Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,8 år sedan.

Några frågor till er som röstade på Sverigedemokraterna

Vill ni utvisa alla invandrare?
Stoppa invandringen?
Gäller det alla som inte är helsvenska?
Eller får man vara iranier född i Sverige?
Eller finländare född i Sverige?
Räcker det om man är halvsvensk?
Hur långt bak måste man vara Svensk?
Vad är din definition av Svensk?

Får människor från andra länder komma på semester till Sverige?
Hur länge får de då stanna?
Gillar du att resa till andra länder eller stannar du bara i Sverige?

Gillar du bara Svensk husmanskost?
Inte pizza, hamburgare, pasta o.s.v.?
Vad lyssnar du på för musik?

Snälla, svara på dessa frågor för jag undrar hur ni tänker!

Undrar ni samma sak, ja men länka då gärna detta inlägg i din blogg.

14 Responses to Några frågor till er som röstade på Sverigedemokraterna

 • Anna skriver:

  Många som röstade på dem är inte rasister. Jag själv tycker det är katastrof att de kommit in men jag är inte förvånad. Det är många helt vanliga människor som röstat. De finns många som känner stort missnöje och utanförskap.

 • Madde skriver:

  Min mormor och mamma kom hit på 60 talet från Tjeckoslovakien. Så jag är inte helsvensk och har dessutom finska påbrå på min pappas sida.

  SD vill minska invandringen till 90% men inte för alltid utan för en tid framöver för att få Sverige på rätt köl igen. Jag har inget emot invandrare men anser att sverige gör helt fel i att erbjuda icke svenska medborgare bättre hjälpmedel än våra svenska medborgare som gått ut skolan och är arbetslösa eller folk som blivit arbetslösa och inte har någon a-kassa.

  Jag vill te.x att mina barn skall kunna stå på skolavslutningen på skolgården och hissa vårt lands flagga utan att klassas som rasister, och att kunna gå i kyrkan och få sina avgångsbetyg. Är det fel att värna om vissa traditioner?

  En tanke som skrämmer mig är följande. OM Sverige influeras för mycket av islam te.x och förbjuder aborter och sedan händer det som hände i en rättegång, en man och hans kompisar sitter i rätten och yrkar på att de skall ha mildare straff för att de våldtagit en svensk tjej.

  VAD GÖR MAN SOM MAMMA OM ENS FLICKA SOM 12 ÅRING BLIR VÅLTAGEN AV ETT GÄNG MUSLIMER och som sedan yrkar på att de annars i deras hemland gifter sig med flickor i den ålder och sedan får min dotter inte göra abort.

  Jag har inget emot invandrare och att kalla oss för rasister är helt fel. Rasister och nazister är två olika saker. Rasister är KKK som vill få ut alla negrar ur USA. SD vill inte kasta ut de som redan finns utan stärka kraven för just asyl m.m. I dagens Sverige är det för lätt att komma till Sverige om man jämnför med andra länder. Här behöver de inte ens lära sig svenska språket men i andra länder MÅSTE du kunna landsspråket.

  I dag har ordet rasist blivit ett ord som folk skriker så fort det inte passar. Så som killar kallar tjejer för fittor och horor så fort det inte passar.

  Vi skall lyssna på det enda Mona Sahlin haft rätt i: Alla männsikor har rätt att rösta och se nu hur det blev, Sverige har röstat. Nu får vi leva med detta och se hur de kommande 4 åren blir. Socialdemokraterna hatar ju to.m Moderaterna för att de fått 4 nya år, vilket inte hänt på länge. Och de fyra år som varit har gjort Sverige bättre och med lite inflytande från SD så kan det bli ännu bättre.

  Och nästa val 2014 får vi se om SD försvunnit helt eller de har blivit ännu större. För stoppar vi inte detta nu så kommer SD att växa ännu mer.

