Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,2 år sedan.

P A U S f ö r a t t T Ä N K A!

Jag tar en liten paus, har ingen aning hur lång den blir, om den blir någon liten timma eller förevigt..

Jag älskar och blogga, det är en stor del av mej och vem jag är, men undrar ofta om det är värt det?
Jag vet att många av er också någon gång tänkt tanken på att sluta blogga, vissa har säkert slutat för att kanske ta upp blogging igen senare och någon har säkert slutat blogga helt.

Jag bloggar för mej, för att skriva av mej, skriva en dagbok som jag kan dela med mej med familj och vänner och nu även till nya människor och ny funna vänner.
MEN..
Har haft otur med ett fåtal som jag lärt känna genom bloggen som istället bara gjort mej ont.
Fått mej att känna mej så otroligt hemsk och värdelös.
Gett mej skuldkänslor fast alla andra säger att jag inte ska ha det.

Har fått många hemska kommentarer genom åren som jag bloggat.
Och då menar jag inte kommentarer av en annan åsikt än min egen, för sånt tål jag och accepterar även om det kan reta gallfeber på mej.
Utan hotande kommentarer, sårande och rent ut sagt elaka kommentarer.

Har lagt så mycket tid på att blogga att jag ibland inte gjort mycket annat.
Skulle jag vara en storbloggare som tjänade bra med pengar på bloggen så hade det varit som ett roligt betalande jobb, och då hade tiden inte gett mej lika dåligt samvete.

Jag tycker självklart att det är jätteroligt att se alla besökarantal och prenumerantantal som stiger och för mej är väldigt höga då jag liksom alla andra började blogga med ett ensiffrigt antal på någon familjemedlem och vän som fick adressen.
Dock är det inte för att ”ragga” nya läsare eller bli större och större som bloggerska som driver mej, då skulle jag kommenterat bättre än vad jag gör.
Utan, jag skriver för min skull, ego? ja!
Jag skriver för familjen, barnens skull, så att dom kan kolla igenom och läsa i deras kategorier, se bilder på hur dom växt och vad dom gjort.

Känner mej så jävla kluven i hur jag ska göra, vill inte ha en lösenordskyddad blogg heller.
Vill blogga här, men orkar inte behöva må dåligt över kommentarer och andras blogginlägg som handlar om mej (nu menar jag inte de inlägg någon skrivit om att den träffat mej eller om någon skrivit något snällt, det är självklart smickrande), men att läsa att jag iom kryssningen ”gick över lik för att se bra ut” (som många länkade till mej och var upprörda över att ha läst) och andra inlägg som svartmålar mej, eller när dom skriver sin åsikt om mej men utan att skriva VARFÖR dom tycker som dom tycker, det gör mej också så arg, ledsen och frustrerad.
Det tar både tid och sänker mitt mående som redan är ganska illa till bottenskrap.

Vill inte ragga kommentarer, men ni som verkligen gillar min blogg och vill att jag bloggar får gärna skriva en liten kommentar så kanske jag peppas mot det positiva i att blogga.
Ni som inte gillar min blogg och vill att jag ska sluta blogga.. enkelt SLUTA LÄSA!!

Nu ska jag gå och försöka träna så jag får igång hjärnans egna glädje substanser så jag orkar med ett tag till..

Kram på er och vi får helt enkelt vänta och se hur det blir med mitt bloggande under tiden som går..

ps. har 3 tidsinställda inlägg som kommer idag, i övermorgon och den 28:e..

13 Responses to P A U S f ö r a t t T Ä N K A!

 • Tessi(din gamla konfirmationskicka) :-) skriver:

  Hej Johanna,vill bara säga att jag älskar din blogg,har läst den länge nu..känner igen mig väldigt mycket i det du skriver.fortsätt blogga,tycker du är stark som gör det!kram tessi

 • Martina skriver:

  Det är helt rätt. Ta en paus när det känns som om det behövs. Jag finns kvar här som läsare när/om du väljer att komma tillbaka.
  Andas nu Johanna. Andas och var dig själv!

