och kommer ju tänka på det…

  Det kanske är egoistikt,men du har all rätt att reagera som du/ni gör även om många tycker det är ”fel”.

 • Andrea skriver:

  Minna kommer inte komma ihåg att hennes pappa inte firade hennes 2-års dag, ni kan väl fira den ett par dagar innan, det gör ju varken till eller från utifrån barnets perspektiv.

 • Theres skriver:

  Jag såg ditt svar på Tamagals blogg och blev nyfiken vad det hela handlar om. Nu när jag tagit del av inlägget kan till viss del förstå er besvikelse, men kan det möjligtvis vara så att man inte är riktigt ”klar” i huvudet när det skett ett dödsfall i familjen? Det har inte jag varit de gånger det har skett i min familj. Om jag ser till mig själv skulle jag vara en smula besviken om min mor gjort detsamma. Dock anser jag, likt många andra, att Minnas födelsedag är något som kommer att återkomma många år framöver och som kan flyttas. Min syn på en begravning är som din, ett sista(!) farväl av den avlidne, vilket jag anser är en mycket stark anledning till att närvara vid denna dag.

  Vilket beslut din sambo än tar är det säkerligen det bästa för honom/er. Hoppas att allt ordnar sig Smile

 • Andy skriver:

  Ryggdunkande white trash människor e ni allihopa som tycker att Johanna beter sig på ett vettigt sätt. Sluta särstava era obildade hej jag fick barn när jag var 15 så sitter jag på livets alla svar och kan bara prata barn.

 • Andy skriver:

  Lilla Johanna, jag e fullt medveten om att det stavas med ä. Men på forum så kan man skriva i något som kallas för taltext. Jag e inte ett dugg bitter, du däremot verkar vara allt annat än problemfri och sympatisk.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.