  Jag anser att SD har rätt i väldigt mycket. Kommer du hit som invandrare så skall du inte få hur många chanser som helst utan utvisas när du begår brott te.x. Jag vet hur många invandrare som helst som också är trötta på dagens invandring som kommer hit och förstör och lever djävul och de har dessutom själv röstat på SD.

 • Andreas skriver:

  Hej! Jag röstade inte på SverigeDemokraterna, men ska se ifall jag kan hjälpa dig med frågorna.

  Vill ni utvisa alla invandrare? – Det vill de inte, de vill dock skärpa invandringen samt att uppmana invandrare som bor i Sverige som flyktingar att flytta hem om landet de kommer från är i fred.

  Stoppa invandringen? – Läs förra svaret.

  Gäller det alla som inte är helsvenska? – Det gäller alla länder som inte är ”västerländska”, tror jag..

  Eller får man vara iranier född i Sverige? – Du kan få vara heliranier och fortfarande bo kvar.

  Eller finländare född i Sverige? – Eftersom vi är med i EU så får man flytta hursomhelst mellan de länderna.

  Räcker det om man är halvsvensk? – Du kan få vara 0% svensk och ändå bo kvar.

  Hur långt bak måste man vara Svensk? – Ingenting.

  Vad är din definition av Svensk? – Ingen aning… kunna språket och vara en del av samhället kanske?

  Får människor från andra länder komma på semester till Sverige? – Absolut! Sverige har en bra turism och de ska vi fortsätta ha!

  Hur länge får de då stanna? – Så länge de vill och kan försörja sig.

  Gillar du att resa till andra länder eller stannar du bara i Sverige? – Jag reser gärna utomlands Smile

  Gillar du bara Svensk husmanskost? – Nej, jag gillar massa olika maträtter.

  Inte pizza, hamburgare, pasta o.s.v.? – Jo, det älskar jag!

  Vad lyssnar du på för musik? – Typisk radiokille. Allätare och mainstream musik.

 • gustav skriver:

  ”Vill ni utvisa alla invandrare?”

  Saklart inte.

  ”Stoppa invandringen?”

  Nej. Men invandringspolitiken maste forandras och begransas. Sverige ska bedriva en ansvarsfull invandringspolitik liknande den i exempelvis Finland eller Danmark.

  ”Gäller det alla som inte är helsvenska?”

  Invandringspolitiken galler alla som vill bo i Sverige och inte ar svenska medborgare.

  ”Eller får man vara iranier född i Sverige?”

  Sjalvklart.

  ”Eller finländare född i Sverige?”

  Sjalvklart.

  ”Räcker det om man är halvsvensk?”

  Racker till vad?

  ”Hur långt bak måste man vara Svensk?”

  I vilket sammanhang?

  ”Vad är din definition av Svensk?”

  Den medborgare som har svenska som modersmal och som anser sig vara svensk ar svensk i mina ogon.

  ”Får människor från andra länder komma på semester till Sverige?”

  Givetvis. Ju fler desto battre.

  ”Hur länge får de då stanna?”

  Tills deras semesterkassa tar slut. Smile

  ”Gillar du att resa till andra länder eller stannar du bara i Sverige?”

  Har rest runt i alla varldsdelar och bott och jobbat i stader som de flesta inte kan peka ut pa kartan. Men for tillfallet ar jag faktiskt sugen pa att se mer av norden. Kanns lite lojligt att flyga runt halva jorden for upplevelser nar det finns sa mycket pa hemmaplan man inte sett.

  ”Gillar du bara Svensk husmanskost?”

  Nej, naturligtvis inte.

  ”Inte pizza, hamburgare, pasta o.s.v.?”

  Pizza och hamburgare ar inte direkt nagon favorit.

  ”Vad lyssnar du på för musik?”

  Varierar.

 • Mad skriver:

  Jag förstår faktiskt inte meningen med detta inlägget? Jag vet en hel del som röstade SD och om man är någorlunda insatt i vad de olika partierna står för så förstår man också att dessa frågorna inte alls har med SD att göra.

