Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

Bröst i obalans!

Okej, jag har juh varit öppen om amningen med Minna, var juh till och med med i deras reportage om amning.
Så här är jag nu öppen om amningen med Love..
Funderar på att sluta amma Love pga flera anledningar.

Amningen med Love är som bergodalbana, ibland funkar den, ibland inte.
Vänsterbröstet har trögt flöde som gör att Love ledsnar på att ”kämpa” och högerbröstet har för snabbt flöde som gör att Love tycks få panik, sätter i halsen och får ont i magen.
Ena dagen har jag jättemycket mjölk så att det är jobbigt och gör ont, nästa dag har jag inte tillräckligt för att Love ska bli helt nöjd.
Bröstmjölken som kommer när jag pumpar och troligen när Love ammar är gul, ser mer ut som fet grädde.

Har kämpat länge med mycket ångest och mycket tårar, men snart ger jag upp och jag tycker jag har rätt till det!

7 Responses to Bröst i obalans!

 • Man kan bara göra sitt bästa! Och alla barn mår bäst av att mamma mår bra.

  Jag ammade dottern till 8 månader (mest jag som ville) tills hon gallskrek och inte ville mer. Då insåg jag att mjölken var slut, jag var en sinad ko! Wink Helt till 4 månader.

  Med sonen strular det. Redan från start. Han tilläggsmatas. Jag ammar så som jag kan och vill. Vi mår bra ändå! Lycka till!

 • Det är bättre med en lugn och harmonisk mamma än en stressad och förstörd mamma om det inge funkar. Små barn har lätt att känna att mammorna tycker amningsstunden är obekväm. Jag ammade bara Molly de första dagarna sedan gick det inte. Hon hittade inte bröstvårtan och fattade aldrig hur hon skulle suga så hon har ätit från flaska. Dock pumpade jag i en månad tills det tog knäcken på mig och tillsammans med bvc kom vi fram till att jag skulle trppa ner och sedan sluta helt. Jag blev mycket mer harmonisk då eftersom jag själv mådde bättre och kunde ta till mig Molly på ett helt annat sätt. Sedan har pappa D tyckt de har varit jättemysigt att få mata Molly också. Jag kan dock än idag känna mig som en dålig mamma för att jag inte ammade men sambon är bra på att vända det till något positivt vilket jag är glad över. Vi alla gör vårt bästa!

 • Ika skriver:

  Säger som jag alltid har sagt – att kämpa i motvind med amning är bara onödigt. Finns så himla bra ersättning, som dessutom både du och Jonas kan ge Love + att ersättning mättar mycket bättre och längre! Kan ju också vara så att Love är gnällig och grinig eftersom han kanske sväljer luft? Precis som du sa.

  Köp en bra koliknappflaska!
  Kram!

 • martina skriver:

  Love har fått i sig den viktigaste mjölken,den precis i början,efter det spelar det verkligen ingen roll…Du har ju gjort ditt bästa..

  När jag tittar tillbaka på mig och Néa så undrar jag varför jag inte slutade kämpa tidigare…Och då slutade jag helt redan vid 2månader..men min mjölk va å andrasidan slut…

  Ibland måste man inse att det helt enkelt inte funkar!

  Och det är helt OK!

 • Moa skriver:

  Klart du kan sluta om du vill! Låt ingen få dig att tro du är en sämre mamma för det. Som andra sagt, det är de 3 första månaderna som är viktigast. Kram

 • Sofie skriver:

  Gumman du har verkligen kämpat. Verkligen. Och funkar det för Love att äta ersättning och ta flaskan, så gör det.
  Tror nog att ni båda kommer må bättre av det hela. Att stressa upp sig gör saken bara värre.
  Jag vet.

  Amningen här är kaos nu med. Fått för mig att mjölken sinar, men har en Amanda som VÄGRAR ersättning. Har gått någongång att pumpat och gett flaska, men oftast vägras flaskan helt.

  Gör det som känns rätt och bäst för dig och självklart Love med

 • Linda L2K skriver:

  Gör det som känns bäst för dig!
  Jag panikade och bröt ihop för nån månad sen för att det strulade med amningen. Bara för att jag hade bestämt mig för att jag skulle amma! Och sen visade det sig att det fanns en anledning till att det strulade, det funkade inte som det skulle. Order om tilläggsmatning med ersättning varje kväll och sakta men säkert kändes det som allt bara kändes bättre och bättre. Både för mig och Malin.
  Nu är vi i det läget att det är mat och ersättning som gäller på dagarna men jag ammar än så länge på nätterna. Jag valde att inte ge upp riktigt helt… Så länge det inte blir en massa mer nattvak kör jag vidare med amning på nätterna men ingen på dagarna. Skulle det däremot bli mat oftare än nu på nätterna får det nog bli ersättning då med.
  Jag är nöjd med mitt beslut och känner mig glad vilket gör att Malin mår bra med!

  Jag resonerar som så att man får lämna mjölk till mjölkcentralen dom första tre månaderna så ammar jag i tre månader har barnen fått i sig det viktigaste! Och den ersättning vi har är det ju inga fel på!

  Gör det som känns rätt för dig/er och säger nån nåt dumt så skit i dom!!! Du kommer ju ändå alltid vara den bästa mamman för dina barn, oavsett amning!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.