Välkommen!
Är en 33årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse och lindriga utvecklingsstörning, Minna och Loves ADHD-utredningar.

Follow on Bloglovin
Arkiv:

Stockholms FilmFestival 7-18 November 2012!

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_post' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 236 Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_page' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 237 Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_post' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 238 Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_page' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 239


Snart är det dags för årets Filmfestival!
Det är som vanligt många filmer man vill se, så man får kolla vilka dagar och tider filmerna går och ibland tvingas man välja bort någon för att man ska kunna se de andra man vill se.
I år planerar jag att se filmerna Cherry som handlar Angelina som hoppat av gymnasiet och träffar en advokat med drogproblem, deras förhållande får sej ett törn då Angelina försöker göra verklighet av hennes dröm att bli porrstjärna.
Smashed är ett litet ”wild card” då jag aldrig hört talas om filmen för ens jag kikade igenom årets filmprogram och kollade in trailern, känns som en drama jag kommer gilla. Ett gift par som byggt sitt förhållande på det gemensamma ”intresset” att festa och dricka, där kvinnan bestämmer sej för att nyktra till, varpå kärleken ställs på prov.
Jag vill även se Killing them Softly som är en gangsterfilm med bl.a. Brad Pitt i en av rollerna.
En skräckis som jag längtar efter är Sinister, där Ethan Hawk spelar en författare som desperat vill lyckas med sin bok att han flyttar med sin familj till ett hus där den förre som bodde där hängde sej själv.
Alla som känner mej vet att jag älskar vampyrer, böcker, filmer, myter, ja rubbet..
Så att se Kiss of the Damned är ett måste, ingen filmfestival utan lite vamyrism. ;)
Painless är en film jag tror kommer väcka många känslor hos mej, då jag kollat trailer och läst om filmen så känner jag mej redan känslosam då filmen handlar om en neurokirurg som efter en bilolycka får reda på att han har cancer och måste söka upp sina föräldrar inför benmärgstransplantation. I filmen får man se barn som är ”oförmögna att känna smärta” att bli experimenterade på i spanska inbördeskriget.
En annan film som kommer väcka känslor är dokumentären The Central Park Five som undersöker ett fall från 1989 där en grupp färgade tonåringar som dömdes för att ha våldtagit en vit kvinna i Central Park. Efter att ha tillbringat mellan 6 till 13år vardera i fängelse, erkände en seriell våldtäktsman brottet. Fördomar som satte oskylda pojkar i fängelset.

Som ni ser.. många bra filmer att se i år, kika igenom årets filmprogram här!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405