Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

En tanke bara..

Har fått två kommentarer som jag reagerar på, blir irriterad då för mej är det korkade frågor, för mej säger alltså inte att ni andra tycker det..

Kommentar 1:

Varför bo på 3e våningen utan hiss med 2 barn ???? Skaffa en annan lägenhet med hiss eller på 1a våningen varför göra allt så svårt ni gör ju inget för och lösa situationen direkt …..

Svar: För att vi bodde i en 1:a på 30kvm och att efter att i över 4 år sökt lägenhet fick erbjudandet om denna 3:a på 77kvm kände att vi inte kan tacka nej till den.
Har fortsatt söka lägenhet men hittills inte hittat något som passar bättre.


Kommentar 2:

Men dom har ju ändå haft minst 2 år och söka lägenhet på, eller tänkt på det när dom skaffade nummer 2. När vi köpte vår lägenhet sa jag blankt nej till alla lägenheter utan hiss det fattade jag från början att det aldrig skulle funka med ens bara ett barn !!!

Svar: Så du menar att det inte finns familjer som bor i hus utan hiss, eller då på bottenvåningen??
Dessutom känner jag flera småbarnsfamiljer som bor flera trappor upp UTAN hiss som klarar sej bra, då deras barn antingen kan gå eller håller sej uppe själva när man bär dom.
Vi visste inte att Minna skulle ha dessa svårigheter när vi valde att skaffa ett till barn, det har jag skrivit tidigare.

11 Responses to En tanke bara..

 • EMMA skriver:

  nej, ni skulle inte skaffat ett till barn förstår du väl. herregud, ni skulle väntat tills ni fick en annan lägenhet (ja, jag är ironisk)

  vi har stått i stockholms bostadskö i fyra år, vi får fortfarande ingen lägenhet i sthlm, ja förutom den vi har då. vi bor på nedre botten och det är inte bara positivt med det. visst, det underlättar väl kanske när man ska få ut barnen.

  sen är det ganska stor skillnad på att KÖPA lägenhet och att hyra lägenhet. jag skulle ha betydligt högre krav på en lägenhet jag skulle köpa. det är faktiskt väldigt många lägenhetshus i sthlm utan hiss. det märkte jag när jag jobbade i hemtjänsten. och det bodde ju småbarnsfamiljer där också….

 • Alfva skriver:

  Jag håller med om att det inte är omöjligt att byta en 3:a mot annan lägenhet när man redan har ett hyreskontrakt – MEN – behöver man varken större eller mindre eller ens vill flytta från området är det inte många man har som alternativ att byta med.
  Många är familjer som växer eller minskar, som önskar sig närmare stan eller längre från och som har helt andra kriterier än att bo kvar i samma område som den likvärdiga lägenheten redan ligger i.
  Så ärligt talat – om Familjen Korb nu vill ha en 3:a i en lägenhet nära centrum i samma förort är det inte ”bara” att byta. Inte omöjligt, men trots superbra tjänster som björnsbytare mfl tar det tid, ork och energi.

 • vera skriver:

  men hahaha?
  så ni skulle ha struntat i att ta eran trea, istället bott kvar i eran etta, för att det inte fanns hiss?
  och som sagt, hur kunde ni veta att minna inte skulle kunna gå nu?
  finns så underligt folk ibland.

  hoppas att du får hjälp med att gå hemifrån och komma hem igen! för det du beskriver låter verkligen inte alls roligt Frown

 • Emma skriver:

  Men det måste du ju märkt innan du blev gravid med nummer 2 att det var fel på Minna !!! Det är ju inget som bara ploppar du tjatar ju hela tiden om att hon varit sen blir så irreterad på människor som bara klagar och själva satt sig i situationen varför inte vänta med barn nummer 2 Minna är ju inte ens 2 år …..

 • Jessica skriver:

  Vilka idiotiska kommentarer!
  Jag har tre barn, och bor två trappor upp utan hiss! Fungerar hur bra som helst, ibland jobbigt då man bär den minsta, har matkasse och hjälper den mellersta att gå upp för trappan.. men bara för den anledningen skulle jag ALDRIG byta lägenhet.

  Så barn och ingen hiss fungerar, tror nog att dem som kommenterat inte har egna barn och inte kan sätta sej in i situationen riktigt!

 • Julia skriver:

  Den där Emma är juh helt jävla dum i huvudet, vem tror hon att hon är?!
  Tror jag sett henne i andra mammabloggar, kommenterar bara skit, jämt!
  Hon måste vara jävligt bitter!
  Ush, bry dig inte om henne.

 • sofia skriver:

  ”emma” är ju en total low life, en korkad lantis utan någon som helst bildning. att hon öht fått reproducera sig är ett argument att återinföra tvångssterilisering. tack för ditt bidrag till framtidens brottstatistik, emma.
  visst, det här var säkert över gränsen, men hon förtjänar det.

 • Louise skriver:

  Det var de dummaste jag hört!
  Vi bor på tredje våningen utan hiss med ett barn, och det FUNGERAR UTMÄRKT! Smile
  Varför skulle inte det gå?
  Givetvis blir de knöligare med två barn.. Men vad fan.. Lägenheter med hiss eller på bottenvåningen växer inte på träd direkt!
  Jag kanockså tycka att det är jobbigt att bo i en lgh utan hiss.. men det går.. Vill man så kan man!
  Det handlar nog mest om att vara bekväm..
  Vissa människo är ju så..
  Men du/ni verkar ju få det att funka iaf! Och som sagt ”bra” lägenheter för barnfamiljer växer inte direkt på träd!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.