 • C skriver:

  Madde: Och vad gör du om din dotter blir våldtagen av ett gäng svenskar? Risken är nämligen precis lika stor. Eller nej, risken är ännu större att hon blir våldtagen i hemmet av sin pojkvän, vilket är den vanligaste typen av våldtäkt.

  Att du tar ord som ”neger” i din mun ens är ett tecken på att du inte har en helt ok människosyn. Det ordet har fan inte varit acceptabelt de senaste 30 åren.

  Vi bor i ett land som har haft en enorm tur de senaste hundra åren. Inga krig, inga förödande naturkatastrofer, ingen korruption i regering eller samhälle. Därför ska vi hjälpa de som flyr från sina hemländer där de riskerar att bli skjutna för otrohet mot religionen eller staten.
  Hur hade du velat ha det om du var uppväxt i Irak, Colombia, Somalia eller valfritt annat land med svår situation och du inte hade någonstans att ta vägen? Hur omänskligt tänker man om man inte vill hjälpa de som har det svårt när vi har det så bra?

  Självklart finns det problem med svensk integrationspolitik, men kanske framförallt hur man har tagit hand om alla de arga, unga män (och kvinnor) som känner att de måste skylla sina problem på en tacksam grupp som inte kan försvara sig: Invandrarna. Känns det igen någonstans i historien kanske? En man med välansad mustasch sa precis samma saker för sisådär 70 år sedan.
  Börja med att titta på vilka som styr SD. Lågutbildade, arbetslösa män. Många dömda för brott. Precis den kategori människor SD säger sig vilja ha bort ur Sverige. Hoppas det känns bra att sympatisera med dem.

 • Malin skriver:

  En mycket intressant diskussion här tycker jag och jag kan förstå alla människors funderingar efter ”det som skett.”

  Precis så som C säger så är det så här det började i gamla nazityskland. DOCK så behöver det inte betyda att det blir så eller att deras tankegångar går så.

  Brott begås av både svenskar och invandrare, grova och milda. Brottslighet kommer alltid att förekomma, tyvär.

  Det är lätt att sätta sig i ett fack på ’vi’ och ’dem’ i sånna här frågor.

  Så här känner jag:
  Utifrån vad som är sagt från SD så handlar det inte om att stoppa invandringen och att sluta hjälpa människor i nöd. Utan att begränsa! Jag kan inte riktigt se några fel i begränsningar…med tanke på hur invandringspolitiken ser ut i resterande delar av t.ex europa. Kanske att man skall ställa lite mera frågor innan man ”fattar beslut.”
  Jag är inte rasist i överhuvudtaget, men kan tycka vissa saker,
  som att man skall kunna det svenska språket när man beger sig ut på arbetsmarknaden, framförallt i omsorgsyrken så som skola och sjukvård samt äldreomsorg.
  Jag har själv jobbat inom äldreomsorgen och de äldre som har dålig hörsel har väldigt svårt att förstå vad som sägs till dem. Samt så studerar jag till lärare och är snart färdig utbildad…det är många som inte kan språket, och då menar jag alltså att dem har grova brister i ordförrådet, och inte att dem talar med någon ”dialket” eller brytning, det gör en skåning och en norrlänning ochså. Att brista i språket och jobba som lärare tycker jag är lite skrämmande för att det är i förskolan och skolan som barn lär sig språk. Självklart hemma också. Förstår ni vad jag menar?

  Jag tror dock inte bara att folk har röstat på SD för invandringspolitiken. Jag tror att folk vill se förändring i samhället överlag då förtroendet för resterande partier har fallerat.
  Detta är också sånt som kan ske inom den demokrati. Låt oss bara hoppas att det sker ”positiva” förändringar så att vi inte kommer att sitta i en stol som tyskland hamnade i på grund av den inte så mystiske ”mustachklädde” mannen.

