Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Nedräkning:
Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
15 månader sedan.

Jävla skitdagis!

Ja, inte dagiset i sej, men de sjuka barnen som smittat Minna.
Minna har med största sannolikhet falsk krupp.

Symtom
Det börjar ofta med några dagars lätta förkylningssymtom som snuva, hosta och lätt feber.
Kruppattacken kommer ofta på natten när barnet har sovit några timmar och vaknar med typiska symtom för falsk krupp som:

 • Andningsbesvär som andnöd, andfåddhet. Det kan höras ett väsande ljud (stridor) vid inandning.
 • Heshet och skällande hosta.
 • Ångest och gråt.

Allt stämmer in, så, ja.. Vad ska man säga..?

Blir ingen inskolningsdag 5 imorgon iaf, Minna mår för dåligt för att orka med det.
Så jävla typiskt.. :(
Nu gråter hon för att jag inte kan hålla om henne då lillebror behöver mej.
Jonas är toktjurig mot mej för att han är trött och vill sova (trots att han inte ska jobba imorgon).
Love var bökig med amnigen, men nu är han mätt och lugn..
Ska försöka få honom och sova så får jag väl ta Minna sen om hon fortfarande är vaken..
Suck!

8 Responses to Jävla skitdagis!

 • Cintya skriver:

  Låter som min Hailey det och då har hon bara umgåtts med en kusin som gått på dagis som även han blev sjuk exakt samma dag som Hailey och sin lillebror.. Suck för sjukdomar! Barn bör aldrig bli dåliga!

 • Elinor skriver:

  Om du nu har läst på om falsk krupp så borde du även ha sett att det inte smittar. Det är något som ofta är medfött, eller utvecklas tidigt. Falsk krupp betyder att halsen blir trång när man ligger ner och ofta mer om man är kall samt att håren i halsen ställer sig upp och täpper igen och ger den irritationen och de symtomen du har beskrivit ovan. Det är heller inget man kan bota eller medicinera utan man får vänta tills det växer bort, oftast i fem-sexårsåldern. Så det är nog inte det hon har. Som tur är…

 • EMMA skriver:

  ehh, till Elinor
  från netdoktor
  ”Många virus kan förorsaka falsk krupp. Vanligast är parainfluensaviruset, men en rad andra virus, till exempel RS-virus, influensavirus typ A, rhinovirus, adenovirus och coxsackievirus, kan också utlösa sjukdomen.”

  coxsackievirus är också det virus som orsakar höstblåsor bland annat. något som min son haft den här veckan och vi bor grannar med johanna och han går också på ett dagis här i närheten. så jag gissar att det är något som går…

 • Myran skriver:

  Min son har falsk krupp, läkarna sa att det kan ta några ÅR innan de blir av med det. Kan komma vid olika perioder, men ett bra tips är att ta ut henne i kylan(fullt påklädd såklart=) om hon får svårt att andas! =)

 • Elinor skriver:

  Det är väldigt intressant med en blogg där man bara väljer att publicera de kommentarer som är bekvämt för en själv. Emma, jag motsätter mig inte det du skriver, inte något av det Johanna har skrivit heller. Det enda jag menade var att man inte blir smittad med själva kruppen. Självklart kan annat utlösa detta. Men det var ganska otydligt i Johannas inlägg och jag tycker att man inte ska blanda ihop saker eftersom det finns människor som läser det här. Hade man sett även de andra kommentarerna jag skrivit så hade det framgått, men de har förstås inte lagts ut.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.