Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Nedräkning:
Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
16 månader sedan.

Fredag = fest?

Inte här hemma iaf, jag är näst intill nykterist numera.
Alltså jag har inte druckit alkohol sen i sommras någon gång, och tänker inte göra på ett bra tag heller, ser inget posetivt med att dricka.
Tidigare har jag haft problem med alkohol, druckit kopiösa mängder, allt för ofta.
Sen jag födde Minna så tål jag typ inte alkohol, kan dricka en öl och känna mej bakis, så för mej gör det saken ennu mer klar, jag behöver inte alkohol.
Men alkohol måste inte finnas med på fester, man kan ha filmfest, spelfest, saftfest? :)
Dock är inte så många intresserade av att ha någon utav ovannämnda med mej och min familj..
Många verkar ha samma band till alkohol som jag haft, att alkohol är viktigt på fest, speciellt om andra kommer dricka.
Väldigt tråkigt tycker jag, men självklart upp till var och än och deras vänner och familj att bestämma och ”hålla koll” på.

Förstår ni vad jag menar?
Vad har ni för relation till alkohol?

OCH: Det är fredag, vad har ni för planer?

14 Responses to Fredag = fest?

 • Jaaa, jag älskade filmen!
  Det va lite mer sarkastisk humor i New Moon än i Twilight. Men som alltid så är ju böckerna bättre än själva filmen. Men ja det mesta hade ju dom lyckats få med i filmen. Så jag är helt klart mer än nöjd.

  Ser verkligen fram emot Eclipse nu =)

 • elin skriver:

  jag är ute ganska mycket. men det är inte alltid jag dricker alkohol. oftast blir det ett eller två glas vin, för jag tycker att det är gott. gillar inte känslan av att vara full ;? har aldrig gjort det.

 • Madelen skriver:

  Ja har inte druckit på 2år å inte sug efter d heller. Kan ha lika roligt utan anser jag. Föredrar å vara chaffis faktiskt.. Eller bara se andra dricka å göra bort sig är minst lika kulSmile

 • Emelie skriver:

  bejb. jag känner samma sak. skrev faktiskt om det i mina anteckningar på FB igår.
  man kan ha kul utan alkohol. jag festar gärna med dig o dim familj så fort jag mår bättre.

  puss

 • Emelie skriver:

  bejb
  jag känner lika dant, skrev om det i mina anteckningar på FB igår. o jag har gärna fest med dig o din familj så fort jag mår bättre

  puss

 • Katja skriver:

  Skrev tydligen fel kod och då raderades hela min kommentar =( irriterande.

  Skrev nått i stil med att jag inte känner nått behov av att dricka för drickandtsskull men att jag gärna tar ett eller två glas vin till en god middag eller när vi sitter ett gäng och umgås en kväll.

  Ikväll blir det fredagsmys med sambon framför idol ätandes tacos när lillan (förhoppningsvis) somnat.

  ha en fortsatt fin fredag =)

 • Martina skriver:

  Hm.Vet inte om jag kanske missförstod men blir du/ni inte bjudna på ”fest” pga att du inte dricker?
  De verkar ju rätt trisst isf!!!

  Om ni kommer på fest hos oss kan vi säkerligen kalla den för cocacolafestSmile det är väl den drickan som förbrukas här hemma utöver vatten.

  Det är tråkigt när folk har en ”dålig” relation till alkohol.Men alla har inte det,och många dricker inte alkohol för att dom ”behöver” eller för att bli full. Vin&öl&bubbel,har en smak som inte kan framställas utan alkohol..Att sedan ta sig en dricka xtra och va medveten om att det går upp i huvudet är ju upp till var och än,och jag tycker verkligen inte man är en sämre människa för det!

  Men det är ju helt naturligt att du känner som du gör med din histora&relation till just alkohol,och det är väl jätte skönt att du inte känner något ”behöv” längreSmile

 • Johanna skriver:

  Jag kan tycka att det kan va gott med en öl eller ett glas vin till maten, men annars dricker jag knappt nånting alls. Jag tycker det é gott, men min galla tåler inte alkohol numera. Jag blir aldrig full, utan jag blir illamående istället. Så det e bättre att ha saftfest Wink Man har faktiskt mkt trevligare utan sprit! Smile

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.