Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Nedräkning:
Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
11 månader sedan.

Att vara mamma..

Att vara mamma är inte alltid lätt..

Att vara mamma är inte alltid roligt..

Att vara mamma innebär att oroa sej..

Att vara mamma innebär att ha tålamod..

Att vara mamma är inte alltid som man tänkt sej..

Att vara mamma är jobbet man aldrig ”stämplar ut” ifrån..

Att vara mamma är helt klart det bästa jag haft turen att få bli!

 

Aldrig sovit så lite eller så dåligt som jag gjort de senaste 4,5 åren.
Aldrig varit så stressad, orolig, förvirrad, som jag varit de senaste 4,5 åren.

Att sen inte ”bara” ha ett barn, utan två barn med 19 månders mellanrum, men där den stora är lite ”långsammare” och den lilla är ”för snabb” så att de är ganska mycket på samma nivå, det är inte lätt.

När vänner och bekanta snackar om att skaffa ett till barn får jag lite panikkänslor – Vänta! Njut längre med erat första barn först, njut av tiden med varandra!
Precis som jag tänker när vänner snackar om att skaffa barn (första), – Vänta! Njut av tiden tillsammans, partiden.. den kommer aldrig tillbaka, eller ja, när barnen är stora och flyttat hemifrån kanske?

Jag ångrar inte att vi ”skaffade” barn, ingen av dom.. Planerade var dom båda två, blev dock till mycket snabbare än vad vi räknat med men det är vi tacksamma för.

Jag önskar bara vi njutit så mycket vi bara kunde av varandra, partiden innan vi valde att bli föräldrar, och att vi skulle njutit mer av tiden med Minna innan Love och ja, nu är det svårt att njuta av något så barnen är i en hemsk period av trots, bråk och kaos.

Det går över.. jag vet.. sen kommer nästa kaosperiod..

Tur att de numera rätt få ljusa och mysiga stunder är så mycket värdefullare så att det skapar en balans som trots att det ”goda” är 1/10 och resten kaos så är det goda starkare och vinner!

Jag är så tacksam att mina barn finns i mitt liv, sedan jag fick dom har mitt liv plötsligt fått ett värde, en betydelse.. Jag är viktigt för mina barn, dom behöver mej lika mycket som jag behöver dom.. Nej, jag behöver dom mer! ;)

One Response to Att vara mamma..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.