Välkommen!
Är en 33årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse och lindriga utvecklingsstörning, Minna och Loves ADHD-utredningar.

Follow on Bloglovin
Arkiv:

Tarot?

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_post' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 236 Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_page' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 237 Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_post' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 238 Warning: Illegal string offset 'wordbooker_share_button_page' in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-content/plugins/wordbooker/includes/wordbooker_opengraph.php on line 239

När jag var yngre var jag otroligt intresserad av Wicca och höll på en del med det.
Det okulta intresserade mej och förutom wiccaritualer och litteratur så läste jag även om tarot och jag försökte spå i bl.a. kort.

Åren gick och jag kom in på andra spår i livet, men har då och då faktiskt blivit spådd.
Mest på kul, men intressant med vissa saker som jag fått höra. :)

Med tarotkort kan man bli spådd om framtid, kärlek, relationer, jobb, olika händelser och svar på frågor m.m.

Har en kompis som faktiskt gått en kurs i just tarot, så hon brukar spå mej när vi ses.
Tycker det är rätt mysigt när vi sitter där och pratar, dricker te och sen plockar hon upp sina kort.

Tycker det är fascinerande att tarot funnits så länge, det är inget ”nytt påhitt” som många tror, utan någon som funnits och använts länge.

Man vet inte exakt när tarotleken skapades, men det rör sig om tidsperioden 1420 – 1450 och det skedde i norra Italien.
Det finns belägg för kortlekar som innehåller 52 kort långt tidigare, men tarotleken tillkom genom att en fjärde honnör lades till i varje ”svit” och att en separat trumf-svit om 22 kort lades till.

Idag kan man gå och spå sej men också ringa till tarotlinjer för att över telefonen få svar på sina frågor eller bara höra vad korten har att berätta.

En sak jag lärt mej tack vare min vän som kan tarot är att informationen man får behöver inte vara fel, utan jag kanske inte förstår den rätt.
Ibland kan man behöva ta till sej, vara med om, gå igenom eller vad det nu är och sedan i efterhand förstå vad tarot hade berättat.

Har någon av mina läsare blivit spådda?
Kan någon av er spå?
Är ni intresserade av tarot?
I så fall, läs mer om Tarot här.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/2/4/salkert.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 kommentarer till Tarot?

  • Sanna skriver:

    Jag har och jag är faktiskt också väldigt fascinerad utav det hela. Det som skedde när jag blev spådd vilket var flera år innan min dotter föddes, var kort och gott att hon som spådde mig talade om hur det skulle gå för mig i skolan, att jag skulle få barn som ung och bli ensam och jag tror det var därför jag reagera som jag gjorde innan och efter när min dotters pappa lämnade mig. Jag var helt enkelt förberedd redan sedan innan och det var nog en bra sak för annars vet jag inte vad jag hade gjort.

    Kram Sanna

  • Ebba skriver:

    Jag läser Tarot sedan drygt ett år tillbaka och är helt blown away över hur coolt det är. Kul att du är intresserad av det Smile