Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Nedräkning:
Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
9 månader sedan.

Miljötänk

Som jag skrivit ett par gånger tidigare så källsorterar vi här hemma så gott vi kan, brännbart i en påse och kompost i en speciell påse som vi fått av vår hyresvärd.
Sopstationen här där vi bor förenklar det med ett nedkast för papper/kartong, plast, glas och hushållssoppor.
Sedan har vi såklart grovsoprummet där allt som inte hör hemma i sopstationen kastas.
En liten ”låda” där man kan kasta gamla batterier, vilket jag är så tacksam för att finns, för hemma i vår familj med två barn går det många batterier till barnens olika leksaker.

Många säger att det tar för mycket tid att källsortera, men i själva verket tror jag det mer handlar om lathet och att faktiskt göra det till en vana.

Om man nu tycker att det tar för mycket tid, är för krångligt eller vad som, så är det tur att det finns företag som Circla.se.
De tar hand om ditt skräp, kommer och hämtar och ser till att det källsorteras och återvinns, och städar självklart efter sej. Oavsett om det gäller grovsopor, byggavfall, trädgårdsavfall eller elavfall – för både företag, privatpersoner och bostadsrättsföreningar.

Så om ni inte vill göra det till en vana så kan ni fortfarande ta hand om vår miljö genom att se till att någon annan gör jobbet. :)

One Response to Miljötänk

  • Jag tycker att det tar mindre tid att källsortera. Man slipper springa ut med en full soppåse flera gånger om dagen och kan ägna den tiden åt annat i stället. Har man ett kärl till varje sort tar det ett litet tag innan det blir fullt. Och hur svårt är det att placera tomt mjölkpaket i behållare B istället för Behållare A när det är slut? Fixar man inte det har man större problem än att man tycker att källsortering tar för mycket tid.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.