Välkommen!

Är en 34årig Stockholmsmorsa.
Mamma till Minna [081124],
Love [100626] och
Elias [160110].
I bloggen skriver jag om vardagen, mående, tankar & känslor och mina diagnoser.
[Den andra Johanna]
Skriver även om dotterns ovanliga kromosomavvikelse, lindriga utvecklingsstörning och ADHD, sonen Loves ADHD.


Follow on Bloglovin
#4 BF 190927

Arkiv:
Rökfri
Slutade röka12 augusti, 2018 - 22:00
3 år sedan.

Anta Min Lag

Ingen flicka ska bli utsatt för våld och övergrepp i skolan. Tillsammans kan vi ställa krav på världens ledare att lagar och internationella överenskommelser som ska hindra att barn utsätts för övergrepp verkligen efterlevs. Ta ställning för flickors rättigheter. Anta #minlag.

Uppskattningsvis 337 000 flickor blir utsatta för våld och övergrepp i sin skolmiljö. Varje dag. Det betyder 4 flickor varje sekund.*

62 miljoner flickor i skolåldern går inte i skolan. Det våld och de trakasserier de utsätts för är en bidragande orsak. En flicka som blir utsatt för övergrepp får psykiska och fysiska besvär. Ofta väljer flickans vårdnadshavare att avsluta flickans skolgång – antingen för att skydda henne från nya övergrepp eller för att sexuellt våld är tabubelagt och skamligt.

Genom att bekämpa våld och övergrepp i skolan kan vi säkra skolgången för fler flickor världen över och utrota fattigdom.

De som begår övergreppen kan vara elever, lärare eller andra vuxna i förtroendeställning. Våld och övergrepp sker inom skolans väggar men också på vägen till och från skolan. I många delar av världen är flickors ställning svag och många vuxna ser mellan fingrarna. Att förgripa sig på en flicka har små eller inga konsekvenser, just för att de är flickor.

Plan vill få världens ledare att agera. Vi vill visa att vi är fler som står upp för flickors rättigheter än det begås övergrepp. Alla barn förtjänar en trygg skolmiljö. Ta ställning du också!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.