Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

Det blir inte riktigt som man tänker sej när man är 16 år

När jag var typ 12-16 trodde jag inte att jag skulle ha barn, definitivt inte två barn när jag ”bara” var 26, hade ingen tanke alls på barn, efter 35 tänkte jag då.
Jag trodde livet skulle handla om resor, festande, shopping, cigaretter, kompisar (alla sorter även den sorten som man inte kan räkna med).
Jag trodde aldrig att jag skulle lyssna på ”Radio hits” och sån musik som ”normala” och ”tråkiga” människor lyssnade på, alltså typ Britney Spears, Katy Perry, Taio Cruz eller Veronica Maggio.
Jag trodde aldrig att jag skulle klä mej i kläder som skulle ”smälta in” i den stora massan.
Hade planer på att ha över 12 piercings (kom upp i 8 samtidigt som mest, nu har jag 3), hade tänkt att ha en j-vla massa fler tatueringar än vad jag har.
Levde då i ett liv som kretsade mycket kring alkohol, droger, cigaretter, att få uttrycka sej i kläder, hårfärg, musik, kroppskonst av olika slag och även att vara speciell, oavsett om man försökte eller bara var.
Jag både var speciell av mej själv men också försökte med vissa saker som att uttrycka mej med neonrosa hår, knallrött, mycket smink o.s.v.

Sitter här nu med en spotifyplaylist igång som skulle fått mitt tonårs-jag att skämmas ihjäl.
Jag har för första gången på 3 år druckit alkohol (för drygt 1½ månad sen) och har varit ute 1 gånger totalt och endast en gång gång blev jag lite berusad men lyckades själv ta beslutet att åka hem, det skulle aldrig hänt förut.
Jag skulle druckit tills all dricka var slut och alla ställen stängda.
Jag klär mej fortfarande i vad jag känner för, oavsett om det är mjukisar och en smutsigt linne, kängor, sneakers, döskalleklänning eller något annat.
Sminkar mej ibland med mycket smink för att jag fortfarande tycker det är rätt kul, men andra dagar sminkar jag mej inte alls.
Planerar en tatuering, men denna tatuering gör jag inte bara för tatueringssyftet utan mer för betydelsen.. Mina barn. ♥

Tycker det är intressant att tänka tillbaka på hur man levde sitt liv tidigare och hur man såg på sin framtid och se sej idag, i nuet och sedan se hur man tänker för framtiden.
Otroligt vad allting ändras..
Och en rolig sak är..

Mamma har alltid sagt till mej att jag inte alltid kommer tycka som jag tycker, klä mej som jag klär mej o.s.v.
Och till en stor del har hon rätt.
Vissa delar av mitt liv kommer alltid följa mej, som min intresse för bodyart och en del kläder, smink och musik, medan jag samtidigt inte håller mej så hårt inom ”mina ramar” som jag gjorde som yngre, att det var alltid så viktigt att vara som jag, men vad jag inte visste är att jag är så mycket mer.. ;)

One Response to Det blir inte riktigt som man tänker sej när man är 16 år

  • Fina Frun skriver:

    Ja men visst är det så! Känner igen mig i din beskrivning. Jag var också en ung mamma, när dottern kom en vecka innan jag fyllde 23, sonen fyra år senare. Och visst blev allt så mycket bättre? Bättre än man någosin kunnat föreställa sig. Det var ju då livet började på riktigt!
    Smile
    Kram/Fina Frun

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.