Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
24 månader sedan.

Tävla om en lyxig lakritsprovning!

Idag är det Lakritsdagen, visste ni det?

Här hemma mumsas det lakrits och dagen till ära så startar jag en tävling!

Som ni kanske minns har jag varit på en underbar lakritsprovning hos Choklad & Lakrits, och nu får jag även chansen att låta er, mina fina läsare att tävla om presentkort på lakritsprovning.
[Här kan ni se och läsa om min lakritsprovning.]

En lycklig vinnare vinner två presentkort så den kan ta med sej sin älskade, bästa kompis eller ja, vem den vill.
Bokning sker enkelt på nätet och ett datum ni själva väljer.

lf3

För att tävla:

 • Gilla: Familjen Korb på Facebook och dela även om denna tävling genom att klicka på facebook-knappen nedan (självklart får ni dela på twitter och i er blogg om ni har någon).
 • Svara på frågan: Vad är det som gör att lakrits blir svart?
 • Motivera vem du skulle vilja ta med på denna trevliga lakritsprovning och gärna varför.

Om ni inte redan gillar Choklad & Lakrits och Lakritsfestivalen på Facebook, så gör det. ;)

Tävlingen avslutas 26 april 2013
Jag utser vinnaren och beslutet kan ej överklagas.

15 Responses to Tävla om en lyxig lakritsprovning!

 • Sanna skriver:

  Jag är gärna med och tävlar, och skulle gärna bjuda med mig min lillebror Erik eftersom han älskar lakrits lika mycket som jag, och behöver få komma hemifrån med tanke på allt jobbigt som skett på sistone.

  Jag gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen).

  Har delat tävlingen på FB (Sanna Kaakinen).

  Lakris blir svart utav syre.

  Kram Sanna

 • Jag är gärna med. Älskar lakrits och då vi ska upp till Stockholm i juni på romantisk weekend vore detta perfekt. Har gillat överallt och delat på facebook, Lottiz Törnqvist.
  Svaret är att lakrits blir svart när det kommer i kontakt med syret. ( Rötterna man gör lakrits av är först en mörkbrun massa och sen när massan kommer i kontakt med syret så färgas den svart.)
  Jag skulle vilja ta med min man. Vi har inte haft en hel barnfri helg sen vi blev föräldrar för 10 år sen och denna helg vill vi fylla med massor av roliga saker så därför tycker jag detta vore helt perfekt att göra då.

 • Johanna skriver:

  Lakritsen blir svart när den kommer i kontakt med syre.

  Tror att jag har delat två gånger Wink i namnet Johanna Kenas

  Jag skulle vilja ta med min lillebror på en provning. Han kommer vara nyopererad så han missar hela lakritsfestivalen, något som han sett fram emot sen i höstas när han fick en biljett. (nu kommer jag få gå i hans ställe och det är ju kul för mig, men skulle vilja ge tillbaka i form av en lyxig provning).

  Håller tummarna och hoppas på tur!

 • Heidi Larsson skriver:

  Jag är med och tävlar!
  Jag har gillat er Facebooksida (Heidi Larsson) och delat tävlingen offentligt på Facebook (http://www.facebook.com/heidi.larsson.16)
  Svaret på frågan: Lakrits får sin svarta färg när det kommer i kontakt med syre, har jag fått lära mig nu, efter lite detektivarbete! Wink
  Om jag vann skulle jag ta med min lakritstokiga vän! Vi bor i Värmland och det skulle vara jättelyxigt att få åka på ett litet äventyr till hufvudstaden med henne – småbarnsföräldrar som vi är skulle det verkligen uppskattas! =)
  Jag har gillat Choklad&Lakrits och Lakritsfestivalen på Facebook också (Heidi Larsson)

  Håller verkligen tummarna nu!! =)

 • Annica skriver:

  Gillar på fb och har delat, Annica Nilsson

  Svar: Lakritsrötterna torkas sen ska de hackas och mals till ett brunt pulver, som kokas i 160° under omrörning till en seg massa som, när den kommer i kontakt med mycket syre, byter färg från brunrött till svart.

  Jag skulle ta med min bästa vän Mette som jag umgås med dagligen. Hon älskar lakrits lika mycket som mig. Så det skulle vara en kul grej med henne.

 • Linda w L2K skriver:

  Lakritsen får sin färg från lakritsrötterna som torkas för att sen hackas och malas till ett brunt pulver. Pulvret kokas sen i 160° under omrörning och när det sen kommer i kontakt med syre byts den bruna färgen till svart!

  Jag skulle ta med min man på lakritsprovning. Vi är sällan iväg och gör någonting ensamma och efter det gångna halvåret när han var skadad kom vi absolut inte iväg och skulle verkligen behöva få göra nånting roligt för att hitta gnistan igen!

 • Nina skriver:

  Jag är med! surprise Grin

  Gillar såklart korbarna sen tidigare.. =)

  svar: rötterna hackas och mals till ett brunt pulver och kokas i 160 grader under omrörning tills det blir tjock seg massa. Därefter knådas och pressas den rödbruna massan till långa stänger och torkas i några dagar. När massan kommer i kontakt med mycket syre byter den färg till svart.

  Jag skulle vilja ta med min bror som älskar lakrits lika mkt som jag. + att han fyller år den 24e, så det skulle ju bli en grym födelsedagspresent,.

  gillar såklart lakritsfestivalen & choklad & lakrits med Grin
  krams!

 • Julia skriver:

  Gillar alla tre på fb och delar.
  Lakritsmassan blir svart efter att den kokats och kommer i kontakt med syre.
  Jag skulle ta med min syster, det är alltid kul att göra nått riktigt skoj med henne Smile

 • Hanna Frogner skriver:

  Lakritsstången är det som blir svart när den kommer i kontakt med syre!

  Hej!
  Åh vad jag blev glad när jag såg denna tävling!
  Min mamma är världens lakrits-älskare (jag skämtar inte) hon fyller även 50 snart och detta skulle vara den perfekta presenten. Min pappa är lika dan när det gäller lakrits. Därför skulle jag vilja vinna tävlingen, för mina föräldrar för att de ska få göra något roligt tillsammans utan två jobbiga tonårsbarn
  Mina föräldrar är världens bästa och förtjänar verkligen den här upplevelsen i lakritsvärlden!

  Ha det bra!

  P.S Jag har gillat sidorna på FB

 • Jessica Sundberg skriver:

  Man maler lakritsrot och bearbetar till en massa. När massan kommer i kontakt med mycket syre byter den färg till svart.

  Jag vill ta med min dotter som älskar lakrits över allt annat godis!

  Gillar och delar!

 • Gillar såklart familjen Korb på FB redan Wink Det är syre som gör lakrits svart. Om jag har turen att vinna detta så kommer jag helt klart ta med min underbara mamma på detta. Hon om någon behöver få komma bort & ha lite trevligt en stund med tanke på allt som hänt/händer <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.