Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Nedräkning:
Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
14 månader sedan.

Gnäll gnäll gnäll

Gnäll1 – Love gråter så fort smärtsillandet börjar gå ur kroppen, skriker och vaknar om han sover.
Jobbigt när det är mer en 1 timma kvar tills vi tidigast får ge honom mer. :(

Gnäll2 – Kul att jag hann bli bättre (inte frisk) från förkylingen i EN dag innan jag drog på mej förkylningen och hostan igen (troligen från besöket på akuten).

Gnäll3 – Med Loves nyckelben och min hosta hinner man inte med mycket alls, och det blir mer jobb i veckan då jag är själv, hur ska man hinna med Minnas kalas och allt sånt?!

Godnatt!

11 Responses to Gnäll gnäll gnäll

 • Elin skriver:

  varför skulle du inte hinna med det? Vill inte låta otrevlig eller så men du jobbar ju inte? Love är hemma nu antar jag? Handla till kalaset när din kille är hemma och baka o pyssla på tillsammans m Love på dagarna. O låt bloggen ligga på is till efter kalaset. Hinner jag med som är ensamstående med en fyraåring och jobbar heltid så måste väl du hinna också?

 • Johanna skriver:

  @Elin
  Jag ska ha Love hemma hela dagarna, Love är 1,5 år och klättrar på allt och springer omkring, med ett brutet nyckelben sa dom på akuten att jag måste ha ständig koll att han inte klättrar och springer pga risken. Så, nje tror inte jag kan låta Love leka själv medan jag fixar.
  Du får ta vilka risker du vill med ditt barn, jag tar helst inga risker alls med mina.

 • Sara skriver:

  Johanna jag tror inte att du behöver ta allt som skrivs som någon personlig kritik utan kanske mer som lite pepp och att det här klarar du utan problem låt Love vara med och tex dekorera muffins eller kakor och kladda på så han är sysselsatt medan du pysslar med ditt. Tror inte att hon menade att lämna honom vind för våg utan låta honom vara med hela tiden! Kan känna att den sista meningen i ditt svar var lite onödig men förstår att du är less just nu. Du kanske får sänka kraven och ta minnas kalas lite enkelt nu när det är som det är! Ta hand om er

 • Johanna skriver:

  Vill inte att Minnas kalas ska bli för enkelt, hon har varit på kompisars kalas hon förtjänar inte något mindre än det.
  Skulle vilja ge henne det största bästa kalaset, men har redan insett att hon inte behöver det och jag inte har tiden till det.
  Ja jag kanske skrev sista meningen som var onödig, men är så less på att så många alltid ska ha något att säga om allt.
  Jonas står bakom mej och vet och håller med om att det är väldigt svårt att göra allt som planerat nu när det är som det är.
  Vänner står på samma ”sida” som jag i detta, så om dom förstår så är det nog de som TROR dom förstår och skriver i bloggen som är ute och simmar.

 • Sara skriver:

  Förstår att du vill ge minna det allra bästa men jag tror att minna mår bäst när hennes mamma mår bra och får slippa ångest. Tyvärr så är det ju bloggens baksida att få kommentarer på det man skriver men du kanske ska bli mindre privat i dina inlägg så kanske du inte känner dej så ifrågasatt? Du får inte tro att jag menar något illa för det gör jag verkligen inte önskar att du får må bra!

 • Elin skriver:

  Oj, det var verkligen ett svar som hette duga.. Jag menade inte att du inte ska ta hand om ditt barn, utan att han kan vara med medan du gör det du behöver göra, typ baka. För övrigt tar jag väl hand om mitt barn och utsätter inte henne för risker..

 • Fast Sara att bli mindre privat i bloggen tar ju bort bloggens syfte så att säga, använder man sig blogg för att ventilera sig så håller man inte tillbaka. Visst man kanske inte skriver precis allting men jag tror du förstår hur jag menar.

  Nu är det ju svårt att läsa av vad folk menar när det bara är text men även jag uppfattade Elins kommentar som ganska taskig och onödig och jag hade nog inte varit lika trevlig som Johanna var i sitt svar kan jag tala om. Att ifrågasätta varför någon inte hinner när man vet att någon har det otroligt kämpigt just nu och sen försöka visa sig bättre genom att påpeka att man minsan är både ensamstående och jobbar heltid hjälper knappast Johanna nu, hon behöver peppning på ett bra sätt med stärkande kommentarer inte jag-är-bättre-än-du kommentarer.

  Önskar jag inte var så långt bort Johanna då hade jag kommit som ett skott för att hjälpa dig med allt <3

 • Elin skriver:

  Jag menade verkligen inte att vara taskig. Visst har jag en annan syn på vissa saker än du verkar ha, men själv tycker jag inte att det är ngt konstigt med det, alla lever vi väl i olika verkligheter. För min del skulle det liksom vara rena drömmen att ha en kille som fixar middagen ibland eller nattar barnet, eller att bara kunna vara hemma en dag medan dottern är på dagis. Det för mig helt obefintligt. Jag sitter ju ändå på jobbet 40h/v och det känns som att man skulle hinna hur mkt som helst om man var hemma de timmarna ist. Du får ta det som taskig kritik om det är så du vill se det, min avsikt är enbart att belysa från ett annat håll. Skulle det verkligen vara kul att bara få kommentarer från folk som håller dig om ryggen och inte kommer med nya synvinklar på dina inlägg?

 • Johanna skriver:

  @Elin
  Låter lite som gnäll från din sida (i min verklighet).
  Jag drömmer om att jobba 40h, eller ens få jobba, men med mina diagnoser och i min behandling så säger läkarna att det kommer dröja.
  Jag kanske inte går i behandlingen 40h i veckan, men jag gör mer än så..
  Jag jobbar med mej själv 24h om dygnet, 7 dagar i veckan.
  Det är mitt jobb och det är kämpigt o´men det är vad som krävs för att jag ska göra framsteg och förhoppningsvis nå mitt mål att plugga och jobba!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.