Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

Supermodern bok årets julklapp

Vad är annorlunda? Den frågan besvaras i en supermodern bok som ges ut av Effekt, Rädda Barnens webbtidning för unga. En ny teknik som kallas augmented reality gör att bokens innehåll både finns mellan pärmarna och på nätet samtidigt.

Boken är en antologi med texter och annat material av unga från hela landet. Ett tjugotal unga ger sin syn på begreppet annorlunda med olika utgångspunkt och uttryckssätt. Här finns bidrag om svåra ämnen som mobbning, utsatthet och övergrepp, men också lite lättsammare och mer peppande texter och material.

Gemensamt för bidragen är att de är tänkvärda och en bra grund för diskussion. Vad är egentligen annorlunda och hur ser unga på det i dag? Vem är annorlunda och varför?

Men det handlar alltså inte bara om en bok med texter. Här används den nya tekniken augmented reality. Det innebär att boken finns i läsarens hand samtidigt som den finns på nätet. I boken finns vanliga texter men också markörer, ett slags koder, som vi ska hålla upp framför sin webbkamera. Då visas en bild, eller ett klipp spelas upp på skärmen framför oss. Det hela är väldigt smidigt, och man behöver inte ladda ner någon speciell mjukvara för att använda boken.

Medverkar i antologin gör också Adam Tensta, pojkgruppen Rebound, Ebba Hultkvist och sjuttonåriga Felicia Margineanu som startade uppropet mot främlingsfientlighet på Sergels torg dagen efter att valet avgjorts.

Boken, som ges ut tillsammans med Pocketförlaget, kommer att finnas till försäljning i handeln från den 15 december.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.