Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

Go’kväll, Go’natt, Go?

Ja, något gott är väl att Jonas och jag lyckats betala alla räkningar.
Dock är det tomt nu.
Så imorgon hoppas vi verkligen att handläggaren från försäkringskassan ringer med goda besked gällande vårdbidraget.
Får vi vårdbidraget så får vi en större summa denna gång då vi får retroaktivt.
Inbetalningarna brukar gå rätt fort, så håller tummarna så hårt att dom är blå.
Av pengarna ska skulder betalas och en buffert byggas upp.

Kvällen har gått åt att laga middag, laga matlåda åt Jonas, leta lägenheter och ja, inte mycket mer.
Nu är jag trött och tänkte runda av och gå och sova.

Tänkte fråga alla er som läser några frågor som ni gärna får svara på, anonymt om ni så vill.

 1. Har ni en buffert?
 2. Om nej, varför inte?
 3. Ungefär hur mycket har ni i eran buffert?
 4. Månadssparar ni till era barn?
 5. Om nej, varför inte?
 6. Hur mycket i månaden sätter ni in åt dem?

Vore väldigt tacksam för svar.

Go’natt!

8 Responses to Go’kväll, Go’natt, Go?

 • Cintya skriver:

  Bra frågor.. Hmm, vi har ingen buffert nu (finns ingen möjlighet till det tyvärr). Dom gånger vi sparat mycket har varit till vårt bröllop som vi cashade av ALLT på direkt och även smekmånad. Andra gången var ALLT vi köpte till Haileys rum och allt hon behövde och lite till. Vi har alltid cashat av möbler osv…
  Vi sparar till Hailey, 600 kr i månaden och vi har nu sparat i 12 månader. Hon är 17, snart 18 månader. Vi tycker det är oerhört viktigt att spara just till henne för att trygga hennes framtid.

  Kram C

 • Hej.

  1. Vi har precis fått barn och därmed precis slagit ihop vår ekonomi. Jag hade inga sparade pengar sedan innan, men det hade min sambo, så just nu är vår buffert helt enkelt de pengarna han sparat innan vi blivit tillsammans och det lilla vi har hunnit spara tillsammans.

  3. Runt 60.000 kr

  4 och 6. Vi sparar hela barnbidraget och ibland slänger vi in lite extra om vi har råd den månaden. Men dessa pengar kan vi ta av om det skulle krisa och vi behöver köpa nått till vår son. Det är alltså inga låsta pengar.

  Hälsningar
  Erika

 • Tamagal skriver:

  1. Har ni en buffert? – Ja, vi hade både en buffert när vi flyttade ihop.

  3. Ungefär hur mycket har ni i eran buffert? – Min sambo har en ganska stor summa, medan min är relativt tom just nu då jag spenderat allt på körkortet. Vi sparar dock undan 500kr var varje månad plus 500kr till pension per skalle.

  4. Månadssparar ni till era barn? – Ja i fonder.

  6. Hur mycket i månaden sätter ni in åt dem? – 300kr per barn plus att de får 300kr per månad av mormor och morfar. Allt går in i fonder. Mio som är fyra har runt 26.000kr nu.

 • anonym skriver:

  Buffert, ja. En årslön ca. Pensionsspar 1000, bospar 300, och det som blir över av lönen, ngr tusen i manaden. Åt barnet sparas barnbidrag och bospar 300.

 • Agnieszka skriver:

  1. Har ni en buffert? Nej vi har väl inget direkt sparande till huset, men har lite pengar som ligger aktier och fonder som det går att ta av i värsta fall.

  4. Månadssparar ni till era barn? När barnbidraget kommer så går 200kr respektive till bägge barnen, samt att farmor även sparar pengar till barnen.

 • 1. Ja vi har en buffert. Efter köp av ny spis och tvättmaskin är den dock inte så stor längre som vi vill. Vi sparar ungefär 800kr i månaden till buffertkontot. Vi bor ju i villa så det känns som att det är mycket som kan uppstå som det snabbt behövs pengar till.

  4. Ja, vi månadssparar till barnen. Just nu bara 100 kr per barn och månad eftersom jag är mammaledig. Känns ändå viktigt att spara lite åt dom även nu när vi har mindre pengar. När jag börjar jobba igen sen så kommer vi att spara mer.

 • Vi har flera konton där det samlas pengar. Både Nicke och jag har egna fondkonton som vi försöker låta bli om det inte blir kris. Sen sätter vi in lite mer än nödvändigt på räkningskontot (blir en liten buffert) samt att vi sparar 300kr/familjemedlem i ett resekonto (som givetvis används till annat om det skulle behövas).

  Just nu har vi nog bara en 3000kr i buffert då vi just betalt första delen av en utlandsresa. Som tur är får vi också årligen bonus från våra jobb och då sparar vi undan en rejäl slant.

  Av barnbidraget så går 200kr in på Melvins konto (låst), 300kr till resekontot. Sen sparar Farmor 50kr/månad till Melvin.

 • Linda skriver:

  1.Har ni en buffert? Ja
  2.Om nej, varför inte?—
  3.Ungefär hur mycket har ni i eran buffert? ca 20 000
  4.Månadssparar ni till era barn?Ja
  5.Om nej, varför inte?—
  6.Hur mycket i månaden sätter ni in åt dem?de har ett gemensamt fondkonto, 1000 kr/mån. det är vi föräldrar ansvariga för även efter deras 18-års dag så vi väljer hur vi delar pengarna på dem då och näär.

  Barnen har ett eget personkonto var där de sätter in gåvo pengar från släkt, samt egna sparpengar.sedan har vi varsitt pensionskonto (500 kr var/mån) samt att jag har en fond (500 i mån)
  sen sätter vi in alla pengar som är kvar när nästa lön kommer, på vårat buffert konto som går till resor, nöjen och nya maskiner i hememt som kyl/frys o liknande.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.