 • towis skriver:

  och jag håller inte med Madde på en fläck. det är inte så att invandrarna kommer hit och tar ”våra” jobb. de gör jobben ingen svensk kan/vill göra. det där med att hissa svensk flagga och kallas rasist är bullshit som många skyller på när de ska förfina varför de är smygrasister.vi bor i ett rikt land varför är det så fel att hjälpa flyktingar som flyr från krig, fattigdom och svält? Vad är felet med er som bara tänker ur ett JAG-perspektiv?
  SD är ett parti unga killar (inte de skarpaste knivarna i lådan) som driver en fråga framåt – när det kommer till ekonomin, arbetslösheten, vårdnadsbidrag och föräldraförsäkring är de helt clueless. Men de vill öka på försvaret och dra in på rättigheter för kvinnor och homosexuella – det känns tryggt eller hur?
  C: kunde inte sagt det bättre själv – skriver man neger förstår jag att man gillar SD.

 • Hedvig skriver:

  En liten kommentar till Malin bara…

  Det är väldigt intressant att du trycker så hårt på språkkunskaper och samtidigt uppenbarligen varken kan stava på svenska eller är särskilt bevandrad i svensk grammatik. Din text är full av både stavfel, syftningsfel och andra krumbukter, som till exempel särskrivningar. Du är blivande lärare och jag kan bara citera dina egna ord: ”Att brista i språket och jobba som lärare tycker jag är lite skrämmande för att det är i förskolan och skolan som barn lär sig språk.” Lite lustigt kan tyckas, att du sedan så sjävklart uttalar dig om andras språkkunskaper. Låt oss bara hoppas att det inte är svenskalärare du ska bli…

  I övrigt instämmer jag helt i det C skriver.

 • Stina skriver:

  Vare sig SD vill ta in fler invandrare eller inte, och vare sig många av de som röstat på dem inte är rasister så har SD en helt galen människosyn. Enligt dem är inte alla lika värda, och deras homosyn går tillbaka till 1800-talet. De tycker att homosexualitet är en sjukdom. Jag blir rädd när folk försvarar SD så pass mycket som de gör, har ni läst deras valpunkter?

 • Annsi skriver:

  Tycker denna del av din blogg var intressant!
  Mest intressant är det dock att läsa om din vardag, men om jag ska ta mig tillbaka till ämnet… Det är väldigt intressant att ta del av folks tankar och åsikter och se hur lite vi egentligen vet om saker och ting.
  Så mina frågor blir nu istället;
  1. Är det någon som vet, helt säkert om de brott som begås i Sverige, om vi kan säga om det är svenskar eller ”invandrare”?

  2. Återigen… Samma fråga som Johanna ställde… Vad är en svensk?
  En svensk är väl ändå någon som är född i Sverige, sen är det väl sak samma vilket hemspråk personen ifråga har, eller vilken hudfärg?!?

  3. Homosexuallitet… Är det inte obehagligt att ett parti blandar sig i människors känslor och vem fan de har sex med?

  4. Abort punkten… Okej, det är lite oroväckande att aborter är så pass ”vanligt” i dagens samhälle, men borde vi inte driva en fråga om preventivmedel istället för att klandra folk som kanske inte upptäckt graviditeten förrens i vecka 16?!?

  Sen till min åsikt om det hela då.
  Har imigrerat till Grekland, Kreta för att vara exakt. Har än inte lärt mig språket, efter ca 9 månader här. Dock är Grekiskan ett av världens svåraste språk att lära sig, men Svenskan är inte så lätt den heller!
  Har hittat jobb och jobbat de senaste 4 månaderna. Jobbade som avdelningschef hemma i Sverigen med en lön som pendlade mellan 25-30000/mån. Idag tjänar jag 900 euro, dessutom är jag bara ledig 2 dagar i månaden…
  Nu i vinter när säsongen är över, får jag snällt stanna hemma, då det är fullkomligt omöjligt att finna jobb, då jag inte behärskar språket.
  VARJE dag ser jag folk som tigger pengar, barn som tigger pengar i smutsiga kläder… De sitter HELA dagarna. Mammor som har sovandes barn i famnen… Inga utav dessa är Greker! Samtliga är invandrare, som kommit hit ihop om ett bättre liv…
  Vill jag att Sverige ska komma dit?!? NEJ! Absolut inte! Vill jag att min Rumänske äkta man (vi är gifta) ska kunna komma med mig till Sverige om vi väljer att flytta dit? JA!
  Vill jag lära våra barn Rumänska? JA! Självklart ska de kunna komunicera med sina farföräldrar som inte talar annat än Rumänska.
  Äter jag bara svensk mat? OHHHH nej… finns alldeles för goda maträtter ute i världen!
  Gillar jag blandat? Ja, det gör jag faktiskt.

