Välkommen!
Är en 33årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse och lindriga utvecklingsstörning, Minna och Loves ADHD-utredningar.

Follow on Bloglovin
Arkiv:

Det var juh meningen att det skulle bli bättre?

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_post' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 236 Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_page' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 237 Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_post' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 238 Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_page' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 239

Mår sådär.. Orkar inte riktigt gå in på så mycket då  jag inte berättat för någon annan än min läkare.
Jonas vet inte, inte mina föräldrar, syskon eller nära vänner, så.. ska nog tagit mej till för att berätta för dom innan jag skriver det här.

Var iaf hos läkaren idag och recept på Lamictal skrevs ut.
Måste dock kolla hur det går ihop med Nuvaringen då det skrivs och sägs olika om det.
Har dessutom ett recept på Efexor / Venlafaxin, men har ingen aning just nu om hur någonting riktigt blir.
Jag svänger för snabbt med allt, alla tankar går som i ett jävla virrvarr, medan ångesten och känslodelen är densamma.

Ska försöka skriva något ”trevligare” inlägg senare..

Ha en bra dag!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

8 kommentarer till Det var juh meningen att det skulle bli bättre?

 • Erik Forsling skriver:

  Hej Johanna!

  En liten kort hälsning bara. Har inte levererat som jag antytt i tidigare kommentarer, men du ska bara veta att du varken är bortglömd, eller överhoppad. Jag har inte heller glömt bort, eller hoppat över, någon annan av alla som jag inte kommunicerat med. Men ibland räcker man inte till ens för sig själv. Jag skriver som tidigare; ber att få återkomma.

  Ikväll tittade jag bara in i all hast, eftersom jag har åtskilligt kvar att göra innan natti-natti och jobbet + resan till Gamla hembygden imorgon. Hade förstås hoppats att det inte skulle vara något nytt inlägg på den här sidan, eftersom jag fattat det som att detta är din må-dåligt-sida. Men så var det inte!

  Sorgkant på tillvaron, igen, verkar det som.

  Nu har jag inte riktigt hunnit bekanta mig med din sida/dina sidor. Du skriver och berättar om mycket, med olika teman, så det kanske är dumt att snöa in på bara den här mörkare delen. Får ge mig ut på upptäcktsfärd helt enkelt. Men, ärligt talat tror jag att människans mörka sidor, skuggsidan, vanmakten och tvivlet även kan vara något mycket kreativt. På sikt. Om det vill sig väl.

  Det är bara en hake! Vem fan vill vara där innan det resulterar i något positivt; när bara mörker och förtvivlan står till förfogande med sina tjänster. Visserligen är i bästa fall detta bunken där degen till det goda brödet (kanske langos) jäser, men hur kul och kreativt är det att ligga där, under en duk, när man inte vet – utan bara jäser.

  Bara mina tankar. Sköt nu om din kväll, dina nära och kära, och såklart dig själv. Och jag ska försöka styra till min egen afton! Börjar nog i diskbaljan …

 • eriiza skriver:

  Jo, med de diagnoserna är det tyvärr svårt att utesluta de
  tankarna till 100%. De kommer alltid att finnas där, men så länge
  man kan ha dem under kontroll, så fungerar det.
  Dock är det aldrig lätt, men det vet vi ju båda två! Wink

  Jag tog bilden själv, jag kräks alltså inte på bilden.
  Utan ville ta en bild, som mer visar tårarna och ångesten.
  Att ätstörningar inte är så glamourösa som vissa tyvärr verkar tro..

 • Johanna skriver:

  Hej Erik!

  Du får självklart återkomma med vad du vill när du vill.. Smile

  Ja, tyvärr går det mycket nedför nu.. men hoppas det ska vända väldigt snart.
  So du skriver, det mörka behöver inte alltid vara något dåligt.
  I bättre mående kan jag vara kreativ utifrån känslor och tankar från den tyngre perioden.

  Tack så mycket, hoppas du mår bra och att det händer trevliga saker i livet.

 • Erik Forsling skriver:

  Nu har jag dessvärre tappat vilken din storleksordning var i korvsammanhanget (Lillkorben tror jag dock), så jag får väl istället, som hälsningsfras, tjatigt upprepa:

  Hej Johanna!

  Skriver bara en mycket kort hälsning, som tack för ditt oväntade svar – oväntat eftersom jag/vi läsare inte hört något under en tid. Men när jag nyss skulle släcka ner verksamheten inför sovandet – inför det där eländiga dagtidsarbetandet i morgon, fanns där plötsligt ett meddelande från din blogg på min Hotmail. Jag blev glad. Hon lever i alla fall! Så mycket har vi inte haft med varandra att göra, men du är alltid mycket trevlig i dina svar, och det uppskattar jag. Och jag önskar dig, och din familj, allt väl.

