Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

Pissobajsskitockså!

Ja alltså.. Jonas började må illa vilket gav mej panik (emetofob).
Jonas mamma kom för att hjälpa mej och Jonas gick ut.
Jag har tagit hand om medicinering av Minna, matning av båda, nattning och samtidigt, handlat välling, diskat och tvättat.
Tack Marjo (Jonas mamma) för att du hjälpte till att passa barnen.

Jonas är hemma nu, säger att han mår bra och att han bara är trött.
Själv mår jag illa, antagligen i paniken om att ”tänk om..”.
Jonas är beredd att om han blir dålig så tar han sin färdigpackade ryggsäck och åker till sin mamma.
Själv ska jag skynda mej ner och ta upp sista tvätten, sen hoppas jag på att få sova HELA natten och gärna till efter 6-7 om Love kan tillåta det.
Vill inte att barnen ska bli sjuka, inte jag heller och helst inte Jonas heller för den delen.

Så håll tummarna för oss alla!

7 Responses to Pissobajsskitockså!

 • Henrietta skriver:

  Är det inte ruskigt egoistiskt att tvinga Jonas som är sjuk att gå ut?! Usch så jobbigt att behöva lämna hemmet när man mår riktigt illa… Du och barnen borde väl kunna åka till din mamma så Jonas som mår så dåligt får kurera sig hemma och känna sig trygg.

  Hade jag varit emetofob hade jag flytt fältet…

 • Johanna skriver:

  Jonas har vetat om detta sedan vi blev tillsammans, han tycker det är helt okej, dessutom vill han inte utsätta barnen för att råka bli sjuka och han vill inte att dom ska behöva lämna sitt hem och alla leksaker, så han tycker det är okej att åka.
  Nu var han inte sjuk, han mår bra nu och kräktes tack och lov aldrig.

  Blir dock ruggigt förbannad på att du tror dej veta hur man tänker som emetofob, att fly fältet med barnen kanske inte är bästa alternativet, barnen kommer alltid först i detta hem!
  Minna har en specialsäng som inte går att flytta med, hon medicineras och att ta med allt sånt skulle kräva otroligt mycket tid och förberedelser.
  Hoppas du någonsin slipper emetofobi, men om du någon gång har den oturen, tänk på mej då!!

 • Emma skriver:

  Äh strunta i henne (hon som kommenterade alltså) ni gör väl som ni vill. Det är inte så lätt att flytta barn och saker kors och tvärs
  Puss

 • Annsi skriver:

  Nääää nu blir jag arg!
  För det 1:a: JOHANNA ÄR INTE EGOISTISK! Hur fan kan du uttala dig så Henrietta? Känner du Johanna? Känner du Jonas? Har du ihuvudtaget läst bloggen? Eller har det ungått dig att Minna är ett underbar tjej med specialbehov? Hur sjutton tror du Johanna skulle kunna ta barnen till sin mamma å fly hemmet? Du är nog rätt NAIV skulle jag vilja påstå! Ja, Johanna har emetfobi… Jonas vet om det…ingen nyhet direkt i det hemmet… MEN! Minna är i behov av medicinering, specialsäng ect ect… Absolut är det inte kul att gå ut eller fly hemmet när man inte mår bra. Det förstår vi alla även Johanna (hon e inte dum). Men det första i hemmet är barnen, å pga Minnas behov kan de inte bara fly hur som. Så bäst är alltså att Jonas flyr.
  För det 2:a: Sluta gå så jäkla hårt på folk utan att känna dem! Kan ju bara berätta för dig då Henrietta att Johanna är ALDRIG egoistisk. Hon tänker alltid på alla andra före sig själv. Johanna går sönder, mår dåligt, brottas med psykiska problem och hon ber ALDRIG om att folk ska orka för hennes skull. Hon sliter, sliter å sliter. Om folk undrar ibland hur de har ork och tid när de är småbarnsföräldrar….så undrar jag hur Johanna huvudtaget orkar gå upp på morgonen. Men hon gör det. Av kärleken till Jonas, till sina barn, sin familj ect. Hon gör det för ALLA utom för sig själv. Johanna ber inte Jonas att gå för att vara ego! Tro mig…hade inte barnen funnits hade hon flytt, fortare än nån annan. MEN! Hon gör detta än en gång…för sina barn! Å sist jag kollade ordet egoism innebörd… så handlar inte egoism om att göra något för sina barn… Så ta rätt på ords innebörd innan du börjar använda dem!
  För det 3:e: INGEN ÄR PERFEKT! Johanna är oklanderlig som mamma! Hon är en perfekt flickvän, underbar vän , dotter och syster. Men om du läst bloggen plågas min fina Johanna av psykiska besvär och emetfobi är en av dem. Jonas har funnits vid Johannas sida genom alla diagnoser, tagit henne ur de djupaste svarta hålen… tro mig… han är nog glad att det bara handlar om att fly hemmet när han mår illa… Jag VET att du gjort saker och fortfarande gör och kommer alltid göra Henrietta, saker som kanske inte faller i de fyra ramarna. Det gör dig till människa. Johanna är helt underbar, men även Johanna kanske nångång kliver utanför de fyra ramarna… är hon egoist då? Att klanka ner så hårt på andra kanske höjer dig själv i ett ämne… Du ber minsann inte din kille lämna hemmet om du mår illa… Det gör inte jag heller… men jag lider heller inte utav emetfobi. Jag har inte den bekaste aning om hur det är att lida av det. Kommer inte heller kunna föreställa mig hur det är. Däremot klarar jag inte när folk spyr. Det vet min man. Jag har sagt till honom att när det handlar om barn som kommer kräkas får han ta det… för annars kommer jag bara spy i kör med mina ungar… Vad är bäst? Är det egoism? NÄ! Det är vett! Kan jag inte hanskas med just det, ja då får han ta det. Kan han inte hanskas med nått, så tar jag det. Detta är att hjälpa varandra. Alla har vi saker vi inte klarar av….även du Henrietta… Ska Johanna då kalla dig för egoist för att du alltid låter din man lägga golvet (ett exp bara). Sluta med sånt skit Henrietta… Du gör dig bara dum. Å det värsta av allt… du visar bara att du är en männsika med fel å brister som alla andra, men du kan inte stå för det!

  Så ALLA heder till dig Johanna! Jag kan inte förklara respekten jag känner för dig. Du vågar säga att du har fel och brister. Du vågar stå för att du är människa! Det Johanna…. Det är styrka! Å det Henrietta är tydligen nått du saknar!

  Johanna…. Forsätt låta Jonas fly…. I nått ska fan du oxå få tänka på dig själv. Men det jag älskar är att jag vet att du gör det även för Minna! Minna hade inte kunnat komma till ett bättre hem! Ni gör allt för henne, ni gör allt för Love! Fortsätt vara den du är som mamma, flickvän, vän, dotter och syster…. För gumman…. Du är en underbar människa, starkare än få!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.