  MEN!
  Jag tycker att allt är bäst lagom.
  Detta om svenska flaggan och sjunga nationalsång, har jag upplevt. Även Johanna själv. Det var i Lyckebyskolan, jag tror vi gick ut sexan eller sjuan… Då fick vi inte sjunga nationalsången, men flaggan var hissad. Detta hänvisade rektorn till att det kunde anses rasistiskt.
  Jag har vänner, som kommit till Sverige, några av dem tacksamma, andra inte. Det finns nämligen till mångas förvåning, folk som betalar för att komma till Sverige. De vi ses på TV, de som är kvar i krigets massaker, är de som inte haft tur, eller råd att komma till Sverige.
  Men förmodligen dem som behövt vår hjälp mest! Kan dock inte säga det fullt ut, för jag vet de som kommit hit och älskar det Sverige gett dem och deras familj!
  Känner de som bott i Sverige i mer än hälften av sitt liv och knappt kan språket, känner andra som varit är ett år och kan det nästan utan till.
  Men samtidigt, människor lär sig olika fort, vissa fått bra hjälp i starten, andra inte.
  Men jag kan förstå att SD är i Riksdagen idag, kan förstå varför de fick så många röster. Det som skrämmer mig mest just nu är att folk blivit helt paralyserade av detta. Tro mig det skrämmer även mig, men det som skrämmer mig mest är… Om inte de stora blocken tar och rotar runt i invandringspolitiken NU, så kommer bara SD bli större och större. Att SD hamnat i Riksdagen tyder bara på en enda sak… Ett missnöje.
  Många invånare i Rosengård tillexempel, röstar på SD. Fler än vad det borde vara… Men varför? Det är den frågan vi måste finna svar på INNAN nästa val… Varför har folk rösta på SD… Återgärda dessa punkter och vi får ut dem därifrån igen!
  För en sak är säker… Jag är blå, jag är moderat, men nått jävla SD vill jag inte se i vårt vackra Sverige!
  Vi har kämpat hårt för att få Sverige dit det är, det är inte fult att dela med sig av det vackra till de som behöver låna oss för en stund, eller för resten av deras liv.

  Men visst behövs vissa ändringar ske, Sverige är ett rikt land, men vi har saker som kostar… En jätte bra sjukvård, bra försäkringssamhälle ( ett av de bästa i världen), bra utbildningar och ett oerhört jämlikt land. Men det kostar att ligga på topp, vi har inte råd att hjälpa ALLA, men så många vi kan, ska vi självklart hjälpa!
  Och tro mig, flytta utomlands och ni kommer inse vilket helt otroligt underbart land Sverige är! Wow!!! Jag vet varför vi betalar skatt!

 • mrvo skriver:

  -Vill ni utvisa alla invandrare?
  Nej nej, men är dom asylsökande och visar minsta tendens till kvinnoförakt eller över-våldsamheter ska dom ut direkt. Såvida dom är vuxna och svåra att anspassa, yngre anpassar sig lättare om dom placeras med bra förutsättningar och bra klimat. (Bortom förorterna)

  -Stoppa invandringen?
  Inte flyktingar med goda skäl, men idéen ligger i att hjälpa i deras hemländer först och främst då dom som är hårdast drabbade inte har 150 000:- för en resa till sverige, men dom som kommer ska naturligtvis få komma in. Men stora nedskärningar på anhörig-invandring sålänge inte jobb finns, för bidrag håller ej, och vidare ska nämnas att med dom principerna kan vi ta in hela jordens befolkning för släkterna, ja… Sen arbetskraftsinvandring, kanske ska ge en majoritet nuvarande invandrare och svenskar jobb först och inte lyssna för mycket på dom etablerade partiernas lögner.

