Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
3,2 år sedan.

Angel Caller, Änglaklocka, Bola, Gravidsmycke –               ”Kärt barn har många namn”?

HISTORIA:

Angel Callers även kallade Bola bärs som halsband och har använts i olika kulturer i århundraden av gravida kvinnor. Gravida kvinnor i Bali och Mexiko är kända för att ha traditionellt burit dessa ”änglaklockor” vid graviditet.

Denna Angel Caller / Änglaklocka / Bola är gjord av sterling silver och innehåller en liten kula som avger mycket subtila men hörbara klockspel i med mammans rörelse, inte olikt ljudet av vindspel i en mycket mjuk vind.
Detta gravidsmycke bärs med en lång kedja så att själva smycket och kulan själv vilar på gravidmagen.
Det sägs att från cirka vecka 16-20 i graviditeten så ska det ofödda barnet kunna höra de mjuka ljuden från angel callern/änglaklockan/bolan. Det mjuka ljudet sägs ha lugnande effekt på det ofödda barnet och kan även ha lugnande fördelar för mamman.

Smycket bärs till fördel även en tid efter barnets födelse. Mamman kan förkorta halsbandet så att hänget ligger mellan halsen och hennes bröst så det kan spelas av barnet medan amning.
Men även så att mamman kan gunga kulan och bringa de lugnande ljudet av graviditeten när barnet ska sova.

I vissa fall förs smycket vidare från mor till dotter och blir en värdefull familjeklenod.

my_angelcaller_minbola_bola

Såhär ser min angel caller / änglaklocka / bola ut. Jag har tre kulor till, en som på bilden, en lila metallic och en röd metallic.

FÄRGBETYDELSE:

LILA är färgen för människor som söker andlig uppfyllelse. Det används för att symbolisera magi och mystik samt kungligheter. Det är förknippat med fantasi och inspiration och är färgen på ändamålet. Sätt lite lila i ditt liv när du vill återställa balansen ditt liv, att undanröja hinder och lugna överaktiv eller energi från depression.

RÖD är den varmaste av alla färger och är färgen mest vald av extroverta. Det är färgen för välstånd och glädje, passionerad kärlek och blod, och som sådan har en stark symbolik som liv och vitalitet. Det ger fokus till det väsentliga i livet och leva med betoning på överlevnad. Rött är också färgen för passion och lust. Sätt lite rött i ditt liv när du behöver öka entusiasm och intresse, mer energi, handling och förtroende att följa dina drömmar eller för att skydda dig från rädsla och oro.

Idag går vi juh in i vecka 16, så dags att börja använda min vackra angel caller mån tro? :)

Hoppas texten är läsbar och så korrekt som möjligt, översatte allt från engelska. :)

Använde/Använder ni Bola?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.