Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,1 år sedan.

B som i Borderline, inte B som i Bitch!

Djupt andetag, äntligen har jag hittat en artikel som inte menar på att jag och alla andra med Borderline är medvetet ”jobbiga”, elaka and so on, utan som tar upp det verkliga faktumet med att man behöver mer bekräftelse, då vi (JAG) känner mej värdelös, tom, obetydelsefull – ALLTID.

Något av det värsta man kan göra mot mej är att inte lyssna på det jag säger, då känner jag mej så liten och obetydelsefull att hela min kropp skriker av smärta och jag vill dö. På riktigt! Det är så min verklighet ser ut, även om den kanske inte är så, så känner jag det i hela kroppen och jag lever den.

9 Responses to B som i Borderline, inte B som i Bitch!

 • Alle skriver:

  Jag blev glad när jag hittade din blogg! Har precis fått diagnosen BPS, 7 av 9 kriterier, inte självskadebeteendet.
  Är 40+ och småbarnsmamma, egen företagare, sambo och har letat som en dåre efter en blogg skriven av nån som faktiskt lever i en familj och har små barn!
  Tack

 • Johanna skriver:

  Alle:
  Hejsan Alle, härligt att du hittade hit! Smile
  Ja här har du mej, mamman som är öppen och ärlig med allt och lever med två små barn och dessa diagnoser.

  Så du har precis fått diagnos BPS?
  Har du någon sedan tidigare, eller är BPS din första?
  Hur har du levt innan diagnosen? Har dom förklarat varför de aldrig gjorts utredning tidigare?

  Kram på dej!

 • Alle skriver:

  Smile
  För att göra en lång historia kort – jag har alltid varit en kaospilot och en udda fågel. Livet har varit tufft till och från och 2004 gick jag in i väggen så att säga…
  Djup klinisk depression, som gjorde att jag idag vet att jag har minst 3 obehandlade depressioner i ryggen, den första vid typ 17 år…2.5 års psykodynamisk terapi…Internet-KBT – utan att det har liksom hjälpt.
  Gick ner i en ny depression 2009, den ledde till en ADHD-utredning som påbörjades i höstas. BAS-utredningen visade på 5 av 9 kriterier för BPS, lite narcissism och histrioniska drag samt lite dissociativ störning också Rolls Eyes
  Ingen ADHD men är en högfungerande extrovert/lite introvert BPS…
  Ska börja i ”mental närhet-träning och färdighetsträning till hösten, samt har en remiss till Huddinges MBT-team. Nu innan så går jag hos kroppsterapeuten hos min vårdgivare.
  Jag vill ju bli en ”vanlig” människa, och en snäll sambo/mamma….mycket saknas just nu Razz

 • Johanna skriver:

  Alle:

  Där ser man, ja, jag är juh klar på mitt kära MBT snart.
  På måndag är min sista gruppstund och sen får jag gå hos min induviduallterapeut upp till 6 månader.

  Hoppas du slipper vänta länge på att få plats på MBT.

  Kram

 • anna skriver:

  åh. tack, jag behövde läsa det här. har precis nyss hittat din blogg, har borderline och har senaste tiden haft mkt ledsna tankar på hur man framställs med den här diagnosen…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.