Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Nedräkning:
Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
18 månader sedan.

Försäkringskassan hjälper inte, de stjälper!

Då försäkringskassan ger mej avslag på ansökan om aktivitetsersättning medan jag arbetstränar (inte börjat arbetsträna än pga Försäkringskassan) då de anser att jag klarar av ett anpassat arbete som skulle se ut såhär (citerar direkt från deras avslag):

”Det ska vara ett arbete utan stress eller krav, där du får handledning och stöd. Det kan vara frågan om ett arbete som anordnas särskilt för personer med funktionsnedsättning.”

Så..
1. Någon som har ett sådant arbete till mej? Helt utan stress eller krav?
2. Är det rimligt att ge mej avslag på min ansökan om aktivitetsersättning som jag ansökt om sedan slutet på juli 2012 och även begärt omprövning av beslut.

 • Ansökan som min alla utom Försäkringskassan anser att jag har rätt till.
 • Ansökan som för mej var ett sätt att börja arbetsträna och ÄNTLIGEN få komma ut i ett fungerande arbetsliv – LÅNGSIKTIGT.
 • Ansökan som för mej var i hopp om att efter ett år när aktivitetsersättningen skulle vara slut, så skulle jag kunna ha ett riktigt jobb och ALDRIG behöva ha något mer med Försäkringskassan att göra.

Försäkringskassan har bemött mej illa, ignorerar min läkare och hennes läkarutlåtanden, de lyssnar inte på mej och de har haft ett otroligt otrevligt ”tillmötesgående” sätt med korta och otrevliga toner.

Jag mår i dagens läge sämre än när jag ansökte om aktivitetsersättning, i hopp om att beviljas och börja arbetsträna.
Idag kämpar jag för att orka med dagarna, klara av enklare uppgifter hemma och vara en så pass bra mamma och sambo som jag bara kan.

Tack Försäkringskassan för att ni dödat mina drömmar och förstört ett halvår av mitt och min familjs liv!

4 Responses to Försäkringskassan hjälper inte, de stjälper!

 • Lisa skriver:

  Tycker du borde höra av dig till media så fsk får lite press på sig, det är ändå en barnfamilj det handlar om. Det är viktigt och alarmerande, så när du har lite krafter till övers: ring/maila journalister på expressen, aftonbladet, alla ställen du kan komma på. Såhär får det ju inte gå till.

 • idioter! Jag fick ju ersättning! Har ju arbetstränat 8 timmar i veckan som max nu i höstas! O fått ersättning! inga problem! antingen har jag en bra handläggare eller så har min psykolog skrivit väldigt bra! Hoppas d löser sig!

 • Linus skriver:

  Du kan skicka in en ny ansökan om ersättning och din läkare för skriva ett nytt läkarutlåtande eller överklaga till förvaltningsrätten och din läkare skriver ett nytt läkarintyg till förvaltningsrätten.
  Håller med föregående kommentar,idioter på fk.

 • A skriver:

  Va trist, inte första gången FK gör fel, men ge inte upp! Oavsett vilka fel FK gör enligt dig eller enligt sina regler (o isf om FK bryter mot sina regler kommer du ju få ersättning nån gång, förmodligen retroaktivt) men oavsett allt runt omkring dig så är det ju faktiskt bara DU som kan förändra och förbättra din situation (såklart underlättar hjälp av stöd, medicin o terapi för dina diagnoser). Om du vill komma in i arbetsmarknaden så småningom, börja arbetsträna redan nu, utan ersättning? Försök? Visa FK att du kan! Kräv att FK eller annan myndighet hittar en bra plats där du kan arbetsträna? Det är ju den enda vägen mot en bättre framtid? Er ekonomi blir ju knappast sämre och förmodligen kommer du må bättre psykiskt av det. Känns det lättare att plugga? Finns ju på distans, halvfart, olika nivåer etc.
  Försök tänka positivt o motivera dig genom att exempelvis tänka på alternativet till att ej komma ut på arbetsmarknaden o det är ju förtidspensionering / sjukpensionär o då kommer din ekonomi, o förmodligen inte din hälsa (vad vet jag, men de brukar följa varandra) aldrig förbättras.
  Lycka till o låt inte FK förstöra för dig o din familj! Hoppas bloggen kommer igång igen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.