Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Nedräkning:
Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
18 månader sedan.

City Gross Power Meat

Idag ska jag möta Josephine för att gå till Kungsträdgården på City Gross Power Meat. :)

grillat

Program:

 • Allas vår Melker Andersson ingår numera i programmet och berättar om TV4s nya storsatsning på grillmat.
 • Utanför presstältet kör vi en egen food court med helgrillad gris, grillmat (bl a exotisk grillfisk som guldsparid och tilapia, köttnyheter, beer can chicken och chilifrukter). Kan bli riktigt bra, om det inte snöar/regnar;-)
 • Eftersom vi ändå spränger alla ramar med vårt möte har beslutat ta dit (nästan) hela Svenska Grillandslaget och deras släpvagnscooker (därmed har vi två stora cookers som tillsammans med helgrisgrillen och kvaltävlarnas och leverantörernas grillar bäddar in Kungsträdgården i ett behagligt vårlikt grillos). Du träffar därför utöver lagledaren Ulrik även Henrik Stensvad, Jenny Eriksson Fröhlich och Thomas Eriksson-Fröhlich (femte medlemmen Karin Mattiasson har tyvärr förhinder).
 • För att skölja ned alla grillintryck smyglanserar Arla nyheten mjukglass som man gör själv hemma (i smakerna jordgubb, choklad och vanilj)!
 • Ulrik Lindelöv, lagledare för Svenska Grillandslaget och med en bakgrund från bl a Sjömagasinet och 28+ om nya grilldetaljer/-metoder.
 • Lisa Lemke, TV-kock, matjournalist och författare till den prisbelönta kokboken ”Till grillat – såser, marinader och lite sött” om goda grilltillbehör.
 • Maria Lundesjö Ahnström, agronomie doktor disputerad inom köttvetenskap och kvalitetschef på Löfsta kött, om hur förpackningar med modifierad atmosfär påverkar kött (inkl provsmakning av kött packat i modifierad atmosfär resp utan gas).
 • Kent Nilsson, ordförande för Swedish Barbeque Association (f d Grillfrämjandet), om det första svenska mästerskapet i grillning (Grill & BBQ SM 2013) samt grill-VM (World Barbecue Championship 2013).
 • Richard Tellström, måltidsforskare vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan känd från TV (Landet brunsås och Historieätarna) och nyligen belönad med silvermedalj av Gastronomiska akademien om köttgrillningens historiska perspektiv och dess länk in i samtidens trädgårdsgrillande inkl bl a grillningens utensilier, könsroller och genusperspektiv.
 • Janne Boris Möller, kock, TV-personlighet och författare till klassikern ”Koka soppa på fysik” om grillkemi, som t ex varför hög värme gör att köttbiten inte fastnar i gallret och om problemet med att få grillyta på omarinerad kyckling.
 • City Gross och tio leverantörer presenterar säsongens grillnyheter och delar ut varuprover. Bland nyheterna märks t ex marinerad grillbacon, marinerad lättrökt grillkarré, vildsvinsspett, grillcobra marinerad i mango/jalapeño, grillskinka resp kamben med smak av äpple och hickory, flintastek med ramslök, grillschnitzel, gourmetkotlett, färskkorvar (bratwurst, chorizo, salsiccia, roastwurst), beer can chicken, crème fraiche gourmet med ingefära och chili, grilloumi, grillsåser med nya smaker (flytande rökarom, het vinägersyrlig, rödvinsmarinad, tapasinspirerad het aioli), miljösmart engångsgrill, gasoldriven rökgrill och nästa generationen kolgrill (påminner om gasolgrill). Leverantörerna är Arla, Caj P/Hauggen-Gruppen, Dalsjöfors, Everfresh, Fontana, Korvbrödsbagaren, Kronfågel, Landmann, Sjöboden och Ugglarps.
 • Köttkunskapsbanken, en ny webbaserad kunskapskälla om kött tänkt att underlätta för dig och gemene man.
 • ”City Gross Grilltrender 2013”, en helt ny skrift innehållande en färsk konsumentundersökning av SIFO med unika frågor om bl a status vid grillen, det manliga i att grilla, föredragen grillteknik, hur vanligt det är med pensling, LCHF, svenska preferenser och grillinspirationskällor. Skriften innehåller dessutom texter som kompletterar talarpresentationer, grillrecept och en sammanfattning av grillnyheterna från de på pressmötet medverkande leverantörerna.
 • Den första av de 34 kvaltävlingarna till Grill & BBQ SM 2013 (pågår utanför presstältet kl 12.00-16.00).

Ska bli riktigt intressant och låter som det kommer smaka riktigt gott också. ;)

One Response to City Gross Power Meat

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.