Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2 år sedan.

Den andra Johanna

Ja, är det en kategori som ens intresserar er?
Eller ska jag kanske låsa den och bara skriva av mej i den?

Mitt mående.. Är varken bättre eller sämre, men samtidigt bådeoch.
Makes no sence, men så är det.
Ena sekunden är ALLTING underbart, nästa sekund tvärgråter jag och har sån ångest, sån panik.
Minna gör mej starkare, oh så stark, hon gör verkligen allt värt att kämpa hårdare för.
Så hårt med så mycket kraft, som jag inte ens visste att jag hade.

Pyret i magen hjälper också till, får mej att tänka mej extra för när jag får dumma tankar o.s.v.

Kan säga snabbt att det som får mej att må sämst numera..
Det är det där minnet av händelsen (den som för tillfället inte är skriven öppet om i bloggen).
Är livrädd för att skriva det ens till nära och kära..
Tänk om dom tycker jag är äcklig, får skylla mej själv, eller blir jätteledsna och mår dåligt dom med?
Tänk om jag skulle skriva om det öppet i bloggen, tänk om ni alla skulle skriva elaka kommentarer, skriva om mej i era bloggar, eller värre inte skriva något alls, sluta läsa och kommentera.
Tystnad för mej är det värsta, för det får mitt huvud att tänka alla tankar värre och mörkare.

Skulle ni ens vilja läsa?
Våga läsa?
Skulle ni bry er?

Hur skulle allting bli efteråt?
Skulle det hjälpa eller stjälpa mej?

10 Responses to Den andra Johanna

 • Jenny skriver:

  Klart du ska våga skriva om allt i din blogg. Det är därför jag läser din blogg. Jag antar att det är något sexuellt övergrepp eller liknande du inte vågar berätta. Men att förneka att sånna hemska saker har hänt är bara att skjuta undan problemen. Var öppen! Tack för en givande blogg!

 • Märta skriver:

  Det är svårt sånt där. Som läsare säger jag förstås SKRIV! Särskilt eftersom jag främst är intresserad av att läsa inläggen som handlar mer om just dig än om barnvagnar, barnkläder, tänder och sånt som inte riktigt finns i min värld än (men som förstås hör hemma i din blogg då den är en mammablogg). Men å andra sidan förstår jag din oro. Det finns jävligt många puckon som gillar att förstöra för andra, gömda bakom anonymiteten som Internet erbjuder. Trixigt det där. Det är väldigt luddiga gränser mellan vad som är ärligt, personligt och privat på nätet.

  Så jävla typiskt akademiker att inte kunna bestämma sig för en enda åsikt, eller hur Wink

  Kram!

 • Madelen skriver:

  Jag skulle gärna vilja läsa å stöttar dej gärna vad de än är. Du har ju min msn och mej på fb så d e bara säga till om ja kan göra ngt för dej.

 • Det är din mänskliga rätt att göra vad du vill med din blogg. Om det är folk som skriver dumma saker så behöver du inte läsa det och inte publicera det heller. Det finns tyvärr rätt många idioter i denna värld som jämt ska komma med åsikter man inte bett om eller ens vill höra eller läsa. Men jag tycker du bör tänka efter några extra gånger.
  Det är jätte skönt att skriva av sig. Väldigt privata saker har jag valt att inte skriva om i min blogg. Kanske för att jag inte vågar. Tyvärr så kan ”fel” personer läsa… Jag tycker det är synd att du inte mår bra och att du gått igenom något så hemskt att du känner som du gör. Jag har ingen aning om vad det kan vara, jag kan bara säga att jag kan relatera. Jag har haft MÅNGA tuffa år med mycket hemska minnen.
  Skriv om det du känner är okej. Lås bloggen om det är bäst för dig.
  Men om du väljer att skriva öppet om saker tänk på att du INTE behöver läsa det negativa folk skriver. En okänd person har ingen rätt att döma dig för något!!
  Kram

 • TuffLoysan skriver:

  Jag tror absolut inte att jag varken skulle sluta läsa eller börja tycka illa om dig.
  Tycker det är bra om man har möjlighet att få skriva av sig, och kanske dessutom får feedback på det man skriver.

 • andreakarolina skriver:

  Det är din blogg och du får såklart skriva vad du vill och vad du behöver få ut. Jag vet hur det är att leva med paniken och djävlarna i huvudet… och jag kan bara säga att jag inte kommer sluta läsa bara för att du skulle skriva något som är ”obekvämt” eller reagera med ”tystnad”

  Däremot förstår jag din oro för kommentarer, även om jag inte tycker att du ska ta åt dig av de dåliga kommentarerna, förstår jag att det inte alltid är lätt! Men som sagt, det är din blogg och stör sig folk behöver de ju faktiskt inte läsa den.

  Kramar
  Ps. älskar min design! Ds. (L)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.