Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Nedräkning:
Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
11 månader sedan.

Inte okej av ”anonym”..

Någon har skickat en anonym anmälan till socialen gällande att jag skriver om mitt mående i min blogg och lägger upp bilder på instagram som då oroar denne ”anonym”.

Ja, igår ringde socialen och sa att de fått in en anonym anmälan gentemot mej.
Att personen ansåg att så som jag skriver i min blogg om mitt mående så kan jag inte alls ta hand om mina barn.
Och att jag lägger upp opassande bilder på instagram.

Socialen kommer ringa Jonas och informera detta, men de kommer inte gå vidare då de inte ser vad som skulle vara ”fara” för barnen.

Mina barn kan inte läsa min blogg, de ser aldrig bilder jag lägger upp på instagram eller någon annanstans för den delen heller. Och jag vet juh inte ens hur länge jag kommer använda bloggen eller instagram för den delen.
Kanske tar bort allt nu efter detta, kanske om ett halvår, år eller aldrig.

Men en sak vet jag, denna person känner inte mej eller barnen, för alla runt om talar jämt om hur bra jag är med barnen, hur jag kämpar så hårt för dom trots allt som går mot mej.
Så denna person som gjort denna anonyma anmälan kan inte ha mycket grund till sin anmälan och det känns ärligt talat mer som att anmälan är personlig, mer gjord för att skada mej och vår familj än att hjälpa barnen.

Detta är min blogg, min ”oas” för ventilering.
Tydligen kan jag inte ha bloggen längre efter som någon skickar anmälan till socialen med länkar och skriver att jag är ”oförmögen” att ta hand om mina barn.

De dagar jag mår så dåligt, de dagarna har de en pappa som tar hand om dom, dom har en stor släkt med moster, morbröder, mormor, morfar och dessutom många av mina vänner som gärna umgås och hjälper mej med barnen om så behövs.
Barnen har självklart sett mej gråta, men jag har sett min mamma gråta och hon har inga diagnoser.
Men utöver det har barnen inte sett något annat och barnen är mammiga och trygga med mej, hur kommer det annars att de kommer till mej när de gjort sej illa, är oroliga för något eller mår dåligt (sjuka)?

Jag älskar mina barn och jag gör allt för dom!

Gällande mina ”opassande” bilder på instagram så ja, de kanske inte är av den oskyldigaste ”form”, men barnen har inte sett bilderna, kan inte läsa texterna eller något sådan, och om denne ”anonym” syftar på att jag är ärlig med att jag gillar hårdare tag, så är detta INGENTING som påverkar mina barn då dom inte har någon aning om det eller något som rör ämnet sex eller ”opassande”.

Jag hoppas verkligen att denne ”anonym” mår dåligt över att den lyckats kränka mej och få mej att må riktigt dåligt, nu när jag äntligen började se ljuset.
Denne ”anonym” som påstås oroa sej för mina barn, gjorde mer skada än gott.
Mina barn kände igår när jag hämtade dom från dagis och gick hem att något var fel, att jag var ledsen.
Dom blev oroliga och frågade vad som hänt, ”mamma ledsen?” vem dum mamma?.
Dom kramade mej för att ge tröst så som jag alltid kramar dom för att ge tröst och trygghet.
Jag ljuger inte om allvarliga saker för mina barn, jag tycker ärlighet är viktigt att ge barn från början så dom lär sej ärlighet och förstår att det är rätt.
Så jag talade lätt och kort om att mamma är ledsen då det finns någon där ute som tycker mamma är en dålig mamma.
Båda barnen morrade som monster som de gör när de vill skrämma bort någon, och sa att ”den är dum”, mamma snäll, mamma krama mej, sa dom i kör och där stod jag i snöfallet på knä och kramade om mina älskade barn och kämpade emot tårarna som brann innan för ögonlocken.

Så är det någon mer ”anonym” där ute som vill något och påstå att den vet om hur jag är som förälder och hur mina barn mår..
Maila mej istället och våga stå upp för dej och vad du tycker.
Tack och lov för att de på socialen här har träffat oss och barnen då JAG bett om hjälp, inte för min egen del utan för familjens skull och de finner inte mej som opassande eller oförmögen som mamma.

Jonas tog också illa vid sej när jag berättade detta och han höll mer om att mina misstankar på vem/vilka detta skulle kunna vara är väldigt trolig tyvärr, och är det inte som jag misstänker så är det någon helt anonym som då inte heller känner mej, barnen eller vet någonting alls annat än de som jag skriver i min blogg som ventilering.
Alltså bara en sketen bråkdel.

Så, tack anonym för att du förstör lyckan för mej och mina barn.
Önskar dej inget gott.

Tack och hej!

