Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
3,2 år sedan.

18 Responses to Vad är detta?

 • Linda skriver:

  värmeutslag sätter sig väl oftast i vecken?
  men jag gissar nog på nässelutslag…? men de brukar väl klia lite och inte sitta i så länge…
  nä jag har inte en aning faktiskt… reaktion på solkräm eller något ?

 • Amanda skriver:

  Prickar och utslag är ju alltid svårt att veta riktigt vad det är. Det här ser i mina ögon mer ut som värmeutslag än eksem iaf. Men jag är ju inget proffs på prickar.
  Om man känner på magen, känns prickarna? Står dom ut om du förstår vad jag menar?

 • freja skriver:

  vattkoppor eller värmeutslag tror jag? vega fick så där när hon var några månader.. då sa dom på bvc att det var för att hon byggde upp sitt eget imunförsvar och inte längre ”levde på mitt” ..och att dom kunde dra på sig lite utslag och eksem innan deras kroppar själva kan fajtas bort det lixom?

  men helt ärligt ser det ut som när engla hade vattkoppor!

 • Jenny skriver:

  Värmeutslag tycker jag det ser ut som, har sett många barn med just sånt på sommarn när det är varmt och klibbigt ute!

 • Sådär ser Elton ut på magen när vi använde tvättmedel…. han tål det inte riktigt. Nova har torreksem och kliar ofta sönder sin mage och då ser den ut sådär… tycker du ska ta henne till BVC så kan de tala om vad det är!

 • froidan skriver:

  Anton fick sådär efter att han ätit jordgubbar på midsommar..
  Sen hade han en ny tröja på sig som jag inte hunnit skölja upp innan, så kan ha vart därför med, svårt att säga!

 • Tycker det ser ut som en allergisk reaktion, typ nässelutslag möjligtvis. Hon behöver alltså inte vara allergisk mot något utan mer att hon reagerat på något som tvättmedel, tvål, röda grönsaker, jordgubbar, skaldjur osv. Lite överkänsligt.

  MEN det är hemskt svårt att bara gissa så där på en bild.

 • Amanda skriver:

  Då tror jag absolut på värmeutslag. Jag har haft det själv och då blev jag sådär prickig, mest över magen men också lite på ryggen. Och det var som små knottror man kände om man drog med handen över. Dom försvann av sig själv sen. Så försök hålla henne sval och se om dom försvinner. Annars tycker jag ni ska ta kontakt med vårdcentral så dom får kolla på det.
  Verkar hon väldigt besvärad av det tycker jag ni ska söka imorgon redan. Det är ju trots allt helg sen.
  Kram

 • Ella skriver:

  för mej ser det ut som värmeutslag… det är ngt jag själv fått ibland (får ibland fortfarande när man sitter med en varm unge i knät o ska mata henne) o då blir jag röd o prickig… men som Amanda skrev så kan det ju vara värt att kolla upp det om hon verkar besväras av det…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.