Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,1 år sedan.

Flytta eller inte flytta?

Det var inte så vidare kul att komma hem och prata med Familjebostäder om kommande flytt som stått på schemat och skulle ske 1 oktober, alltså VÄLDIGT SNART!
MEN..
Nu envisas dom med att vi kanske kommer ha 3 månaders uppsägningstid trots allt?!
Dom skulle ordna lägenhetsbyte åt oss men misslyckades fatalt medan Stockholms bostadsförmedling lyckades då vi blev beviljade förtur och då i en lägenhet på samma gata fast annat husnummer (tycker det är skumt att SBF ordnade den och inte Familjebostäder själva).
Jaja, nu verkar det som att vi antingen får betala TRE månadshyror på både denna och ”nya” lägenheten eller tacka NEJ till ”nya” och bo kvar och hoppas Familjebostäder lyckas hitta en lägenhet (som dom dock misslyckats med flera gånger tidigare).
Suck, får man bli besviken, arg och jävlig eller?

18 Responses to Flytta eller inte flytta?

 • Lolo skriver:

  Så är det för alla. Tyvärr är du bara en vanlig ”dödlig” och byter man så där som ni gör är det tre månaders uppsägningstid. Varför skulle just DU få specialbehandling?

 • Lolo skriver:

  Angående att ni fick den av SBF och inte Familjebostäder är det också mycket enkelt. Bostadsbolag och flerfamiljshusägare måste lämna x antal lediga lägenheter till SBFs förfogande. Därför kunde de inte bara ge er den, de hade inte den rätten. Ingen stor hemlighet direkt.

 • Emma skriver:

  Säg att ni tar kontakt med hyresgästföreningen. Visst dom kan inte göra jättemkt men ni har läkarintyg och det är fb som sölat med det. Blir ju tufft att betala typ 13000 i 3månader… för oss hade det varit det iaf

 • sofia skriver:

  hur kan ni få betala 6 månadshyror totalt för att få flytta?!! Fy fan vad konstigt….Jag hade blivit så jävla arg! Men annars så hyr ut ena lght under uppsägningstiden kanske??

 • freja skriver:

  Om den nya lägenheten är ett ställe ni tror att ni kommer bo på länge, mer än 5 år, så tycker jag att ni ska ”kasta pengar på problemet” och betala hyrorna. Men om det inte är en lägenhet som känns rätt så vänta.

  Ni kan oxå kolla om nån vill hyra nån av lägenheterna i andra hand så länge? På så sätt slipper ni dubbla hyror.

 • Linda skriver:

  trist =( hoppas det löser sig med lägenheten.

  ja vi får det nog kanon! Har hört att vädret ska vara lite svalare, bara 26-28 grader =) men är ju helt ok det med =)

 • Johanna skriver:

  Eh hjo det står varför i tidigare inlägg.
  Familjebostäder har en skyldighet att hitta en ny lägenhet åt oss då stambytet skapat skador i vår nuvarande lägenhet + vattenskador som ser ut att bli värre och dottern har astma, så hjo, dom har själva sagt att dom måste hitta en ny lägenhet åt oss och har kommit med 3 förslag under sommaren, ett dödsbo där dottern till den avlida själv ringde mej och sa att det dröjer innan lägenheten är tom, en lägenhet tog dom tillbaka då dom beslöt sej för att renovera den först, och en visade sej vara i nästan lika dåligt skick som den vi har nu.
  Så, nu kanske du förstår?!

 • Johanna skriver:

  Läste du all text??
  Du verkar missat delen med att dom sagt att dom ska fixa en lägenhet åt oss och att vi då skulle slippa uppsägningstiden?
  ”Nu envisas dom med att vi kanske kommer ha 3 månaders uppsägningstid trots allt?!”
  Dom har tidigare sagt att vi INTE skulle ha det.

 • Linda skriver:

  Hej johanna!
  en fråga hyr ni eller har ni köpt lägenheten?
  här där killen min bor har man att flyttar man inom samma område så gäller inte 3 månaders uppsägning… men flyttar man utanför området så gäller det…men som jag fattar så ska ni ju flytta till samma gata så egentligen borde det inte vara uppsägningstid enligt mig.

  hoppas allt löser sig.

  stora kramar

 • Martina skriver:

  Jag tycker det är självklart att ni inte ska behöva betala dessa extra hyror! De misslyckas med att ordna ny lägenhet och det är ändå en lägenhet med samma hyresvärd ni ska flytta till.

  De försöker nog bara testa er och se om ni går med på dubbelhyrorna ändå… Säg ifrån på skarpen och hota med hyresnämnden.
  Lås den hyra ni betalar nu tills de ordnat ny likvärdig lägenhet eller renoverat er lägenhet.

 • Alfva skriver:

  Mitt bästa råd är att skriva ner allt sakligt och skicka in det till Familjebostäder (gärna lämna personligen). Har de lovat att ni ska stå utan uppsägningstid så bör de hålla vid det, inte ändra sig nu i sista sekund. Förmodligen har de själva bara inte lyckats skaka fram en ny hyresgäst! Frown

  Stå på dig, ni har all rätt på er sida!
  Jag hade nog oavsett betalt de där extra pengarna för att komma ifrån situationen ni har nu, jag tror det skulle ge så mycket mer. Om pengarna finns såklart!

  Håller tummarna för att det löser sig!

 • Linus skriver:

  Man ska inte vara så typisk svensk och mesig.
  Säg att ni går vidare till hyresnämnden, annars är ni med i hyresgästföreningen så har ju de jurister till hjälp för sina medlemmar.

 • oj oj oj, detta med att flytta ar nastan aldrig latt. Uppsagningstid ar ju nagot som alla har men som brukar losa sig i alla fall pa slutet. Tomma lagenheter finns det ju inte gott om, de brukar fyllas ganska snabbt.

  Hoppas att det loser sig i alla fall.

  Halsningar
  Yohanna

 • Lisa skriver:

  Så tråkigt. Men först och främst tänker jag på att ni behöver flytta också därför att allt det där tunga kånkandet med barn och kassar förstör din rygg.
  Fråga Familjebostäder om de inte har någon kö. Verkligen – behöver ingen bostad, snabbt! Stockholm har ju brist på bostäder.
  Men natuyrligtvis förstår jag att dubbla månadshyror är mer än vad en barnfamilj mäktar med.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.