Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

Bodyart

Okej, jag ska vara väldigt öppen gällande min kroppskonst, tidigare, nuvarande och kommande.

Har haft…
Piercings (räknar EJ öron):
Tungan
3 i underläppen
1 i överläppen, mitten (medusa)
Båda bröstvårtorna (tog ut en gång men tog om dom då jag saknade dom, tog sedan ur dom när jag blev gravid med Minna).
Klitoriskappan (tog ut när jag blev gravid med Minna).

Vill ha?
Alla de har jag haft, men nu har jag ingen.
Saknar verkligen piercingarna, flera av dom, men det känns som om min familj (föräldrar och äldre generationerna) dömmer mej hårt när jag har piercingar.
Funderar ofta på att pierca mej igen, men orkar inte med allas tjat ”varför har du skit/stål i ansiktet, du är så mycket finare utan”.
Jag kanske är svag, vad vet jag. :(

Har..
Tatueringar:
Har det kinesiska tecknet för kvinna mellan skuldrorna.
13 stjärnor (båda vristerna, handlederna, högra sidan av höften och hela vänsterbenet).

Vill ha?
Barnens namn och födelsedatum
Fler stjärnor
Ett hjärta (icke ♥, utan människorhjärta)
Ett par olika textrader
m.m.

Scarification – Vill inte ha och har ingen om någon idiot inte räknar de självförvållande destruktiva ärren.

Hjälp mej ”hitta” mej själv, våga stå för vem jag är.

Jag är Johanna, en tjej som ALLTID älskat piercings och tatueringar, men som sedan jag i flera år fått höra klagomål från familjen på min bodyart och sedan fick fina barn tappat bort mej själv, försvagats och vågar nu inte göra det jag brinner för.
Hjälp?!

10 Responses to Bodyart

 • Martina skriver:

  Klart du ska få ha ditt ”stål”!
  Om någon frågar varför du ska ha sånt när du är så vacker utan så kan du ju alltid svara dem att DU har beslutat att DU tycker det är vackert och att dessa smycken är DU.
  Och att du undanber dig framtida kommentarer om det då det är DITT beslut lika mycket som det är deras beslut hur de vill t.ex klippa sig eller hur kort de vill bära sin kjol.

 • Jag får höra samma visa hela tiden om alla mina piercings, en gång gav jag vika för det och tog ut min septum. Ångrar det nått förbannat och vågar inte göra om den då det var andra gången jag gjorde den och det gjorde så ont (första gången blev det dessutom misslyckat och rätt genom brosket), men aldrig igen att jag tar ut piercingar för andras ”skull” Stå på dig helt enkelt och säg att du är vacker precis som du är ÄVEN MED PIERCINGAR!

  Jag känner mig helt naken utan mina piercinar, klagar min familj så är jag helt enkelt jävlig tillbaka. Mamma är den som klagar mest och kan hon inte ta mig för den jag är så säger jag helt enkelt: och hur jävla snygg är du i dina rynkor? Jag är elak som fan för det är hennes svaga punkt, hon ser jätte bra ut inga rynkor eller så men hon börjar få ålders nojja. Ge tillbaka bara då blir de tysta, det är elakt men dom får smaka på sin egen medicin, alla har brister och det är lätt att hitta dom.

  Hoppas du hittar modet till att göra om dina piercingar igen om det är det DU verkligen vill, sorry för långt svar men jag tar åt mig eftersom min släkt klagar på mina piercingar som jag älskar. Kram Sara

 • Kristin skriver:

  Jag har en piercing kvar (septum) sen jag fick barn men öser på med tatueringar. Jag tänker som så att den generationen så kroppsutsmyckningar var tabu och fult snart är över ändå, när jag ligger gammal och skrumpen på hemmet kommer jag göra det i gott sällskap av andra gamlingar med tribals, sleeves och stjärnor. När jag hämtar min son på dagis kommer hans kompisar uppskatta den roliga mamman som älskar sitt eget skinn och jag vet att jag alltid kommer ha historier att berätta om mina tatueringar för min son, allt från de mest onödiga till de mest genomtänkta. Själv gör jag mer hela tiden, vid 80 kommer mina barnbarn inte behöva sagoböcker, dom har mormors hud att kika på, och är inte den tanken häftig så säg, 80 år gammal med russinhy full av gamla tatueringar, som hos en gammal sjöman. Det är inte tabu eller fult med kroppskonst 2010 Johanna, skit i vad andra tänker.

 • Lisa skriver:

  Du har blivit mamma. Du brinner för att vara mamma.
  Det är din allra som finaste utsmyckning. Alla lämnar vi något bakom oss när vi blir föräldrar.
  Men får vi inte tusenfalt åter?

 • Linda skriver:

  följ ditt hjärta, vill du har grejjer i läpparna så ska du ha det =) jag tycker nog du är finare utan =) <3
  jag har tatueringar, men idag hade jag nog inte gjort dem... =/ men tycker det är ett roligt minne från min ungdom när jag tyckte det va häftigt =)
  ångrar dem inte men hade inte gjort dem i dagens läge, blomma på armen (ska ev fixa om den då jag är sååå missnöjd...) sol i svanken och tecken för planeten saturnus mellan skulderbladen (ganska högt upp).
  ja jag är stolt över mina fina tatueringar =)

 • Jessica skriver:

  Tycker du kan ha piercing i alla fall, strunta i vad andra säger.
  Jag har haft en piercing, i naveln. Den tog jag bort när jag var gravid med Svea och sen dess har jag velat pierca mej igen.
  Naveln kanske inte piercas igen, men två andra ställen har jag i åtanke, och det ska nog fixas… =)

 • Louise skriver:

  Jag själv älskar också bodymodification och har också haft en hel del piercingar här o där =)
  Tog ut alla för nåt år sen.. Minns faktiskt inte varför..
  Och ibland saknar jag dom.. Är också trött på allas tjat om att ” du är mycket sötare utan” osv..
  Att folk inte bara kan skita i de.. Det är upp till var och en.. Om man bara kunde hålla sina tråkiga åsikter för sig själva! Och låta var och en göra som man vill med sitt utseende =)

 • Eva skriver:

  skit i vad andra tycker ! det är du som ska vara nöjd.
  min pappa hatar tatueringar och piercings det har inte hindrat mig från att göra det jag vill..min kropp,mitt val !

 • Sara skriver:

  Jag skiter i vad min familj och andra anser om mina piercingar och tatueringar. jag har ju en del som du vet. Dom har gett upp och insett att jag vill ha det såhär och det är ju faktiskt inte dina kroppssmyckningar som gör din personlighet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.