20 Responses to Inte okej av ”anonym”..

 • Jag var med om precis samma sak för några år sen och även där var det personligt och hade inget med eventuell oro för barnen att göra. Som tur är så har jag en bra kontakt med min handläggare så hon visste att det som stod i anmälningarna inte var sant. Jag vet precis vem det var som anmälde också, för veckan innan hade jag fått sms ifrån den personen där två meningar var identiska med anmälningarna.

 • Martina skriver:

  Än är den siste idioten inte född! Vad förbannad jag blir över människor som sparkar på de som ”ligger ner” och kallar det för omtanke…..

  Det kan väl vem som helst se, läsa och höra att du verkligen kämpar för dina barn.

  Och som vanligt verkar en del knasbollar inte förstå att i en FAMILJ så finns det flera personer som täcker upp när en är sjuk, ledsen, jobbar eller är bortrest!

 • Johanna skriver:

  Martina: Tack!! <3 Precis mina tankar! Jag vet själv om hur mycket jag kämpar för mina barn, jag vet att jag gör så mycket mer än många andra t.o.m. (har själv fått höra det av teamet på minnas habilitering bl.a.) och jag är inte ensamstående och ensam utan familj eller vänner som kan hjälpa.

  <3 kram

 • Linda w L2K skriver:

  Ja du… Jag förstår inte varför folk vill förstöra andras liv genom soc.anmälningar. Det dom lyckas med är att man mår skit av att en annan person tycker så illa om en och att det är extremt jobbigt innan man har fått redan på att det inte blir nåt mer av det. Den som har anmält får ju i sin tur inte veta nåt mer. Dom vet inte om anmälan läggs ner eller om det händer nåt. Så dom vinner ju absolut inget på det när det inte finns en bra grund.
  Själv fick jag en socanmälan av en granne – för att jag klagade till värden att hon rastade sin katt i sandlådan, med koppel på den… Helt sjukt.
  Massor av kramar med dig!!!! Och du, jag ser inget konstigt i dina bilder eller inlägg.

 • Carro skriver:

  Keep our head high!! Det finns folk till allt, och vissa förstår bara meer än gör nytta.
  Sköt sig själv och skit i andra och sluta läs din blogg eller instagram om dom inte tål det dom ser!
  Kram <3!!

 • Johanna skriver:

  Carro; Ja precis, jag resonerar så jag med, men alla gör tydligen inte det.
  Självklart skulle jag ringa socialen om jag visste eller misstänkte att något inte stod rätt till hemma hos en familj, barn med misstänkta blåmärken eller ändrat beteende som skulle ge oro, eller liknande.
  Men på en grund som att jag har mitt mående och och gillar hårt sex, då är jag en dålig mamma?
  För mina barn verkar enligt ”anonym” följa min instagram eller så kanske jag berättar eller visar för mina barn, vad vet jag men denna person önskar jag mer ont än gott.

  Kram <3

 • Therra "pappsen" Peuranen skriver:

  Bara de faktum att anmälan har skett via en ANONYM person säger ju det mesta om denna människas feghet och oförmåga till att stå för de han/hon tycker.

  Du är en fantastisk mamma och eran familj värmer mitt hjärta varje gång jag hälsar på. Låt inte detta slå ner er utan fortsätt stå rakt och släng upp fingret till alla som försöker förstöra. <3

 • Vilken jävla idiot!!!

  Nu har jag inte träffat dig tillsammans med barnen förutom en kort snabbis på en mässa, men jag har träffat DIG flera gånger. Och jag har märkt vilken eldsjäl du är, på många plan men mest för familjen. Du sitter på en vilja och en styrka som få människor besitter Johanna. Du är en kvinna och mamma med ett stort hjärta och som förtjänar allt gott.

  Att barnen har fått se dig gråta är ingenting konstigt. Mina barn har sett mig gråta också, och jag har ingen diagnos alls, ja förutom fysiska då Wink Men ett barn som ALDRIG fått se sina föräldrar gråta, vad får det barnet för syn på känslor? Att man aldrig ska vara ledsen, att man aldrig ska visa känslorna? Nej, då föredrar jag att man visar barn ärlighet, lycka och sorg, skratt och tårar, uppriktighet… verkligheten!

  Stå rakryggad Johanna, hur tufft det än är. Du är underbar! <3

 • Tjejmorsan skriver:

  Ja man slutar ta mej fan aldrig att förvånas!!!
  Blir på riktigt förbannad när anonyma skithögar anmäler UTAN att ha en aning om vad de gör… GRRRRR!!!
  Fega anonyma skithög!!
  Kram till dig Johanna och JA du älskar dina barn!!!
  Den där anonyma skithögen kan ju höra av sig och förklara sig tycker jag… men det finns ju säkerligen en anledning till att den är anonym… FEG!!
  KRAM igen

 • Christine skriver:

  Det är sjukt illa att anmäla någon och sedan vara anonym och inte våga stå för vad den sagt!!! Stå på dig, försök att inte ta åt dig och hoppas ni slipper sånthär i fortsättningen. Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.