Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
3,2 år sedan.

Mina ärr visar INTE hur jag är som mamma!

Jag vet att jag ofta blir dömd utav folk när de ser min arm.
Har alltid blivit.

Detta blev dock värre sen jag blev mamma.
För tydligen är man en dålig mamma om man har ärr.
Ja, har faktiskt fått den kommentaren..

Hon måste vara en hemsk mamma som skurit sönder sej sådär.

Detta gör mej förbannad, ledsen och skamsen.
Jag blir arg för att INGEN kan dömma någon utifrån dess utseende, vare sej vi snackar färg, missbildningar eller ärr o.s.v.
Din kropp är ett skal!
Tänk om jag skulle göra en helkropps-hudtransplantation (nu finns detta inte men tänk..), skulle jag då bli en bättre mamma?
Ehmn, skulle inte tro det..
Det är inte min hud som älskar och avgudar Minna, det är jag!
Johanna!
Min hud är bara mitt yttre.. Skalet.

Alla som känner mej talar om att jag är en bra mamma, den bästa mamman Minna kan ha.
Tvivlat på mej själv ibland, speciellt under hennes första år, men nu blir jag mer och mer säker för varje dag som går.
Jag ÄR en bra mamma!
Den BÄSTA Minna kan ha!

Mina ärr har inget med mitt moderskap att göra.

Visst grubblar jag till och från hur jag ska förklara för mina barn om mina ärr.
Vill förklara, vara öppen och ärlig, men hur kommer dom att ta det?
Hur gamla ska dom vara för att förstå?
Vill inte att dom ska tro att det är ”något bra” i att skära sej, för jag vet att det kan låta lockande..
Jag föll juh själv för det igenom att höra en annan tjej prata om det.

Så.. Vad säger ni?
Är jag en sämre mamma pga av mina ärr?

19 Responses to Mina ärr visar INTE hur jag är som mamma!

 • Amanda skriver:

  Du är en klok mamma, en underbar kärleksfull mamma. Minna kunde inte få det bättre än hon har det.
  Du har så rätt när du säger att man inte ska döma någon efter utseende. Bara för att du har synliga ärr betyder ju inte det att du skulle vara sämre än någon annan. Man kan ju vara trasig inuti ändå..utan att det syns också.

 • Anna skriver:

  Jag känner inte dig. Men när jag läser i din blogg och läser hur du resonerar och hur du skriver om ditt barn så märks det tydligt att det är henne du lever för. Och att någon skulle komma och mena på att dina ärr har något att göra med din förmåga att vara en bra mamma låter som en otroligt bitter och avundsjuk människa… Du vet att du är en bra mamma. Låt aldrig någon missunnsam människa få dig att tvivla på det. Stå på dig!

 • Hej!
  Jag har ingen egen erfarenhet angående att skära sig men jag kan inte förstå hur okända människor kan döma dej utifrån ärr. Du är säkerligen bästa mamman till Minna o den lilla i magen.

  Ha det gott!
  Kram

 • Angelica skriver:

  Nej gumman, de e du inte. Men jag förstår hur du känner dig. Har själv funderat när och hur man ska förklara för sitt barn varför man har ärr på hela kroppen. Ska man berätta om det mesta man har gått igenom som ung, vad ska man och ska man inte berätta osv…
  Men du e den bästa mamman man kan tänka sig. Dom som säger ngt annat är såna människor som inte har några livserfarenheter alls…
  Puss

 • Du ska inte lyssna på sån skit!
  Det du säger stämmer till hundra procent.

  Man är en dålig mamma om man inte tar hand om sina barn fast man kan, skiter i dom helt enkelt. Men om man inte tar hand om sina barn pga av att man inte kan (en orsak) då är man inte en dålig mamma. Allt kan hända en person.

  Det jag ville säga är att alla är bra mammor för ens barn tills motsatsen bevisas och det gör den inte genom att man har ärr och ett förflutet, inte på långa vägar.

  Alla måste få chansen att visa att man kan förändras.

  Man ska aldrig döma någon genom utseende eller ålder. Man sa heller inte döma någon innan man känner en person.

  Du är världens bästa mamma åt Minna!

 • Madelen skriver:

  Dina ärr är ju från det förflutna, så inte har d ngt med din roll som mamma att göra. Antar att dom som ser dom inte förstår det. Man är inte sämre mamma för att man har ärr… Vad tusan har d med saken att göra egentligen???

 • Det där var det dummaste jag någonsin läst. Låt säga att man varit med i en bilolycka eller någe sånt och fått ärr… då borde man vara en dålig förälder med, eller?

  Nä människor som resonerar sådär som den som skrev kommentaren mår nog inte så bra själva. Du är den bästa mamman Minna har! Med eller utan ärr.

  Stora kramar

 • Johanna skriver:

  Uppfostran, kärlek och tillit sitter inte i huden – klart du inte är en dålig mamma för att du har ärr! Jag har ett gigantiskt ärr på knät som jag fick när jag åkte rollerblades i nerförsbacke när jag var yngre, det är som om jag skulle bli en dålig mamma för att jag ramlade där & då. Det är ju bisarrt! Du är den bästa mamman Minna någonsin kan ha, så är det bara!

 • Margaretha skriver:

  Klart man inte är en dålig mamma för att man tidigare mått dåligt. Hur skulle vi annars lära oss av erfarenheter om vi inte måste gå igenom vissa saker för att lära oss ett och annat. Ärr är inte kul att ha och här kan ni läsa lite om hur ärr har blivit mindre och en del har helt försvunnit. Och det bara med naturliga oljor. Inpackningar och insmorning. Väl värt att engagera sig med detta tycker jag som har sett hur bra det kan bli efteråt.
  Lycka till

 • Rikard skriver:

  Jag sökte på ”hur visar man för någon att man förändrats” på google.
  För jag behöver hjälp och visa mitt liv kärlek att jag e en annan person, att jag inte e den jag var när jag såra henne så.

  Men istället kom jag in på din blogg.
  Det du skrev i detta inlägg gjorde mig mest förbannad rent ut sagt!
  För hur jäkla dum är man om man säger ”Hon måste vara en hemsk mamma som skurit sönder sej sådär.” För det du gjorde förr är ditt förfluttna, det har inget med ditt barn och göra.
  Man säger ju att alla mår dåligt en gång minst i sitt liv.Jag har skurit mig me, men det får mig bara att förstå det jag gjorde förr va för jag mådde dåligt. och att jag nu vet vart jag inte ska hamna igen. Det finns alltid något som får en och må bra igen,

  Du har ditt barn och jag hoppas verkligen att han/hon får dig må bra.
  Jag vet att det e svårt men man får försöka inte bry sig om vad andra säger.

  För dina ärr gör dig inte till en dålig mamma.
  Jag tror att det gör dig till en bra mamma. För du vet då hur det e och må dåligt, du vet hur jobbigt det e. Och du kan hjälpa om någon i din närhet nånsin skulle må så dåligt

  Tror du är faktiskt en riktigt bra mor

  Lycka till med allt! Smile

 • Emma skriver:

  Jag vet hur det är att vara själv destruktiv. Jag är själv det nu. Jag är 14 och har hållit på enda sen jag var 10. Detta kommer nog fortsätta ett tag om jag inte får hjälp.. Men.. Jag har ärr över hela benen och över hela armarna. Och se sår efter att jag skurit mej. Men jag har en fråga. Går det att ha tatueringar även fast man har ärren? Jag skulle bli jätte tacksam för svar! Du kan gärna svara till min mejl mniemma@gmail.com tack!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.