Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Nedräkning:
Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
16 månader sedan.

Porcelainheart

Detta blir inget långt inlägg..
Det är för jobbigt att tänka på, har faktiskt försökt att inte tänka på det alls, men blev nyss påmind..

Minna har sedan födseln haft pipljud på hjärtat.
Ibland hörs det knappt, och ibland hörs det tydligt.

Läkaren sa nu sist när vi var där att vi inte ska oroa oss (?!), men att hon skickar en remiss till hjärtröntgen nu.

Visst bra att dom är ordentliga och ska undersöka detta, men när ska allt ta slut för Minna, allt de dåliga?
Hon fyller 1 år på tisdag och har redan varit med om mer sjukdomar och besvär än jag och Jonas tillsammans.
Säkert mer än de flesta..
Det är inte okej.

Kommer självklart uppdatera er om hur allt går.

Nu kanske ni förstår lite hur jag mår..?

5 Responses to Porcelainheart

 • Erica skriver:

  Hejsan! Nu är det lilla jag igen=) Kikar ju ofta in till dig men jag är dålig på att kommentera…Ville mest bara lämna ett litet avtryck.
  Jag har ju en son med hjärtfel så jag förstår vad du går igenom just nu. Skickar en styrkekram och hoppas att allt ser bra ut på röntgen.

  /E
  http://erica.myshowroom.se

 • emelie o elliott skriver:

  hej gumman! Förstår att de inte känns så bra just nu, kan dock inte sätta mig själv i situationen eftersom vi inte behövt vara där..men de måste ha varit jättejobbigt för er o se ert barn fara så illa som hon gjort hennes första levnadsår ju. Vet bara hur det är när ens barn skadar sig, om så lite smått så blir man ju jätteorolig.o de ni har varit med om har ju varit en miljon gånger värre än så. O så nu detta på allt med!!ska hålla alla tummar o tår (både jag o elliott)för att de inte hittar nåt fel på henne samt för att hennes otur slutar nu när hon fyller ett år o att de bara kommer bättre o bättre tider! Finns här om du behöver prata med någon!! MASSA sTYRKEKRAMAR

 • Erica skriver:

  Lilla Milo föddes i v.34 och då upptäcktes att han hade transposition (de stora kärlen som går in resp ut ur hjärtat via lungorn/kroppen var tvärsom och han kunde endast syresätta sig genom ductus (ett hål mellan kamrarna som växer igen när barnet är ett par dygn). Han akutopererades i göteborg dit han flögs akut, han var då döende och ingen trodde att han skulle leva hela resan. Sedan är han opererad 2 ggr till. Idag är han helt anatomiskt återställd och precis som alla barn. Han behöver ingen mer operation men kommer gå på kontroller livet ut. I Göteborg där han operardes berättade läkarna att inget barn dött under en operation där de senaste 5-10 åren (minns ej exakt) så de vet verkligen vad de gör. Önskar att vi vetat det innan för det var mardrömsveckor vi gick igenom.
  Men blåsljud på hjärtat har många barn utan att det behöver betyda nånting. Min bästa väns son som då var 2 år fick kolla upp det och han var helt ok.
  Jag vet att det är svårt att inte oroa sig, men det allra allra mesta brukar ju ordna sig till det bästa utan komplikationer.

  Kramar från mig.

 • Malin skriver:

  Usch jobbigt…

  Johan hade också blåsljud på hjärtat när han föddes…vi slapp dock remissen när vi var där sist, vilket är skönt.

  Däremot så fick vi träffa en hjärtspecialist på DS när vi fick höra det, och vi gick till neonatal och gjorde en hjärtröntgen. Sedan berättade läkaren allt om detta ”blåsljud” och att det är normalt och vanligtvis så försvinner det. Det är inte livshotande och det är inte ett svårt ingrepp att operera. Min storebror har haft det, och det såg man inte föräns han var 16, och då opererade dem honom då. (plus att vi har hjärtfel i släkten)

  Jag är ju ingen specialist och förstår att du är orolig för att det har varit så mycket redan, men jag tänkte att jag tänkte ge dig lite hopp, ifall att det skulle visa sig att det är något så tror jag inte att du behöver oroa dig.

  Hoppas att allt blir bra för er!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.