 • Rebecca skriver:

  Tyvärr finns de folk till allt…
  Men om jag ska va ego… så hoppas jag att du fortsätter ditt bloggande och skiter i omogna personer som bara vill kasta skit! Älskar att läsa din blogg! Du är så stark Johanna och det kanske är det DOM blir avis på… och folk nu för tiden är ju som dom är, gillar dom inte en person så försöker dom smutskasta en!
  Du är vacker, underbar mamma, stark kvinna och en helt underbar person! Fortsätt blogga och låt inte folk ”tvinga” dig till att sluta blogga, OM bloggen får dig att må bättre så ska du fortsätta.

  Din blogg har allt en blogg ska ha, och det jag gillar mest, är att du är så ärlig med dina känslor, dina svårigheter…och alla bra stunder, inte många som skulle våga skriva ut allt det!

  Sköt om dig!

  Kramar!!

 • Mira skriver:

  Du VET vad jag tycker vännen! Ville bara ge ett avtramp här (om inte annat så för att visa andra att det är OK att skriva några rader)

  Kärlek & Respekt till dig, det är för att du är just DU som jag gillar dig skarpt. Ändra INTE det och sluta inte skriv. Precis som du själv sa, barnen kommer uppskatta det när de kan läsa själva.

  Ringer sen!

 • Tilda skriver:

  Jag läser din blogg så gott som varje dag och älskar det, jag förstår att det är tufft med hårda ord, men låt dem rinna av dig för det är bara avundsjuka på vad du har. De som sitter och skriker ” gå över lik för att vara snygg” säger bara så för att det är avundsjuka på att du ser så förbannat bra ut. Jag hoppas verkligen att du fortsätter skriva, för du har en viktigt blogg som inte påminner om någon annans. <3

 • Eva skriver:

  Hej jag säger som såhär, vill du fortsätta blogga så gör du det, om du vill sluta så är det ok det med. Den enda som kan avgöra om du ska fortsätta det är du själv.
  Angående tråkiga, sårande och rent ut elaka kommentarer är sånt som man tyvärr får lära sig leva med. Hur mycket man än vill och försöker ändra på dessa människor så går det inte, det kommer alltid finnas elaka, avundsjuka mm som kommer läsa din blogg och det enda man kan göra det är att ändra sitt eget sätt att se på dessa kommentarer. Man får helt enkelt bestämma att oavsett hur elakt det är så ska man inte ta åt sig eller bry sig om det. Jag säger inte att det är enkelt men det är det enda man kan göra.
  Så ta dig du en funderare om hur du vill göra.
  Kram

 • Evamy skriver:

  Hej vännen! Ta en paus och känn efter ordentligt. Vi läsare som älskar din blogg stannar ju kvar oavsett! Smile
  Skriv nåt inlägg då och då om du känner för det och nångång kommer du nog tillbaka på riktigt igen. Eller inte. Gör det som känns bäst för dig helt enkelt!

  Jag funderar också på att sluta blogga, men inte för att jag får elaka kommentarer osv för så stor är inte jag Wink utan för att jag får typ ångest över att inte ha sån stor och fin och positiv blogg som alla andra storbloggare. Du vet dom som lever på de där rosa molnen.. Wink och så har jag inte så mycket att skriva om, inte nå positivt iallafall.

  Men jag tror att man alltid kommer tillbaka, som du skrev så är det ju endel av en och man vill så gärna komma ihåg allt man gjort med barnen osv. Och så kul att se alla bilder på dom när man kollar tillbaka!

  Kram på dig och kom tillbaka när DU vill komma tillbaka Smile

 • Emma skriver:

  Jag tog en lång blogg paus när jag separerade från min sons pappa men är tillbaka igen med ny energi och även ny data då kom lusten tillbaka och blogga

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.