Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,1 år sedan.

Ljuset i tunneln – En teori

Fick en ny teori/tanke idag..
Jag och Jonas pratade om hur underbara barn vi har och hur bekymrade dom sett ut när dom precis fötts.
Ja, alltså..
Dom ligger juh i en varm mage, lugnt och trångt, ganska mörkt och behagligt för att sedan pressas ut i ett svalt/kallt rum med ”strålkastare” konstiga typer och massa oljud?!
Förstår att det inte är så jättetrevlig upplevelse, men att få komma upp på mammas bröst och höra hjärtslagen har gjort att båda mina barn legat nöjda, tysta och lugna.

Började dock tänka då..
”Jag ser ljuset”..
När folk dör/håller på att dö så sägs det juh att vissa säger att de ser ett ljus och att det skulle då vara ”vägen till himlen”..
Sånt tror juh jag inte alls på, men..
Tänk om..
Ljuset man ”ser” när man dör är samma ljus barnet ser när den precis ska födas?
Alltså att själen föds in i en ny kropp i samma sekund som den andra kroppen dör?

Förstår ni hur jag tänker?
Tycker det skulle vara helt otroligt om det var så..
Det är något jag skulle vilja tro på. :D

3 Responses to Ljuset i tunneln – En teori

 • Jannice skriver:

  Du har en poäng! Fast om det skulle vara så..att ljuset den som dör ser, är barnmorskans strålkastare på förlossningen..så kan jag tycka ganska så synd om den gamle som dör.. Ingen rast ingen ro liksom Wink

  Jag tror benhårt på reinkarnation. Jag tror på andar, spöken, änglar..och att våra kära släktingar finns kvar hos oss, som andar..för att vaka över oss.
  En del anser att jag är tokig.., men jag är inte mer tokig än dem som tror att Jesus gick på vattnet, eller ännu värre, att hans pappa är gud…

  När man dör..så kommer man tillbaka, hem. Det är ljust där. Man är en själ. En själ med upplevelser, erfarenheter, energier.. Man väljer sitt eget livsöde..beroend epå vilka uppgifter man tar på sig. En del får vara med om så hemska saker här på jorden, så man kan nästan undra vad de gjort för att förtjäna det!? Men jag tror inte att man får större prövningar än att man kan klara av dem. Och för varje prövning, så blir man klokare. Man dör sen, när man är ”klar” för denna gång.
  Enligt Terry Evans (medium) så lever man så otroligt många liv. Har även pratat med andra medium, som sagt samma sak…

  Oj..nu blev jag helt uppslukad av andlighet ser jag haha.., men jag hoppas du förstår vad jag menar!
  Kram

 • Annsi skriver:

  Johanna… Precis så anser jag att det är… Varje gång en själ dör, föds den i en annan kropp.. för kroppen är själens färdmedel. Ljuset barnet ser är ljuset den som dör ser… man ser alltså övergången från död till liv av sin själv… Du har så rätt! Håll fast vid din tanke, den är inte bara fin, den är alldeles rätt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.