Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
2,5 år sedan.

Livsviktigt!

Jag vill ta upp någonting väldigt viktigt som kan verka självklart, men som jag hört att många tyvärr inte förstår hur viktigt det är.
Försäkringar!
När jag pratar försäkringar suckar många, tycker det är tråkigt och något som kostar pengar men som man inte behöver.
Kan verkligen inte förstå tankesättet. Varför? Jo det ska jag förklara!

Vår familj har hamnat i situation då vi trots sorg kunnat känna tacksamhet, just tack vare att vi varit välförsäkrade.

Jag som pga mina diagnoser skurit mej i armen och dessutom varit sjukskriven i många många år har fått pengar för mina vanprydande ärr (trots att det är jag själv som gjort dom) då jag har läkarutlåtanden och diagnoser på papper som gäller från en tid så långt tillbaka i tiden att det var innan sjukskrivningar och självdestruktivitet.
För pengarna som förvisso inte tar bort mina ärr eller diagnoser, så kunde jag köpa massor med saker familjen behövde, hela nya kläder, betalade av halva mitt CSN-lån och familjen åkte till Kreta på en välbehövd semester.

Sen var det resan med Minna när hon fick sin diagnos, då fick vi också ett engångsbelopp från mitt försäkringsbolag som hjälpte vår familj i en ekonomisk kris då allt som hände med Minna, sjukhus, läkarbesök, utredningar och allt som kom i följd av hennes kromosomavvikelse som kostade oss pengar.
Vi kunde betala för oss, sätta in stor summa pengar på Minnas sparkonto och åka på en familjeresa till Rhodos för en paus och chans att ta hand om vår familj i lugn och ro.

Detta är självklar inget som måste hända, inget som alla råkar ut för, men det är inte omöjligt och det kan hända andra saker.
Då lovar jag er att ni kommer tycka att försäkringen är det bästa ni valt att skaffa!
Tänk om..
Ja, det finns många tänkt om, men vilket känns vettigast?

”Tänk om.. jag betalar en försäkring och aldrig behöver den?”

”Tänk om.. jag råkar ut för något och inte har försäkring?”

Vad är värst? Att betala en summa per månad/kvartal/halvår/år som du kanske har turen att aldrig behöva ”utnyttja”?
Eller att INTE betala summan och hamna i en situation då den kunde hjälpt dej?

Oavsett om du är försäkrad eller inte tycker jag du ska besöka Insplanet som kan hjälpa dej i dina frågor om olika försäkringar och vad som kan passa dej och din familj.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.