  -Gäller det alla som inte är helsvenska?
  Är det en sån som äter köttbullar?

  -Eller får man vara iranier född i Sverige?
  Om dom ger fan i att fuska med tvätt-tiden.

  -Eller finländare född i Sverige?
  Dom har väl redan ockuperat varenda jävla bastu, vad kan man göra åt det…

  -Räcker det om man är halvsvensk?
  Kan jag få en köttbullskebab?

  -Hur långt bak måste man vara Svensk?
  Om man fick förtur inne på bolaget hade det haft en betydande roll.

  -Vad är din definition av Svensk?
  Lönnfet som göran person, klok som pamela andersson och en självkänsla som lunarstorm.se

  -Får människor från andra länder komma på semester till Sverige?
  Fattar inte vad dom vill hit och göra, dom där älgbilderna är inte så revolutionerande.

  -Hur länge får de då stanna?
  Sålänge älgarna befinner sig inom betraktningsavstånd.

  -Gillar du att resa till andra länder eller stannar du bara i Sverige?
  Absolut, men inte igenom kofösarbyråer.

  -Gillar du bara Svensk husmanskost?
  Pizza.

  -Inte pizza, hamburgare, pasta o.s.v.?
  Pizza. Smile

  -Vad lyssnar du på för musik?
  Allätare ligger nog närmast.

 • Cat skriver:

  Vill ni utvisa alla invandrare?
  * Nej knappast..

  Stoppa invandringen?
  * Inte stoppa, men begränsa..

  Gäller det alla som inte är helsvenska?
  * Förstår inte frågan..

  Eller får man vara iranier född i Sverige?
  * Du får vara från vilket land du vill..

  Eller finländare född i Sverige?
  * Se svar ovan

  Räcker det om man är halvsvensk?
  * Räcker för vad?!?

  Hur långt bak måste man vara Svensk?
  * ?!?

  Vad är din definition av Svensk?
  * En svensk, är en person med svenskt medborgarskap..

  Får människor från andra länder komma på semester till Sverige?
  * Ja, självklart..

  Hur länge får de då stanna?
  * Är de på semester, så spelar det väl ingen roll..
  En normal människa har ju högst 1 månads semester, så..

  Gillar du att resa till andra länder eller stannar du bara i Sverige?
  * Har aldrig varit utomlands,
  men skulle vilja åka iväg nån gång..

  Gillar du bara Svensk husmanskost?
  * Jo vars..

  Inte pizza, hamburgare, pasta o.s.v.?
  * Det går också ner..

  Vad lyssnar du på för musik?
  * Lyssnar på allt utom opera och Jazz..

  En liten undran,
  vad har musik, mat och resor med SD att göra?!?
  SD är ett parti – som svenska folket röstat in i regeringen,
  för att de vill ha en förändring..
  De flesta är INTE rasister..
  Det de flesta hakar upp sig på,
  är deras ärlighet i invandrarpolitiken..
  Men resten de står för,
  är det ingen som debatterar om..
  Så som deras idéer om äldrevården, sjukvården, osv..
  De säger det som de flesta tänker,
  men inte vågar säga..
  Sverige är ett fegt land..
  Sticker nån ut – ja då hackas du på..
  Jag har flera invandrarvänner som röstat på SD,
  då även dem insett att invandringspolitiken i Sverige har gått för långt..
  Jag röstade på dem, för jag anser att de är det enda partiet som vill väl med sjukvården och rätten till den..
  Det är min åsikt, sen får andra tycka vad de vill..
  Gubben min röstade för den delen på Moderaterna,
  vad säger det om honom?!?
  Just det – att vi respekterar varandras val och åsikter i denna värld..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.