Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,6 år sedan.

Bäckenuppluckring, Bäckenbottensuppluckring, Foglossning m.m.

Med Minna hade jag (vad jag minns det som) mild foglossning, hade ont i ryggslutet och lite nedåt mot slutet.
Kan iofs minnas fel, men det är vad jag minns.

Har pratat med vårdguiden som bad mej akut ringa förlossningen som frågade om jag inte kunde ha sammandragningar och om jag hade värkar.
NEJ NEJ NEJ!

Förklarade att det gör ont i mina ljumskar & underliv, så ont att jag knappt kan gå.
Beskrev mer noggrant för henne dock.
Kvinnan på förlossningen bad mej ta det lungt, vila, inte bära tungt eller gå i trappor.
Jag förklarade att jag är hemma med en 15 månaders och måste bära henne då hon inte går själv.
Då undra hon om jag kan få hjälp av någon här hemma.
Huh?
Alla jobbar juh?

Jaja, hon bad mej ringa MVC och boka om min tid till tidigare, så snart som möjligt.
Annars återkomma till dom på förlossningen.
Hon talade om att detta måste kollas upp, det låter inte bra tydligen.

Nähä, kul att i vecka 23 redan råka ut för nåt skit.
Suck.

5 Responses to Bäckenuppluckring, Bäckenbottensuppluckring, Foglossning m.m.

 • Mamma Russin skriver:

  hej hopp…

  usch , stackare.. det var så jag hade det i 6-7 månader när jag väntade Stina.. började redani vecka 16 om jag inte minns helt galet och var sedan sängliggand.. Frown och eftersom vi bor på 3 våningen utan hiss blev jag nästan helt fast i lägenheten med..

  hoppas det inte blir lika illa för dig gumman.. KRAM

 • EMMA skriver:

  men, jag har haft så i evigheter. det känns som en kniv mellan benen typ och man kan knappt röra sig, står bara helt ”stilla” och känner sig som ett fån. det gör även så ont att man nästan gråter när man ”särar” på benen och det känns som om bebisen kommer ut. dom sa: foglossning till mig. wohooo! som tur är så kommer det och går. det var värst runt v30 tror jag. hoppas att det inte är något annat, eller iaf att det inte är något allvarligt
  puss!

 • usch jobbigt, låter nästan som det jag hade. Hade sjukt jäkla ont hela tiden. Speciellt i rörelser då man böjde sig ner, satt sig upp, vilade på ena benet osv. En gång när jag satt gå golvet så komer jag verkligen inte upp för att det gjorde så sjukt ont. S fick bära upp mig helt enkelt.. Men det var bara foglossning..

  sv: Ja men det hade vart sjukt kul! Kram

 • Jag hade jättejätte mycket foglossning med Chloe, än så är det lika illa denna gång. Men ja jag känner att det är på gång, och vissa dagar kan jag inte röra mej alls. Värst är det när man inte ens kan lyfta på benen, och då får gå utan byxor haha Grin.
  Hoppas det känns bättre för dej idag! Ibland brukar det kännas bättre när man sovit.
  Kram!

 • Att vara gravid är inte alltid kul….. själv blev jag sjukskriven i vecka 18 med elton pga kraftig foglossning…. och jag blev tillsagd att inte gå i trappor, inte bära och inte gå för mkt…. jag undrade mest hur jag skulle ta mig upp i lägenheten som då låg 3 trappor upp utan hiss! Hon sa då att jag skulle gå som ett barn, båda fötterna på samma trappsteg, alltså först upp med ena foten, och sen nästa jämte på samma trappsteg!

  kramar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.