Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,4 år sedan.

Som vanligt önskar jag alla en VIT JUL!

Som alla år sen vi blev föräldrar så blir det en vit jul hemma hos oss i år.
Inte vit som i snö, utan en jul utan alkohol!
Visserligen är vi en familj som dricker sällan, och mer sällan hemma i lägenheten.
I förra lägenheten bodde vi i i lite mer än 2år, från att Minna var 4 månader.
Jag drack ingen alkohol alls i vårat hem, och drack alkhol över huvudtaget, färre än 10 gånger under dom 2 åren.
I denna lägenhet har jag druckit 2 alkoläsk i, vi har bott här i 2 månader men planen är att ha det samma som innan.
Jag tycker inte om att dricka framför barn, speciellt inte framför mina egna.
Tycker inte heller om att dricka hemma även om Jonas har hand om dom eller om dom sover, ser inte nyttan i det.
Dock önskar jag att alla familjen och alla hem kunde ha en vit jul!

Det här är vit jul! [Länk]

Utan att kritisera någon så undrar jag hur alkoholintaget är hos er under julen.
Lite glögg? Lite öl? Lite vin?
Varför dricker ni?
Skulle ni kunna ha en vit jul hemma hos er?

Här hittar du Vit Jul på Facebook & Vit Jul på Twitter!

Visa ditt stöd, bli ambassadör!

4 Responses to Som vanligt önskar jag alla en VIT JUL!

 • Annica H skriver:

  Jag är helnykter, även min make. Så om vi får barn skulle det med ren automatik bli en vit jul. Min pappa är numera en nykter alkoholist så jag ser verkligen värdet i att ha en vit jul. Jag önskar ingen leva i ovisshet eller i rädsla för att ens förälder dricker, förstör julen, etc.

 • Annsi skriver:

  Det är för mig STOR skillnad på att vara alkolist och att dicka 1-2 glas glögg/vin eller öl tex. Om jag dricker ett glas glöö på julafton och en öl till maten kommer det knappast påverka mina barn. Men tyvärr är det vissa som ser dessa högtider som en anledning till att supa ner sig, speciellt de som har problem med alkohol. Jag har sett mina föräldrar dricka alkohol, de har delat en vinflaska en fredag, druckit glögg på jul, champange på nyår, en snaps till sillen. Men jag har ALDRIG sett nån av mina föräldrar onycktra eller fulla…. Detta har i sin yur lett till att jag och mina syskon fått ett gott förhållande till alkohol. Vilket är för mig… man kan dicka nångång i bland, men det betyder inte att man måste dricka för att bli full. Själv var det över 1 år sen jag var onykter, rättare sagt den gången jag sist var onykter var när vi var ut och firade våran vigsel. så jaa… 1,5 år sen snart. Senast jag drack alkohol, var ca 1 mån sen. Jag, min man, hans kusin och kusinens fru delade på en flaska champange. Jag dricker själv inte glögg, men skulle ALDRIG skämmas om jag valt att dricka ett el 2 glas vin till jul el nyår.
  Kram till dig hjärtat! Bra ämen du tar upp… tyvärr för många som ser sina föräldrar onycktra…

 • Linus skriver:

  Jag dricker ingenting heller. Min farbror och hans fru är väl på gränsen till alkolister, kan man säga. Sorgligt men sant.
  Det har varit många som rökt i min släkt, de flesta av dem har dött en tidigare död.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.