  Ja du tjejen, det går utför, skriver du. Tänker inte snoka i det, men sitter här och hoppas att du är ganska långt ner i motlutet, där det närmar sig sitt slut och planar ut i slättmark. Skulle du vara längre upp i backen hoppas jag att den där Johannan har hyggliga motorbromsar, som får bukt med den värsta farten, och kanske en eventuell svindel. Eller att du som vissa utförsåkare på skidor har förmågan att sänka farten genom att sladda dig ner, för att inte i full kareta braka in i skogen vid bergets fot, eller falla på vägen.

  Nu säger jag godnatt – sedan får det visa sig till vilken dag vi båda vaknar upp till, på våra respektive håll!

 • Johanna skriver:

  Oh hej Erik!

  förlåt att jag är så långsam på att svara.
  Idag är en lite lättare dag, jag är förkyld men måendet är idag lite stabilare i ”huvudet” så att säga.
  Jag har många gånger rasat ner i botten, och än så länge kämpat mej upp igen.
  Kampen fortsätter och mina barn påminner mej att jag inte får ge upp.

  Hoppas allt är bra med dej Erik!

  God morgon! Smile

 • Erik Forsling skriver:

  Hej Johanna!

  Du ska inte be om ursäkt för någonting. Det är din blogg. Du äger. Men självklart blev jag glad idag när jag fann ditt svar. Det var några timmar sedan nu, men jag var lite upptagen, och svaret som kommer nu blir kort. Jag blir lite förtvivlad när jag beskådar visarna på mitt armbandsur!

  F.ö. måste jag ha släckt ner internetbesöket på jobbet strax innan ditt svar kom, eftersom du skrev på morgonen, och jag flexade in relativt sent i morse! Brukar gå in på företagets Intranet, där jag redigerar/klarmarkerar min arbetstid för föregående arbetsdag och ev. helg, kolla min arbetsrelaterade Outlook (inkorgen då), och i samma veva även glutta till min privat Hotmail. Ofta kollar jag Outlook och Hotmail en gång till under dagen, men så icke idag, eftersom jag hade sysslor hela tiden. Du vet, jag är ju inte kontorsnisse utan vaktis (d.v.s. vaktmästare, inte uniformsvakt) och sitter inte så ofta vid datorn.

  Ska försöka få en anständigare, tidsmässigt, kväll i morgon. Och då ska jag också försöka skriva – men det får bli under ett senare inlägg; ditt senaste just nu är: ”Det fortsätter åt helt fel håll..”

  Märkligt bara att jag fann ditt svar medan jag lyssnade på dagens inslag av ”Tendens” på P1. Vet inte om du brukar lyssna på radio, och på P1, men jag gör det väldigt ofta, och ”Tendens” är ett samhällsprogram som behandlar olika teman varje vecka. Veckans är ”Tema: Mitt bipolära liv”. En ung kvinna, redogjorde för sin mano-depressivitet – som det en gång hette – på gott och ont. http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3381

  Tror du att det verkar intressant så sök upp programmet på SR:s hemsida (kanalen P1), eller se ovan. Det var ett riktigt bra och välbalanserat program, som jag egentligen inte tänkte lyssna till – men inte kunde slå bort!

  Ha det nu bra med mannen och de små – och dig själv.

 • Johanna skriver:

  Hej Erik!

  Hoppas allt är bra med dej.
  Här är det juh höst och de som märker av att jag är extra deprimerad frågar alla samma fråga och säger samma sak: ”är det inte för att det är höst då?” ”det blir så när det är höst, för alla”.
  Jag blir inte arg på dom, inte ledsen.. känner mer.. jaja..
  För mej handlar det aldrig om årstider, jag är en människa som i grund och botten alltid är deprimerad, men är väldigt bra på att ”spela” glad, ”normal” som andra säger.
  Sedan barnsben har jag burit en mask, för att passa in, för att inte folk ska fråga något eller värre.. nonchalera mej om dom fick veta hur jag mådde.

  För mej är hösten vacker.. förfallets årstid.. allting i naturen ”dör”.. löven får vackra färger, faller ner mot marken, kala träd, inga blommor, de flesta djur man sett och hört under sommaren försvinner.. kylan kommer, mörkret kommer.. för mej är detta min naturligaste årstid.. Den jag känner mej mest hemma i, den känns mest som jag.

  Förlåt om jag surrar, inte sovit så mycket inatt, svårt att fokusera mej på ”rätt” saker då kanske.

  Sköt om dej!