Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

Förtidspensionär?!

Okej, är helt freaked out!

Vi pratade om massor på gruppen idag, kom in på förtidspension vilket för mej är typ = döden!
Jag vill juh kunna jobba, helst nu!
I mina journaler står det att jag kanske aldrig kommer kunna jobba igen.

Senaste jobbet jag hade var 2007, på ungdomsgård som behovsanställd.
Jobbade allt mellan 3-9 timmar per dag, men jobbade allt annat än varje dag.
Jobbade ibland ingenting på en vecka, för att sedan jobba en hel vecka.
Älskade min chef och mina kollegor och alla underbara ungdomar jag fick chansen att lära känna när jag jobbade där.
Mina arbetsuppgifter var roliga och stimulerande..
Trots detta bröt jag ihop.
Inget hände i mitt liv som startade allt kaos, det bara hände.
Började må sämre och sämre, gick in och smyggrät på kontoret o.s.v.
Ungdomarna är juh smarta så dom förstod att allt inte stod rätt till och min chef tog upp sjukskrivning samma dag som jag kom för att berätta att jag blivit sjukskriven.

Om jag inte ens kan klara ett drömjobb som inte ens är på deltid, hur ska jag då göra?
Jag är för rädd för att försöka, klarar nog inte av en smäll till, hur ska jag kunna ”resa på mej” efter det?

Förtidspensionär kan alltså vara min framtid och det vill jag verkligen inte..
..men.. tänk om det är vad alla beslutar? Vad gör jag då?
Går under..?

5 Responses to Förtidspensionär?!

 • att bli förtidspensionär är inte slutet. det blir bara ett annat liv än det du från början tänkt dig (vilket kan vara nog så hårt, jag vet…). oavsett hur det blir så kommer det att lösa sig och det du kan göra är att fokusera på att göra det bästa av situationen <3 massa kramar till dig! Du är stark!

 • carina skriver:

  Hej!
  För mig var det en fullständig katastroff när jag blev förtidpensionerad. Men i dag tio år senare så inser jag att där inte fanns något annat val och i dag så har jag ett bra liv med mina hundar. Jag mår så mycket bättre nu, tack vare att jag slipper den stress som ett arbete är för mig. Jag inser i dag att jag inte kunde och kan arbeta men där finns så mycket annat som livet har att erbjuda som jag kan göra i min takt och tempo. Ha det bra. Carina

 • Emma skriver:

  Jag trodde inte det hette förtidspensinär längre? Iaf inte om man var under 29, då kallas det väl aktivitetsersättning det har du väl redan? Hoppas det blir bättre iaf. Vi får ses någon dag snart

 • Anna skriver:

  Jag förstår att det skrämmer dig, att det kan kännas som om livet är slut, men det är det inte… Lovar! Som tjejerna ovanför skriver så blir det bara annorlunda mot va du tänkt dig, OM det blir så och det behöver inte bli dåligt. Som Carina skriver så kanske det är en chans till att få må så bra det bara går. När man försonat sig med tanken…

  Va rädd om dig! Håll hårt i Jonas och dina nära vänner så ska vi hjälpa dig igenom det här… Om vi får…

  Kraaaam Heart

 • Martina skriver:

  Om du ”blir förtidspensionär” så är det ju inte slutet. Du kan fortfarande söka jobb för om du får ett så kan du avbryta din ”pension”. Det är ju inte så att det betyder att du inte får söka jobb.
  Däremot ger det väl en trygghet så att du inte plötsligt är utförsäkrad.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.