Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,1 år sedan.

Tänkvärt..

Vad tycker och tänker ni?

Kan man bli kär i flera personer samtidigt?

Vad skulle du göra i ett sådant läge?

Om den du lever med berättade att den var kär och älskade dej, men även en annan..?

6 Responses to Tänkvärt..

 • e skriver:

  Jag tror man kan vara kär i flera och även älska flera. Det blir då en annan slags kärlek till de andra än den man lever med.

 • MammaMia skriver:

  Rent spontant hade jag nog sagt som JD. Kan du bli kär i någon annan än mig, så var nog inte dethär mellan oss så mycket att ha… Men nu när man har barn tillsammans sp hade man väl fått kämpa på, på något vis. Om inte annat för barnens skull. Tycker man har ett ansvar gentemot sina barn, att hålla ihop och vara lycklig med deras andra förälder. Kan man inte det, ska man inte skaffa några annars. Tyvärr verkar jag nästan vara ensam om den åsikten i det här landet, kanske fötts i fel generation?

  Du då, vad anser du?!

  Kram

 • Johanna skriver:

  MammaMia: Självklart ska man kämpa om man har barn ihop, dock anser jag att om den ena blir kär i någon annan, så kär att den faktiskt ser en framtid med den, då kommer förhållandet man redan har lida och det går ut negativt över barnen.
  Jag har själv sett det hända..
  Men självklart ska man kämpa för förhållandet och kärleken, även när man inte har barn.

  Kram

 • Ika skriver:

  Ibland kanske man inte ser någon mening i att kämpa för att hålla ihop!
  Är det okej att ”kämpa” när det ändå är lönlöst och barnen hursomhelst kommer i kläm då man bara bråkar, är ledsen och kanske inte har fler fina stunder tillsammans än dåliga?
  JAG känner att man såklart ska ”kämpa” för att hålla ihop, men till vilket pris?

  Skulle aldrig kunna ta att min partner var kär i någon annan samtidigt som denne var kär i mig. Jag hade skrotat det förhållandet!

 • Hellen skriver:

  Hej,
  funderade lite på din frågeställning…
  Försökte titta tillbaka på mina egna erfarenheter.
  Men jag tror inte att man kan vara kär i flera samtidigt. Känslan när man är kär räcker bara till en i taget Smile Vem minns inte allt pirr, inte kunna äta, knappt kunna tänka och alla långa telefonsamtal med den man är kär i… Oj oj skulle man lyckas vara kär i två samtidigt så skulle iaf jag har dött av svält och dessutom kollapsat av utmattning.
  Däremot att älska flera samtidigt men då på olika sätt, och att man kan älska flera personer under sitt liv tror jag.

  Tycker det är fantastiskt men relationer som håller ”tills döden skiljer er åt”.
  Men jag tror inte på dom! Av egen erfarenhet, eller så har jag ännu inte hittat den rätte Thinking

  Kram

 • Lisa skriver:

  Visst kan man bli kär i flera. Särskilt när den första förälskelsen falnat och vardagen sköljer över en kan det kännas som att den nya förälskelsen ger nytt liv. Men ack så lätt det är att glömma att även den nya förälskelsen kommer att falna! Kärlek däremot är ett livslångt arbete. Har man barn i hop är det värt att göra det arbetet det innebär att hålla ihop. Med respekt kommer man långt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.